Nieuws 2024


 


Voorbereiding avondvierdaagsen in volle gang

Het begeleiden van een avondvierdaagse gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar gaat diverse oefensessies aan vooraf. Zeker als er ook nog showelementen aan toegevoegd worden. Onze leden worden hier enthousiast van! En daarom wordt er hard getraind. 


 


Medailleregen voor twirlsters Amicitia tijdens Champions Trophy in Houthalen 

Zaterdag 11 mei zijn de twirlsters van Amicitia afgereisd naar het Belgische Houthalen om deel te nemen aan de Champions Trophy. Tijdens het NK in januari heeft Amicitia acht tickets bemachtigd om aan deze Trophy mee te kunnen doen.

De twirlsters van Amicitia kwamen uit voor Nederland en streden tegen de Belgen. Ze mochten zes keer de kampioenstitel in ontvangst nemen en er werd twee maal een zilveren medaille in ontvangst genomen.


Gouden medailles werden behaald door Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp bij het onderdeel duet twirl. Voor Sophie Brinks en Vera Brinks bij het onderdeel duo dance, voor het ensemble dance bestaande uit Marit Alons, Naomi Mensink en Iris de Vries en Charissa Braak mocht maar liefst drie keer goud in ontvangst nemen. Zij kwam uit in de onderdelen 1 baton, 2 baton en solo dance.

Zilver werd behaald door Marit Alons bij het onderdeel solo dance junior en voor Sophie Brinks bij het onderdeel solo dance senior.


 
Snikkeweek Musselkanaal

De streetband van Amictia heeft op 11 mei de jeugdige schippers naar de finish begeleid tijdens de knoalparade. In een zonovergoten Musselkanaal werd het een prachtig optreden met veel publiek. 
Klik op de bovenstaande foto voor een leuke impressie!
 
Als afsluiting van de Snikkeweek werd er door de stichting 'Samen Kerk' een openluchtdienst georganiseerd alwaar het orkest zijn medewerking aan mocht verlenen.


 
 

Deelname jeugd sponsor actie Poeisz 

We mochten als vereniging meedoen aan de jeugd sponsor actie van de Poeisz. Een aantal van onze jeugdleden waren 23 maart in de Poiesz om heerlijke appels aan te prijzen hetgeen ons extra sponsormunten op kon leveren. Er zijn enorm veel appels verkocht en er zitten kwamen vele extra muntjes in onze koker.

 


 
 
 
 


 

In totaal heeft het ons maar liefst 1097,- euro opgeleverd. Poeisz en alle mensen die ons gesteund hebben....ENORM BEDANKT 

 

Jaarlijkse uitvoering Amicitia druk bezocht. 
We kunnen terugkijken op een succesvol en druk bezochte voorjaarsuitvoering. De muzikanten ten twirlers namen de bezoekers mee tijdens een prachtig muzikale reis langs diverse steden. 

 
 

Ook het jeugdorkest en de leerlingen van het Amicitia Kidz project namen deel aan deze muzikale avond. 

 


 

 

  Traditiegetrouw werden ook deze avond 3 leden gehuldigd voor hun trouw lidmaatschap:
 

●Lisan Veenhuizen 5 jaar twirler (brons)

●Sophie Brinks 15 jaar twirler (goud)

●Peter Brinks 40 jaar muzikant (goud)

Langs deze weg willen we allen van harte feliciteren. 


 

Amicitia druk in voorbereiding op voorjaarsuitvoering.

Op zaterdag 9 maart aanstaande organiseert de Chr. muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal haar jaarlijkse uitvoering in sporthal de Veenhorst te Musselkanaal. De avond begint om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. 

Het thema van deze avond is: ‘Amicitia gaat op stedentrip’

Zoals het thema al zal doen vermoeden gaan we samen op reis en zal veel bekende muziek uit alle windstreken van de wereld de revue passeren!  Zo staan o.a. ‘New York New York’, ‘Hotel California’ en ‘The Second Waltz’ op het programma. Als verrassing hebben we een leuk gast optreden voor u in petto.Streetband Amicitia in actie bij benefietvoorstelling stichting Rikki
Op 14 februari 2024 gaf Harm-Jan Riksen een muzikale benefietvoorstelling in Theater Geert Teis in Stadskanaal om daarmee een financiële boost voor Stichting Rikki te genereren. Het is inmiddels de derde keer dat hij een theatervoorstelling organiseerde voor het goede doel. Samen met muzikale vrienden en talentvolle jongeren trakteerde hij het publiek op mooie verhalen, leuke sketches en veel muziek.
 
De streetband van Amicitia mocht de bezoekers van de voorstelling bij binnenkomst muzikaal onthalen in hun recent aangeschafte kleurrijke nieuwe outfit. 

 MGD zoekt talent

Vandaag was de Muziekbond Groninge en Drenthe weer op zoek naar talent. Ons jonge talent, Koen Brinks, deed hier vandaag aan mee. Al vroeg vertrok hij naar Wehe-den Hoorn. Op zijn euphonium heeft hij voor de jury, Derk Bolt, een prachtig muziekstuk ten gehore gebracht. In de introductieklasse scoorde Koen maar liefst 89 punten. Met deze punten was hij de hoogste in zijn klasse en ontving een prachtige beker. Koen van harte gefeliciteerd!

 


Jeugdsponsoracte Poiesz
Amicitia is zeer verheugd en dankbaar jullie mee te kunnen delen dat we weer mee mogen doen aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz. 

Steun onze vereniging met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u! U ontvangt bij diverse actieproducten en bij besteden van elke 10 euro een jeugdsponsormunt. Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat 2 in Musselkanaal.

 Majorettes Amicitia succesvol op NK Almere

De twirlers van Amicitia hebben in het weekend van 20 en 21 januari deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap twirl in Almere. Amicitia mocht maar liefst drie keer de titel Nederlands Kampioen in ontvangst nemen. Een gouden medaille werd behaald door Anouk Wind bij het onderdeel jeugd 1 baton, Charissa Braak bij het onderdeel junior 2 baton en ook was er goud het senioren team bij het onderdeel dance.

 

 Zilver werd in ontvangst genomen door Anouk Hofkamp bij het onderdeel senior dance en door het duo Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp bij het onderdeel duet twirling.

De bronzen plakken werden behaald door Anouk Wind bij het onderdeel jeugd dance, Marit Alons bij het onderdeel junior dance, Anouk Wind en Aimeé Gremmer bij het onderdeel showtwirl en Charissa Braak bij het onderdeel junior 1 baton.

Amicitia heeft tijdens dit Kampioenschap Musselkanaal/ het noorden op de kaart gezet.

Natuurlijk zijn wij, naast de bovengenoemde medaille winnaars, heel erg trots op al onze deelnemers. Want u moet weten dat het niet vanzelfsprekend is om je te plaatsen voor het NK!


 
Kijkt u hier voor prachtige actie afbeeldingen van onze twirlers.

Nieuwjaarsreceptie
Amicitia begon ook 2024 met een nieuwjaarsreceptie. Dit keer had de activiteitencommissie een Oudejaarsquiz georganiseerd. Tijdens de acht rondes durende quiz konden de verschillende leden met elkaar de strijd aangaan en werd hun kennis van 2023 behoorlijk op de proef gesteld. Tussen elke ronde werden leden getrakteerd op heerlijke versnaperingen.  Al met al kunnen we terugkijken op een goed verzorgde en geslaagde avond.