Nieuws 2010


Verbouwing verenigingsgebouw
Sinds een paar weken is ons verenigingsgebouw voorzien van een nieuw systeemplafond. Als gevolg van een ernstige lekkage moest het plafond namelijk vernieuwd worden. Ook de vloerbedekking zal binnenkort worden vernieuwd. Het bestuur heeft toen besloten het gehele gebouw een opknapbeurt te geven zodat we ook voor de toekomst een frisse, representatieve repetitie- en ontvangstruimte hebben voor onze leden en gasten.

Foto: Hans de Jong
Momenteel wordt er door de leden druk geklust om hieraan te voldoen. Afgelopen week is de bar verwijderd en zijn de wanden geschuurd en geplamuurd. Ook zijn we inmiddels begonnen met het verven van de wanden. Kijkt u gerust eens in ons Fotoalbum om de vorderingen te volgen.


Kerst 2010
Ook dit jaar heeft Amicitia weer haar medewerking verleend aan de kerstnachtdients in 'De Ontmoeting' te Musselkanaal.

Foto: Hans de Jong
Na afloop van de dienst gingen enkele leden door Musselkanaal om daar op diverse plaatsen kerstliederen te zingen. Na afloop, omstreeks 02.30 uur, hebben de leden bij Piet Brinks een heerlijk kopje warme soep gegeten.

Foto's: Hans de Jong
Op eerste kerstdag hebben een zestal leden traditiegetrouw alle afdelingen van het zorgcentrum 'De Heggerank' bezocht en speelden zij bekende kerstliederen.


Foto's: Hans de Jong

Kijk voor een volledig overzicht in ons Fotoalbum.

Feestdagen
Amicitia wenst iedereen fijne feestdagen en natuurlijk een gezond, gelukkig en bovenal muzikaal 2011.

Foto: R. Weishaupt

Volkskerstzang
Ook dit jaar leverde Amicitia weer haar bijdrage aan de jaarlijkse volkskerstzangdienst in Sporthal de Veenhorst. Ondanks de sneeuw werd de dienst goed bezocht. Tijdens de dienst traden tevens het gospelkoor "Zemira" en het kinderkoor "the happy singers" op.

Foto:H. de Jong

Deelname Nederlands Kampioenschap
Zaterdag 11 december hebben een aantal majorettes van Amicitia Musselkanaal deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap dat gehouden werd in het Topsport Centrum te Almere. Tijdens dit kampioenschap werden er 152 optredens beoordeeld. In de klasse Junior Basis behaalde het ensemble bestaande uit Kelly Wilken, Laura Mulders, Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit tijdens dit kampioenschap 81,23 punten en werden daardoor vierde van Nederland. Ook het duo Marjolein Smit en Yvonne Schoemaker behaalde met 82,93 punten in de klasse Senior Basis een vierde plaats. De dames kunnen terug kijken op een goed en succesvol seizoen. Het volgende seizoen mogen zowel het ensemble als het duo uitkomen in een hogere klasse omdat ze dit jaar zijn gepromoveerd.

Klik hier voor de shows.

Het pietenorkest van Amicitia trotseerde de kou
Op zaterdag 4 december waren de muziekpieten van Amicitia druk doende in het centrum van Musselkanaal. De pieten trotseerden op de muziekfiets de kou en sneeuw. Ondanks het weer werd de aanwezigheid door het winkelend publiek zeer gewaardeerd.

Foto's:Hans de Jong

Kijk in ons Fotoalbum voor alle afbeeldingen.

Pieten bezoeken mini-/majorettes tijdens training
Wat een verassing! Tijdens de training van de mini- en majorettes op 1 december kwamen twee pieten langs. Het was een groot feest. De minirettes moesten zelfs verschillende oefeningen doen en kregen na afloop een heus majorette pieten diploma. Natuurlijk was er ook voor iedereen een chocolade letter en strooigoed.

Kijk in ons Fotoalbum voor alle afbeeldingen.

Ensemble behaald zilveren medaille tijdens kampioenschap
Zaterdag 27 november hebben Marjolein Smit,Yvonne Schoemaker, Laura Mulders en Kelly Wilken deelgenomen aan het CBSD kampioenschap dat gehouden werd in Elburg. De deelnemers van dit kampioenschap kwamen uit heel Nederland.

Het ensemble behaalde 81.08 punten. Dit was goed voor een zilveren medaille. Het duo bestaande uit Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit behaalde 81,25 punten. Ze behaalden een zesde plaats in hun afdeling.

De komende twee weken wordt er nog hard getraind voor het Nederlands Kampioenschap. Zowel het ensemble als het duo heeft zich geplaatst voor dit kampioenschap. Het NK wordt gehouden op zaterdag 11 december in het Topsportcentrum in Almere.


