Nieuws 2018


Kerstoptredens Amicitia
Ook dit jaar hebben de leden van Amicitia het weer druk gehad met de diverse optredens rond kerst. Naast het kerstconcert was het orkest tevens te horen en te zien tijdens de volkskerstzangdienst op 16 december in de RK kerk te Musselkanaal. 
 
Daarnaast mochten we ook de kerstnachtdienst op 24 december van de PG Stadskanaal in de Poststraatkerk begeleiden. 
Foto: Facebook Poststraatkerk Stadskanaal
 
Op de website van de kerkomroep.nl kunt de opnames van deze dienst bekijken en beluisteren. Klikt u dan op de dienst van 24 december 2018 en vervolgens op kijken of luisteren.
 
Na afloop van deze dienst hebben een aantal leden van onze vereniging vanaf 24:00 uur nog een muzikale ronde gemaakt door Musselkanaal. Op diverse plaatsen werden de welbekende kerstliederen gespeeld waaronder 'Stille Nacht', 'Ere zij God' en 'U zij de Glorie'.
 
Op de eerste kerstdag brachten een negen-tal leden van onze vereniging nog een bezoek aan woonzorg- en revalidatiecentrum 'De Heggerank' in Musselkanaal. Op alle afdelingen werden enkele kerstliederen gespeeld hetgeen door de bewoners zeer werd gewaardeerd. 

Kerstconcert  

Warme muzikale kerstklanken waren er te horen in de tot kerstzaal omgebouwde boerenschuur van de  ‘De Margriethoeve’ in Musselkanaal. 


Op deze bijzondere locatie hebben het orkest en de malletband vele kerstklanken laten horen. In de sfeervolle kerstzaal werden de bezoekers ontvangen met een glaasje glühwein of warme chocolademelk waarna de muzikanten populaire en bekende (Christelijke) kerstklassiekers, waaronder: ‘Feliz Navidad’, ‘Do they know it’s christmas’ en ‘Let it snow’, ten gehore brachten. Voor velen was het een feest der herkenning. 


Het concert werd live gestreamd via onze facebookpagina. U kunt het concert beluisteren en bekijken via de onderstaande links:

Deel 1  -  Deel 2  -  Deel 3


Sint in Musselkanaal 
Zaterdag 24 november kwam de Sint met zijn pietermannen aan in Musselkanaal waarbij hij door wethouder Johan Hamster werd ontvangen. De muzikale begeleiding tijdens de rondtocht door Musselkanaal werd traditiegetrouw door Amicitia verzorgd. 

 
Foto's: Gerrits fotografie
Voor een volledige reportage verwijzen wij naar ons Fotoalbum.

Leerlingenorkest van start
Na het succesvolle Amicitia kidzz project in de eerste maanden van de dit jaar en na ongeveer 6 maanden muziekles kwamen de leerlingen voor het eerst bij elkaar om deel te nemen aan het leerlingenorkest. Het leerlingenorkest is de voorbereiding om de stap naar het jeugdorkest te maken. De kinderen leren naar elkaar te luisteren, te tellen en gezamenlijk te musiceren. 
 

 
   

 
 Provinciale Kampioenschappen majorette/twirl te Borger 

Zaterdag 27 oktober werden de provinciale kampioenschappen  voor majorette en twirl van de MGD gehouden in sporthal de Koel te Borger. De majorettes van Amicitia hadden zich met maar liefst 23 optredens voor dit kampioenschap geplaatst. Het lukte hen om  17 keer een podiumplaats te behalen. Goud, en dus kampioen van Groningen en Drenthe, was er voor de solisten Anouk Wind, Lauré Brinks, Anouk Hofkamp, Vera Brinks, Yvette Venema en Lisette Hemmen. En ook goud voor de duo’s Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Sophie en Vera Brinks, Charissa Braak en Delaya Kuiper. Het team van Amicitia werd kampioen en ontving een beker. Zilver werd gewonnen door de solisten Kaiyle Bunk, Yvette Venema en Sophie Brinks en voor de duo’s was er zilver voor Mariët Ottens en Iris de Vries, Elana Kiel en Lincy Rabbers en Lauré Brinks en Karen Luis. Het duo Wendy van der Vlag en Marit Alons mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

 

Tijdens dit provinciaal kampioenschap kon men zich plaatsen voor het Nederlands kampioenschap majorette en twirl welke gehouden wordt op 26 en 27 januari in de Topsporthal in Almere. Om een ticket te verdienen moesten de deelnemers bij de eerste drie eindigen en daarnaast nog een voldoende score behalen om te mogen deelnemen aan het NK.  Voor Amicitia werden er zaterdag maar liefst 15 NK tickets uitgedeeld. De komende maanden wordt er in Musselkanaal hard getraind om het Noorden te vertegenwoordigen tijdens het NK in Almere.


