Nieuws 2023


Jeugdorkest treed op in de Prinshoeve
Het jeugdorkest van Amicitia gaf op 22 december een miniconcert in de Prinshoeve in Valthermond. De bewoners mochten genieten van de prachtige klanken van onze jeugd.  Kerstliederen als Stille Nacht, Jingle Bells en We Wish you A Merry Christmas passeerden de revue.
 

 

 
Kerstconcert Amicitia
Op 15 december organiseerde Amicitia een kerstconcert in concertboerderij d'Rentmeester in Valthermond. Een prachtige locatie voor een leuke muzikale kerstconcert. We kunnen terugkijken op een mooi concert waarbij de zaal geheel gevuld was. Super om te zien dat er zo veel mensen aanwezig waren en genoten van aansprekende kertsmuziek.

 
 
 
Mocht je de gespeelde werken nog eens willen beluisteren dan kan dat via de onderstaande link:

23 NK Tickets voor Twirlers Amicitia 

Afgelopen zaterdag, 25 november j.l.,  werd ik de Eextahal in Scheemda het provinciale kampioenschap twirl gehouden. De twirlers van Amicitia werden bij 10 wedstrijdonderdelen kampioen van Groningen en Drenthe. Tevens wisten ze ook nog 8 zilveren en 4 bronzen medailles te bemachtigen.

De sporters konden zich op dit kampioenschap tevens plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap twirl dat gehouden zal worden op 20 en 21 januari 2024 in Almere. Met trots kunnen we u meedelen dat we noord Nederland met maar liefst 23 tickets mogen vertegenwoordigen!

 

 

Goud 
Marit Alons artistic top
Anouk Hofkamp artistic midden
Charissa Braak 2 baton basic
Charissa Braak1 baton midden junior
Vera Brinks 1 baton midden senior
Senioren team basis
Vera en Sophie duo artistic midden
Elena en Delaya duo artistic basis
Anouk en Lisette duet twirl basis
Anouk Wind 1 baton basis 
 
Zilver
Iris, naomi en Marit artstic basis
Anouk en Aimee showtwirl
Anouk en Lisette artistic duo midden
Vera Brinks artistic top
Lisette Hemmen artistic midden senior
Charissa Braak artistic midden junior
Anouk Wind artistic midden
Elena Kiel 1 baton basis
 
Brons
Elena Kiel artistic midden
Team junioren
Sophie Brinks artistic top
Rosalie Abbas artistic basis

 


De Sint is weer in Musselkanaal
De Sint is op 25 november weer in Musselkanaal aangekomen. Amicitia mocht de Sint tijdens deze feestelijke intocht muzikaal begeleiden door het dorp. Wij heten de sint en zijn pietermannen hartelijk Welkom in ons dorp!Twirl wedstrijd Musselkanaal groot succes!
Amicitia had een topdag op 28 oktober in Musselkanaal. Promoties werden behaald door:


 

Anouk Wind promotie naar midden (1 baton)
Anouk Hofkamp promotie naar top (dance)
Lisette Hemmen promotie naar top (dance)
Charissa Braak promotie naar top ( dance)

Het seniorenteam o.l.v Jacqueline Wind behaalde de 1e plaats en scoorden 84,2 punten. Het junioren team o.l.v Vera Brinks behaalde eveneens een eerste plaats en scoorden 82 punten. Beide teams mochten een mooie beker mee naar huis nemen. 


Afsluiting winkelweek Musselkanaal

Vanavond, 14 oktober, hadden we een prachtig optreden in Musselkanaal tijdens de afsluiting van de Winkelweek. Er was veel publiek en na afloop hebben we genoten van de vuurwerkshow.

 

Klik hier voor een korte impressie!