Banketactie 2010
Op vrijdagavond 26 november zijn diverse leden van Amicitia met heerlijke banket, speculaas en pepernoten langs de deuren in Musselkanaal gegaan om deze te verkopen. Warm aangekleed werd de kou getrotseerd. Onze jeugdleden hebben in de voorverkoop de lekkernij verkocht. Namens de activiteitencommissie wordt iedereen die zijn medewerking heeft verleend aan deze actie hartelijk bedankt.


Foto's: Hans de Jong

Natuurlijk bedanken wij alle afnemers voor hun steun aan onze vereniging!!!


Novemberconcert
Op vrijdag 19 november organiseerde de Christelijke Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal haar novemberconcert. Tijdens dit concert zijn bewerkingen gespeeld van bekende koralen en hymnes die door de jaren heen hebben geklonken en nog steeds klinken in kerken in binnen- en buitenland. Zo kon u luisteren naar bewerkingen van het bekende lied ‘Als g’ in nood gezeten’ en de gospel ‘My Lord what a morning’. Ook zijn er een aantal bewerkingen van hedendaagse opwekkingsliederen gespeeld. Het concert werd gegeven in de Rooms Katholieke kerk te Musselkanaal die bekend staat om zijn geweldige akoestiek.


Foto´s: Hans de Jong

De gespeelde werken kunt u hier beluisteren:(U wordt doorgelinkt naar youtube)


 
Prijs uitvoering 2010
Onlangs mochten wij enkele foto's ontvangen van de winnaar van de rondvlucht, mevrouw Wind. Deze prijs werd verloot onder de bezitters van het programmaboekje tijdens de jaarlijkse uitvoering 2010 in sporthal 'De Veenhorst' te Musselkanaal. Onder een stralend blauwe lucht werd zij rondgevlogen boven oost Groningen. Mevrouw Wind bedankt Amicitia voor haar gewonnen rondvlucht.

Winkelweek Musselkanaal
Zoals ieder jaar verleende Amicitia ook dit keer weer haar medewerking aan de winkelweek in Musselkanaal. Tijdens de braderie was de streetband van Amicitia te beluisteren en bewonderen. De majorettes maakten onder begeleiding van een Duits muziekkorps een rondgang door het dorp. Dit in samenwerking met de Klapster Schutters.
Foto's: Hans de Jong
Zaterdag 16 oktober heeft de complete vereniging een mars verzorgd richting het vuurwerk op het spoordok. Ter afsluiting van de winkelweek heeft Amicitia haar medewerking verleend aan de evangelisatiedienst in de feesttent op het spoordok.
Foto's: Hans de Jong
Tip! Kijk ook eens op 112kanaalstreek.nl voor een leuke video van het optreden met de Klapster Schutters en leuke foto's van onze streetband.

Wijziging groepsindeling majorettes
Gezien het groeiende aantal leden bij de majorettes zijn de groepen opnieuw ingedeeld. Daarmee zijn de trainingstijden ook veranderd.
Large team minirettes: 18.00 - 19:00 uur
Large team majorettes: 19:00 - 20:00 uur
Small Team: 20:00 - 21:00 uur
Foto's: Hans de Jong
 

Wederom promotie tijdens majorette concours
Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit hebben tijdens het majorette concours te Helendoorn met hun routine promotie gemaakt. Het duo behaalde maar liefst 85.05 punten. Hiermee mag het duo deelnemen aan de Nederlands Kampioenschappen in Almere en het CBSD kampioenschap te Elburg.
Foto: Hans de Jong

Afscheid Shiela
Op woensdagavond 6 oktober 2010 hebben we afscheid genomen van Shiela Luchies-Renting. Shiela heeft ongeveer 8 maanden les gegeven aan de majorettes van onze vereniging in verband met de zwangerschap van Jacqueline. Wij zijn Shiela daar erg dankbaar voor. Uit handen van bestuurslid Ada Okken mocht Shiela dan ook een bos bloemen met bedankkaart ontvangen. Ook Shiela maakte van de gelegenheid gebruik om de majorettes te trakteren op roomsoesjes.


Majorette concours Coevorden

Op 25 september 2010 namen diverse majorettes van Amicitia deel aan de CBSD wedstrijd in Coevorden. Het bleek een zeer succesvolle dag voor Amicitia. Het ensemble bestaande uit: Kelly Wilken, Marjolein Smit, Yvonne Schoemaker en Laura Mulders behaalden maar liefst 85.15 punten hetgeen hun een promotie opleverde naar de middenklasse. Tevens hebben zij zich hierdoor geplaatst voor de CBSD kampioenschappen en het NK in Almere. Een unieke prestatie waar wij als vereniging natuurlijk zeer trots op zijn!!!

 

Ook behaalde Laura Mulders met haar solo show maar liefst 84.40 punten. Laura liet daarbij haar 11 concurrenten achter zich en behaalde de eerste prijs met medaille! Het duo Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit behaalden 83.60 punten. Ook goed voor een eerste prijs met medaille. Marjolein Smit behaalde met haar solo optreden 80.30 punten. Goed voor een eerste prijs.

Al met al een zeer geslaagd concours waarbij wij als vereniging de dames van harte willen feliciteren met de behaalde resultaten.


Majorette concours Musselkanaal
Op 18 september 2010 werden de CBSD wedstrijden in sporthal de Veenhorst te Musselkanaal gehouden. Diverse majorettes van onze vereniging waren natuurlijk weer van de partij. Iedereen deed zijn uiterste best om de hoogste punten te scoren. Uiteindelijk mochten de majorettes van Amicitia drie medailles mee naar huis nemen. Dit keer waren de medailles voor het duo Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit; voor het ensemble bestaande uit Kelly Wilken, Laura Mulders, Marjolein Smit,Yvonne Schoemaker en voor Sophie Brinks uitkomende in solo jeugd 1.
Namens de vereniging allen van harte gefeliciteerd. Klik op deze link: Uitslag majorette concours MSK voor de behaalde resultaten van onze majorettes.

Thema uitvoering 2011
Na een stemming op deze site is het thema voor de uitvoering van 2011 bekend geworden. Het was spannend welk thema zou gaan winnen maar uiteindelijk is het
'Back to the eighties'
geworden.

In totaal hebben 24 leden gestemd en is het voornoemde thema met 10 stemmen als hoogste geëindigd. Het thema 'Ik hou van Holland' volgde als tweede met zes stemmen.

Start seizoen
Zoals ieder jaar organiseert de activiteitencommissie van Amicitia aan het begin van het muzikale seizoen een leuk middag/avond voor de leden.

's Middags werd voor de jeugdleden een gezellige middag in het Horstenerbos georganiseerd. De jeugdleden vermaakten zich onder een stralende blauwe hemel met het levend ganzebord. Als eerste kwam Anika over de finishlijn. Voor haar lag, net als voor alle overige deelnemers trouwens, een leuke surprise klaar. Afsluitend konden de jongeren genieten van een heerlijke snack.

Omstreeks 18.00 uur konden de 12+ leden zich vermaken met het klootschieten. De route begon bij het verenigingsgebouw en uiteindelijke na 3 ,5 kilometer kwam men daar ook weer terug. Onderweg was er gelegenheid voor een kopje koffie/thee met cake en moest er nog een spel worden uitgevoerd. Na afloop van het klootschieten was er een barbeque. Al met al kunnen we terugkijken op een gezellige en geslaagde middag/avond.
Ga naar het Fotoalbum voor een impressie van deze dag.

Jari bij de mini-/majorettes
Tijdens de training van de mini- en majorettes op woensdag 1 september waren Jacqueline en Jari ook even van de partij. Iedereen mocht even een kijkje nemen en de minirettes mochten met Jari op de foto. Natuurlijk werd er ook getrakteerd en ging iedereen met wat lekkers naar huis.
Het was trouwens dubbel feest want Saskia de Wit was ook nog jarig. Ook zij trakteerde op iets lekkers.

 


Baby-boom bij Amicitia
Op woensdag 11 augustus 2010 zijn Yan en Zwanet Mulder de trotse ouders geworden van Chris Mulder. De dag daarna, 12 augustus 2010, werd Jari geboren. Jari is de zoon van Wubbo en Jacqueline Wind.

De familie Munneke wilde niet achterblijven en op 14 augustus 2010 is Julia geboren. Julia is de dochter van Ko en Tineke Munneke en het zusje van Luuk.
Chris Julia Jari

Namens de vereniging willen wij alle drie families van harte feliciteren en veel geluk en gezondheid toewensen.


Evangelisatie dienst Sellinger Beetse
Op zondag 1 augustus 2010 heeft Amicitia haar medewerking verleend aan een evangelisatie dienst bij het voormalige kerkje ‘Opwaarts’ in de Beetse. De dienst werd in de buitenlucht gehouden en bij zomerse temperaturen werden door de muzikanten de diverse liederen ten gehore gebracht.
In 1925 is in opdracht van de Nederlandse Kerk het kerkje 'Opwaarts!' gebouwd, het is niet meer als kerk in gebruik, maar wordt gebruikt voor culturele doeleinden zoals exposities en bijeenkomsten.

Verhuizing website een feit!

Inmiddels is onze website verhuisd naar een andere provider. De vorige provider stopt namelijk aan het einde van dit jaar met de levering van zijn diensten. De lay-out is daardoor veranderd. Deze nieuwe site is nog niet volledig gevuld en zal langzamerhand voorzien worden met nieuwe en reeds bestaande informatie. Wij vragen daarvoor jullie begrip.