Majorettes succesvol tijdens wedstrijd in Borger 

Zaterdag 29 september hebben de majorettes van de muziekvereniging Amicitia meegedaan aan een majorette en twirl wedstrijd, georganiseerd door de MGD, in Borger. In sporthal de Koel hebben de meiden uit Musselkanaal hun beste beentje voor gezet. Op deze dag werden ruim 120 optredens beoordeeld door de jury. Amicitia bleek zeer succesvol te zijn. Vele medailles werden gewonnen. Anouk Wind werd door de jury op deze wedstrijddag verkozen tot Star of the day.

Afbeelding invoegen 

Goud werd gewonnen door de solisten Iris de Vries, Lisette Hemmen, Anouk Hofkamp, Yvette Venema, Anouk Wind en Marit Alons. Bij de duo’s werd goud gewonnen door Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Charissa Braak en Delaya Kuiper en Lauré Brinks en Karen Luis. Ook werd het team eerste en ontving hiervoor een beker. 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Zilver was er voor de solisten, Yvette Venema, Lauré Brinks en Kaiyle Bunk. Bij de duo’s was er zilver voor Sophie en Vera Brinks, Elena Kiel en Lincy Rabbers en Josephine Bouwens en Nina Edzers.

Brons werd uitgedeeld aan de solisten Sophie Brinks en Vera Brinks en aan het duo Wendy van der Vlag en Marit Alons en Mariët Ottens en Iris de Vries.

Door de geweldige prestatie van afgelopen zaterdag zijn er 24 optredens van Amicitia geplaatst voor het Noord Nederlands Kampioenschap. Deze kampioenschappen worden gehouden op 27 oktober in de Koel te Borger.


 Kampeerweekend groot succes! 

Afbeelding invoegen
Dit jaar werd alweer voor de zesde keer het kampeerweekend op camping "De Bronzen Eik' georganiseerd. 
Op vrijdagavond, nadat iedereen zijn tent, caravan of vakantiehuisje had ingericht, werden de campinggasten 'getrakteerd' op een zomerconcert. Mede dankzij het goede weer was de camping goed bezet en mochten we vele campinggasten verwelkomen. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
De zaterdag stond in het teken van de spelmiddag.De jeugd was goed vertegenwoordigd en vanaf 14:00 uur begon de zeskamp. Naast zaklopen, het vliegende tapijt werd er ook geschoten tijdens het 'bazooka ball' spel. De strijd brak pas echt los tijdens het interactieve pionnenspel waarbij de spelers zoveel mogelijk  punten moesten scoren. Na de pauze gingen de leden met elkaar het bos in om aldaar in de 'arena' de strijd met elkaar aan te gaan tijdens het lasergamen. Als afsluiting werden de jeugdleden getrakteerd op patat met een snack.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Omstreeks 19:00 uur werden de bbq's ontstoken en rook het heerlijk op de camping. Na afloop werd er door de diverse leden nog tot diep in de nacht door gefeest. 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Zondagmiddag na de maaltijd was er nog een speurtocht uitgezet in de Sellinger bossen. Menig lid brak haar hersenen over de soms moeilijke maar achteraf 'oh zo...' simpele vragen. 
 
Kijk voor een hier voor een volledig foto overzicht.

Lichtweek Wedde
Amicitia verleende op maandagavond 3 september haar medewerking aan de 60e editie van Lichtweek Wedde. De leden van onze vereniging mochten tijdens deze warme zomeravond de historische trekkers en auto's alsmede de versierde praalwagens en loopgroepen muzikaal naar de feesttent begeleidden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Bron: Site lichtweek Wedde
Klik voor een volledig reportage op de foto's.