Het jeugdorkest van onze vereniging was ook te horen tijdens winkelweek. Ondanks het slechte weer weer hebben ze toch kunnen spelen. Onder een afdakje werd een droog plekje gezocht waarna de regen spontaan verdween door de vrolijke klanken.Twirlers Amicitia doen goede zaken in Hoogeveen

 Zaterdag 23 september hebben de twirsters van Amicitia Musselkanaal meegedaan aan een twirlwedstrijd in Hoogeveen. Tijdens deze eerste wedstrijd van het najaar werd er maar liefst 9 keer goud, 5 keer zilver en 3 keer brons mee naar Musselkanaal genomen.


Naast de medailles zijn 4 sporters gepromoveerd naar een hogere klasse. Anouk Wind promoveerde bij het onderdeel 1 baton naar de middenklasse, Vera Brinks promoveerde  bij het onderdeel 1 baton naar de topklasse, Anouk Hofkamp promoveerde met haar artistic twirl eveneens naar de topklasse en het duo Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen promoveerde uitkomende in duo twirl naar de middenklasse.


Door deze mooie resultaten hebben heel veel twirlers van Amicitia zich geplaatst voor de provinciale kampioenschappen welke dit jaar in november worden gehouden in Scheemda. Tijdens deze wedstrijd kunnen er tickets voor het Nederlands Kampioenschap worden behaald.


Zonovergoten Kampeerweekend

In het weekend van 8,9 en 10 september waren de leden van  Amicitia te vinden op de camping 'Moekesgat' in Ter Apel. Vele leden en ouders/partners hadden hun kampeermiddel rond de grote feesttent geplaatst. De vrijdagavond stond in het teken van het gezellig samenzijn waarbij een Christmas Bingo werd gespeeld. Dat de leden ook met temperaturen van ver boven de 25 graden in waren voor een kerst feestje bleek wel uit het feit dat leden, kerstkleding, kerstmutsen en verlichting hadden meegenomen.


 

 De zaterdagochtend was er een Beach volleybaltoernooi georganiseerd. 's Middags stond in de teken van de 'Alleskunner'. Ook alle jeugdleden waren uitgenodigd en jong en oud streden tegen elkaar tijdens de diverse spellen. Dit leverde soms hilarische taferelen op. Mede gezien het prachtig weer werd natuurlijk door de leden ook het water opgezocht. Er werd gezwommen, gesupt en gespeeld. 


 

 

 Aan het einde van de middag werd de traditionele vereniging BBQ gehouden waarbij ook diverse 'niet kampeerders' naar de camping kwamen om gezamenlijk te genieten van de heerlijke versnaperingen en drankjes. 


 

Op zondagochtend werd er om 08.00 uur de ochtendduik georganiseerd. Na de koffie gingen de leden nog eenmaal de strijd met elkaar aan tijdens het jeu de boules toernooi. 


 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend

Kijk voor meer foto's in ons Fotoalbum 


 De kop is eraf

Direct de eerste maandag na onze zomerstop mochten de leden van Amicitia acte de présence geven tijdens de lichtweek in Wedde. Een prachtig optreden met veel publiek.


Jaarlijkse uitvoering Amicitia groot succes!

Zaterdag 11 maart mochten maar liefst 300 bezoekers genieten van muziek en dans tijdens jaarlijkse uitvoering van onze vereniging. In een, tot groot theater, omgebouwde sporthal  ‘de Veenhorst’ konden de toeschouwers genieten van de aan sport gerelateerde muziek waaronder ‘The Formula 1 Theme’ en ‘The Olympic spirit’, uitgevoerd door de malletband en het orkest. Door de twirlers werd de muziek van prachtige shows voorzien. Ook de jeugdleden en de kinderen van het Amicitia Kidzz project lieten van zich horen.

 Afbeelding invoegen

Dit jaar mochten zes jubilerende leden van de vereniging een insigne ontvangen. Uit handen van voorzitter Jeroen Wever ontving Okko Smidt een gouden insigne met zirkonia voor zijn 50 jarig verbondenheid als muzikant aan onze vereniging. Susan Klinkhamer was 12,5 jaar muzikant ontving daarvoor de bronzen bondsinsigne.  Anouk Hofkamp was als twirler 15 jaar aan de vereniging verbonden en ontving eveneens een gouden insigne. Naomi Mensink en Marit Alons mochten beiden voor 10 jaar lidmaatschap een zilveren insigne in ontvangst nemen en Dahney Lubben kreeg als twirler een bronzen insigne uitgereikt.

 Afbeelding invoegen

v.l.n.r. Susan Klinkhamer, Okko Smidt, Dahney Lubben, Naomi Mensink, Marit Alons en Anouk Hofkamp 


Jeugd Sponsor Actie Poiesz

 Afbeelding invoegen

Wij zijn zeer verheugd u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2023. De actie is 13 februari t/m 10 april aanstaande. Wij, als Amicitia, doen mee in de Poiesz Supermarkt in Musselkanaal. In de betreffende weken zijn er diverse munten acties, waarbij de kopers jeugdsponsormunten kunnen verzamelen voor onze vereniging. Tijdens deze actie is zullen onze jeugdleden zich op zaterdag 25 februari presenteren in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal. Wij hopen op uw steun!


Ga samen met Muziekvereniging Amicitia voor glasvezel!

 Afbeelding invoegen

Razendsnel glasvezel internet in Musselkanaal is dichterbij dan ooit! Profiteer tot 15 maart 2023 van superscherpe aanbiedingen van Caiway en DELTA én bespaar ook nog eens € 650 activatiekosten. Sluit aan op het netwerk van de toekomst met snelheden tot 8 Gig, stabiel internet, meer keuze, een lage ping én heel veel voordeel!

Want als 20% zich op tijd aanmeldt, komt het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk.

Exclusief bij Muziekvereniging Amicitia krijg je bovendien bij jouw aanmelding een cashback van € 25. En wij als vereniging ook nog eens € 50! En dat is goed nieuws, dat kunnen we heel goed gebruiken. De opbrengsten gaan we o.a. gebruiken voor nieuwe snaredrums voor de jeugdleden!

Direct aanmelden voor een DELTA abonnement?http://aklam.io/iSGXWS

Direct aanmelden voor een Caiway abonnement?http://aklam.io/di8UPl 


RTV Noord op bezoek bij Amicitia.
Ook bij RTV Noord was het niet onopgemerkt gebleven dat Sophie en Vera Nederlands Kampioen waren geworden. Ronald Niemeijer kwam naar Musselkanaal om beide dames samen met trainster Jacqueline te interviewen. Heeft u de uitzending gemist? klik dan hier.
Afbeelding invoegen

Vera en Sophie Brinks Nederlands Kampioenen Twirl  

Het Nederlands Kampioenschap Twirl/Majorette, welke in het weekend van 20/21 januari werd gehouden in de Topsporthal in Almere, was zeer succesvol voor de dames van Amicitia uit Musselkanaal. Een groot aantal leden van Amicitia hadden zich tijdens de diverse voorrondes geplaatst voor het NK en mochten zich meten met de rest van Nederland.

Afbeelding invoegen

 Sophie en Vera Brinks wisten met hun duo-show de concurrentie achter zich te laten en werden Nederlands Kampioen!

Afbeelding invoegen

Een zilveren medaille was er voor het Team van Amicitia en Anouk Wind. Het duo Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen wist de bronzen plak mee naar Musselkanaal te Nemen.

Afbeelding invoegen

Een uitzonderlijke prestatie waar de vereniging erg trots op is.

 Amicitia begint het seizoen met pubquiz
Traditiegetrouw begint Amicitia het nieuwe jaar met een gezellige nieuwjaarsreceptie. Op 11 januari werd in het verenigingsgebouw elkaar de hand geschud onder het genot van een hapje en een drankje. De avond werd gecombineerd met een uitdagende pubquiz. Onder leiding van de voorzitter werden de meest uiteenlopende vragen gesteld. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen