Nieuws 2024


Amicitia druk in voorbereiding op voorjaarsuitvoering.

Op zaterdag 9 maart aanstaande organiseert de Chr. muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal haar jaarlijkse uitvoering in sporthal de Veenhorst te Musselkanaal. De avond begint om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. 

Het thema van deze avond is: ‘Amicitia gaat op stedentrip’

Zoals het thema al zal doen vermoeden gaan we samen op reis en zal veel bekende muziek uit alle windstreken van de wereld de revue passeren!  Zo staan o.a. ‘New York New York’, ‘Hotel California’ en ‘The Second Waltz’ op het programma. Als verrassing hebben we een leuk gast optreden voor u in petto.Streetband Amicitia in actie bij benefietvoorstelling stichting Rikki
Op 14 februari 2024 gaf Harm-Jan Riksen een muzikale benefietvoorstelling in Theater Geert Teis in Stadskanaal om daarmee een financiële boost voor Stichting Rikki te genereren. Het is inmiddels de derde keer dat hij een theatervoorstelling organiseerde voor het goede doel. Samen met muzikale vrienden en talentvolle jongeren trakteerde hij het publiek op mooie verhalen, leuke sketches en veel muziek.
 
De streetband van Amicitia mocht de bezoekers van de voorstelling bij binnenkomst muzikaal onthalen in hun recent aangeschafte kleurrijke nieuwe outfit. 

 MGD zoekt talent

Vandaag was de Muziekbond Groninge en Drenthe weer op zoek naar talent. Ons jonge talent, Koen Brinks, deed hier vandaag aan mee. Al vroeg vertrok hij naar Wehe-den Hoorn. Op zijn euphonium heeft hij voor de jury, Derk Bolt, een prachtig muziekstuk ten gehore gebracht. In de introductieklasse scoorde Koen maar liefst 89 punten. Met deze punten was hij de hoogste in zijn klasse en ontving een prachtige beker. Koen van harte gefeliciteerd!

 


Jeugdsponsoracte Poiesz
Amicitia is zeer verheugd en dankbaar jullie mee te kunnen delen dat we weer mee mogen doen aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz. 

Steun onze vereniging met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u! U ontvangt bij diverse actieproducten en bij besteden van elke 10 euro een jeugdsponsormunt. Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat 2 in Musselkanaal.

 Majorettes Amicitia succesvol op NK Almere

De twirlers van Amicitia hebben in het weekend van 20 en 21 januari deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap twirl in Almere. Amicitia mocht maar liefst drie keer de titel Nederlands Kampioen in ontvangst nemen. Een gouden medaille werd behaald door Anouk Wind bij het onderdeel jeugd 1 baton, Charissa Braak bij het onderdeel junior 2 baton en ook was er goud het senioren team bij het onderdeel dance.

 

 Zilver werd in ontvangst genomen door Anouk Hofkamp bij het onderdeel senior dance en door het duo Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp bij het onderdeel duet twirling.

De bronzen plakken werden behaald door Anouk Wind bij het onderdeel jeugd dance, Marit Alons bij het onderdeel junior dance, Anouk Wind en Aimeé Gremmer bij het onderdeel showtwirl en Charissa Braak bij het onderdeel junior 1 baton.

Amicitia heeft tijdens dit Kampioenschap Musselkanaal/ het noorden op de kaart gezet.

Natuurlijk zijn wij, naast de bovengenoemde medaille winnaars, heel erg trots op al onze deelnemers. Want u moet weten dat het niet vanzelfsprekend is om je te plaatsen voor het NK!


 
Kijkt u hier voor prachtige actie afbeeldingen van onze twirlers.

Nieuwjaarsreceptie
Amicitia begon ook 2024 met een nieuwjaarsreceptie. Dit keer had de activiteitencommissie een Oudejaarsquiz georganiseerd. Tijdens de acht rondes durende quiz konden de verschillende leden met elkaar de strijd aangaan en werd hun kennis van 2023 behoorlijk op de proef gesteld. Tussen elke ronde werden leden getrakteerd op heerlijke versnaperingen.  Al met al kunnen we terugkijken op een goed verzorgde en geslaagde avond.