Amicitia speelt tijdens Freddie Pranger Memorial

Zaterdag 1 september mochten de leden van Amicitia acte de presénce geven bij de Freddie Pranger Memorial georganiseerd door voetbalvereniging SJS. De Freddie Pranger Memorial is vernoemd naar de in 2014 overleden G-voetballer Freddie Pranger. Freddie was meervoudig gehandicapt maar dat belette hem niet om op voetbal te gaan. Freddie ontwikkelde zich als het boegbeeld van het G-voetbal bij SJS.  In de loop der jaren werd het voetbal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een begrip bij de Knoalster zaterdagvereniging. 

Kort voor de opening werden de spelers opgewarmd middels populaire marsmuziek waarna voor alle deelnemers het volkslied van België, Duitsland en Nederland ten gehore werd gebracht. 


Geslaagd! 

Zaterdag 30 juni was een spannende dag voor een aantal van onze leerling muzikanten. Enkele weken geleden behaalden Luka, Janneke, Lauré en Naomi al hun theorie examen en nu moesten ze naar het muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug om daar op te gaan voor het praktijkexamen voor blaasmuzikanten. Met trots kunnen we zeggen dat ze alle vier geslaagd zijn! Luka Zegers, Janneke Wever, Lauré Brinks behaalden hun A Diploma en Naomi Wubs wist het B-Diploma binnen te hengelen. Super gedaan meiden!

Afbeelding invoegen

V.l.n.r. boven: Janneke, Luka. Onder: Lauré en Naomi 


Kleine bijdrage, groot verschil!

De COOP in Musselkanaal sponsort Amicitia middels de statiegeld flessenactie. Daarom vragen wij u om ons te helpen. Wanneer u uw lege flessen, bierkratjes e.d. inlevert bij de COOP in Musselkanaal en het statiegeld aan ons doneert dan verdubbelt de COOP het bedrag. De actie loopt van 1 juli t/m 31 juli. 

Afbeelding invoegen

Hoe werkt het?

  • Lever uw lege flessen/kratjes bier in bij de flessenautomaat van de COOP in Musselkanaal
  • Druk op de doneerknop
  • Bevestig uw donatie aan onze vereniging en......klaar is Kees!
  • De COOP verdubbelt uw donatie automatisch.
Namens alle leden alvast bedankt voor uw steun aan onze vereniging! 

Majorettes Amicitia zeer succesvol in Uithuizen.

De majorettes van onze vereniging hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan een majorette en twirl wedstrijd in Uithuizen.  Er werden maar liefst 146 optredens beoordeeld tijdens deze wedstrijd. Amicitia mocht in bijna alle leeftijdscategorieën medailles meenemen naar Musselkanaal. 

Afbeelding invoegen

Een gouden medaille werd er behaald door: Anouk Wind in de jeugd 1 klasse, het duo Elena Kiel en Lincy Rabbers in de jeugd 2 klasse, het duo Josephine Bouwens en Nina Edzers  in de jeugd 3 klasse,  Marit Alons in de jeugd 3 klasse, Wendy van der Vlag en Marit Alons in de jeugd 3 duo klasse, Anouk Hofkamp in de senior klasse, Yvette Venema in de top klasse en bij het onderdeel 1 baton en  Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp in de senior klasse duo.

Zilver was er voor Naomi Mensink en Sharon Hempen in  de senior duo klasse en Lisette Hemmen ontving zilver in de senior klasse. 

Op deze zeer succesvolle dag hebben heel veel meiden zich, door hoge scores te behalen, geplaatst voor het Noord Nederlands Kampioenschap dat wordt gehouden op 27 oktober in Assen.


WandelvierdaagseTer Apel en Stadskanaal.
Ook dit jaar mochten wij de wandelaars begeleiden tijdens het bloemendefilé. Op 7 juni waren we in een zonovergoten Ter Apel en op 22 juni kon u ons horen en zien in Stadskanaal. Klik op de foto voor een video impressie.
Afbeelding invoegen
Foto: Ronny / Regio Events


Amicitia trekt wandelaars over de eindstreep.
Amicitia liet op vrijdag 1 juni weer van zich horen tijdens de avondvierdaagse in Musselkanaal. Vele honderden wandelaars werden door Amicitia de finish over 'gespeeld'. In eerste instantie leek het erop dat de avond in het water zou vallen maar behoudens was druppels, kort voor vertrek, bleef het gelukkig droog.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Gerrits fotografie
Kijkt u ook eens in ons Fotoalbum voor meerdere foto's van de avondvierdaagsen.

4 Mei herdenking Musselkanaal
Traditie getrouw verleende Amicitia ook dit jaar haar medewerking aan de jaarlijkse 4 mei herdenking bij het monument op de Ijzerenklap in Musselkanaal. Voorafgaande aan de herdenking was er een stille tocht vanaf het Willem Diemerplein waarbij een aantal leden van de Malletband met omfloerste trom de mensen begeleidden.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Foto's: Johan de Boer

Koningsdag Musselkanaal
Het Oranjecomité had ook dit jaar weer diverse activiteiten in het centrum van Musselkanaal georganiseerd. Daarbij hoorde ook een tweetal marsen door het centrum welke onze vereniging mocht verzorgen. Dit was het eerste straatoptreden van dit seizoen waarbij twee nieuw ingestudeerde marsen te horen waren. Heeft u ons gemist....dan kunt u ons voor de zomervakantie in ieder geval nog horen tijdens de avondvierdaagsen in Musselkanaal, Stadskanaal en Ter Apel.

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Johan de Boer 

Amicitia bedankt Poiesz en iedereen die ons gesteund heeft.

Vrijdagavond 20 april gingen enkele jeugdleden van onze vereniging samen met 5000 andere jongeren naar het jaarlijkse sponsorgala van de Poiesz in het WTC Expo in Leeuwarden.

Supermarktketen Poiesz heeft daar aan talloze verenigingen in Noord-Nederland opgeteld 551.000 euro aan sponsorgeld uitgekeerd. Amicitia kreeg maar liefst 1163,- euro uitgereikt.  

Afbeelding invoegen

Naast de uitreiking van het sponsorgeld werd de avond gevuld met onder andere optredens van onder meer O’G3NE en Tim Douwsma .

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 

Wij willen de Poiesz alsmede iedereen die onze verenging heeft gesteund enorm bedanken voor hun bijdrage.  


Uitvoering Amicitia met als thema: Zon, Zee en Strand 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Op zaterdag 14 april bezochten maar liefst 300 muziekliefhebbers de jaarlijkse uitvoering van de Chr. Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal. In een, tot groot theater, omgebouwde sporthal  ‘de Veenhorst’ konden de toeschouwers genieten van muziek en dans. Het thema dit jaar was: Zon, Zee en Strand. Op onder andere muziek als ‘Walking on sunshine’ en ‘California Dreamin’, uitgevoerd door de malletband en het orkest, lieten de majorettes hun shows zien. Ook de jeugdleden en de kinderen van het Amicitia Kidzz project lieten van zich horen.

Afbeelding invoegen

Dit jaar mochten acht jubilerende leden van de vereniging een insigne ontvangen. Uit handen van Ben Wilts van de muziekbond MGD ontvingen Naomi Mensink, Sharon Hempen, Marit Alons, Lauré Brinks, Vera Brinks en Danique Louwdijk als majorette een bronzen insigne voor 5 jaar lidmaatschap. Nynke Ten Cate ontving een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant. Nieske Wever is maar liefst 25 jaar lid van Amicitia en ontving daarvoor een zilveren insigne.


Jeugdslagwerkgroep Amicitia treedt op in Blijham
Op uitnodiging van de muziekvereniging Dok vertrokken onze jeugd slagwerkers op 13 april per bus naar Blijham. Daar werd samen met de jeugdleden van Dok en HIT uit Leek in het zalencentrum 'Het Oude Wapen' een concert gegeven. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen 
De stemming zat er al snel in en de onze jeugdleden hebben genoten!

Majorettes Amicitia doen goede zaken in Coevorden
Tijdens de eerste majorette wedstrijd van dit seizoen deden de majorettes van Amicitia op 7 april goede zaken in sporthal de Zwaneburg in Coevorden. Het small team behaalde met maar liefst 83,2 punten een 1e prijs hetgeen het team genoeg plaatsingspunten opleverde voor deelname aan het Noord Nederlands Kampioenschap majoretten in Borger.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Tevens waren en gouden medailles voor solisten Marit Alons, Anouk Wind, Lisette Hemmen en Yvette Venema. Ook de duo's Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen en Sophie en Vera Brinks behaalden goud. Zilver medailles werden er binnensleept door Anouk Hofkamp, Lauré Brinks en het duo Lauré Brinks en Karen Luis. De duo's Iris de Vries en Mariët Ottens en Wendy van der Vlag en Marit Alons behaalden brons. Al met al een zeer vruchtbare dag voor onze majorettes. 

Jeugdleden spelen in de Poiesz
Afgelopen zaterdag, 17 maart, waren onze jeugdleden in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal om heerlijke producten te promoten in verband met de jeugdsponsoractie. Bij aankopen in de Poiesz supermarkt krijgen de klanten jeugd sponsormunten. Door de munten in de koker te stoppen van Amicitia worden wij door de Poiesz financieel gesteund.

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker worden gestopt van Amicitia hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging. 

Voorbereiding uitvoering 14 april in volle gang.
De leden van onze vereniging zijn al weer druk met de voorbereidingen voor de uitvoering op 14 april aanstaande. Het thema dit jaar is: Zon, Zee en Strand. Dan zal de sporthal weer worden omgebouwd tot een grote muziekzaal. Alle afdelingen zijn druk bezig hun muziek in te studeren en de danspasjes onder de knie te krijgen. 
Afbeelding invoegen
Hier ziet u het jeugdorkest tijdens hun voorbereidingen. Want u zult begrijpen dat er alles aan gedaan wordt om geen verkeerde noten te spelen. Ook de voorbereiding voor de aankleding van de zaal zijn in volle gang. Zo wordt de zaal aangekleed met heuse palmbomen. Dit betekent veel knip en plakwerk. 
Afbeelding invoegen
Bent u nieuwsgierig geworden naar de resultaten dan nodigen wij u van harte uit op 14 april om 19:30 uur in sporthal de Veenhorst te Musselkanaal. Tot dan!

NL Doet 
Op zaterdag 10 maart werd het clubgebouw van Amicitia voorzien van een nieuwe verflaag. Sinds kort hebben we namelijk de beschikking over de zaal naast de repetitieruimte in verband met de uitbreiding van de jeugdlessen. Een aantal vrijwilligers hebben de muren voorzien van een nieuw likje verf zodat het weer een mooie frisse bruikbare ruimte is geworden. Wij willen zowel het Oranjefonds hartelijk bedanken voor hun financiële bijdrage alsmede alle vrijwilligers voor hun inzet. 

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 

 Rabobank en haar leden steunen Amictia!
Rabobank Zuid en Oost Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseerde zij in februari de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Ook Amicitia heeft deelgenomen aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Elke stem was geld waard! Door de leden van de Rabobank werden maar liefst 147 stemmen op onze vereniging uitgebracht. De waarde van een stem werd bepaald door het totaal, door de Rabobank beschikbaar gestelde bedrag, te delen door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. 

Wij willen zowel de Rabobank alsmede al haar leden die op onze vereniging gestemd hebben heel hartelijk bedanken voor hun steun en financiële bijdrage!
Afbeelding invoegen 

Nieuwjaarsreceptie
Op zaterdag 13 januari konden de leden elkaar de hand schudden tijdens de nieuwjaarsreceptie. De leden van de activiteitencommissie verrasten de leden in het sfeervol omgebouwde verenigingsgebouw met heerlijke soep, een warm/koud buffet en een dessert. Kijk voor een impressie van deze avond in ons Fotoalbum.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 

Poiesz Jeugdsponsoractie
Wij zijn zeer verheugd u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2018. De actie start op maandag 12 februari aanstaande. Wij, als Amicitia, doen mee in de Poiesz Supermarkt in Musselkanaal. In de betreffende weken zijn er diverse munten acties, waarbij de kopers jeugdsponsormunten kunnen verzamelen voor onze vereniging. Tijdens deze actie is zullen onze jeugdleden zich ook nog presenteren in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal, u wordt hier nog nader over geïnformeerd.
Afbeelding invoegen