De naam www.amicitia-musselkanaal en het emailadres info@amicitia-musselkanaal.nlzullen wel hetzelfde blijven.

Mocht je informatie willen of opmerkingen hebben dan kun je die kwijt op het hierboven genoemde email adres.

 

Geboorte Robert Wever
Op dinsdag 6 juli 2010 is Robert Wever geboren. Robert is de zoon van Alfred en Nieske Wever en het broertje van Janneke en Marijke.


Foto: Hans de Jong

Namens het bestuur en alle leden wensen wij jullie veel geluk en gezondheid toe.


Dirigent Boomsma
Op zaterdag 26 juni 2010 ging de wens van Tjeerd Boomsma om eens een orkest te dirigeren, in vervulling. Op verzoek van de dochters Boomsma, Margriet en Nina, werd vader Boomsma uitgenodigd tijdens de wekelijkse repetitie om het orkest van Amicitia te dirigeren. Aangezien het eerste stuk zo goed ging dirigeerde Boomsma nog een tweede werk. Voldaan en met de mededeling dat als Amicitia echt in nood zat men wel een beroep om hem kon doen verliet Boomsma de repetitieavond.

'Dirigent' Tjeerd Boomsma.

Diploma Jos Smidt
Afgelopen zaterdag, 3 juli 2010, mocht Jos Smidt zijn diploma met bijbehorende cijferlijst in ontvangst nemen. Deze had hij gehaald nadat hij zijn muzikale talenten ten gehore had gebracht voor een deskundige jury. Jos kreeg al enige tijd muziekles van Harm Bosma en mocht zijn vordering ten gehore brengen. Gezien het goede resultaat feliciteren wij Jos van harte!Heerko Koops Behaalt D-diploma

Onlangs mocht Heerko Koops uit handen van Bauke Burghgraeff, docent aan de muziekschool Zuid-Groningen, het door hem behaalde D-diploma in ontvangst nemen. Als vereniging zijn wij hier natuurlijk erg trots op. Wij willen Heerkodan ook van harte feliciterenmet het behaalde diploma. Proficiat!

Avondvierdaagse Veendam

Foto's: Gré Weishaupt

Amicitia liet op vrijdag 18 juni weer van zich horen tijdens de avondvierdaagse in Veendam. Vele honderden wandelaars werden door Amicitia de finish over 'gespeeld'. Gezien de vele positieve reacties mogen we stellen dat Veendam ons korps zeer waardeert.


Onthulling kunstwerk lts park.

Woensdagavond 16 juni werd door wethouder Bessembindershet kunstwerk op het LTS-parkonthuld. Onder begeleiding van de streetband van Amicitia liepen de belangstellenden vanaf het cultureel centrum 'de Kameleon' naar het kunstwerk.Aldaar werd het kunstwerk onthuld door'oud' docenten waarna er getoost kon worden op het nieuwe kunstwerk.

Foto's: Hans de Jong


CBSD Wedstrijd Dedemsvaart
Op zaterdag 12 juni werden in Dedemsvaart de CBSD wedstrijden gehouden.NamensAmicitia waren daar Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit aanwezig. Beiden kwamenals duo uitin Sectie A senior basis. Tot groot genoegen behaalden zij maar liefst 83.00 punten, een eerste plaats! Zij lieten daarbij de andere 7 duo's in hun sectie ver achter zich. Beidedames ontvingeneen medaille en namen deze voltrots meenaar Musselkanaal. Namens de vereniging van harte gefeliciteerd!


Prijsuitreiking loterij
Op zaterdag 12 juni 2010 werden in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging Amicitia de prijzen van de, in mei georganiseerde, loterij uitgereikt. De prijzen werden namens de vereniging overhandigd door bestuurslid Wubbo Wind. De eerste prijs, een lcd televisie, werd gewonnen door mevrouw deGraaf. De tweede prijs, een digitale fotocamera, door mevrouwBos en de mp4-speler door mevrouw Hummel. De overige prijswinnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

Foto: Hans de Jong
Op de foto vlnr: mevr. Bos, Wubbo Wind, mevr. de Graaf en dochter en mevr. Hummel.

Streetparade 2010

Op zaterdag 5 juni 2010 werd in het centrum van Musselkanaal voor devierde keer de streetparade gehouden.Onder grote belangstellingmochten de deelnemende korpsen hun shows ten tonele brengen. Ook Amicitia was dit jaar weer van de partij. Vanaf Jabes werd een route afgelegd naar het Willem Diemerplein. Aldaar werden de ingestudeerde shows opgevoerd. Gezien de reacties van het publiek mogen we zeker terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Een video-impressie van onze show vindt u hier: