Nieuws 2015

 

Leden Amicitia druk met Kerstdagen
Ook dit jaar waren de leden van Amicitia weer druk met de diverse optredens tijdens de kerstdagen. Zo begeleidden ze op 13 december de bezoekers van de volkskerstzangdienst in de RK kerk in Musselkanaal. 
 
Traditiegetrouw waren de leden in de nacht van 24 op 25 december ook weer te horen op diverse locaties in Musselkanaal. Aansluitend werd er gezamenlijk nog een heerlijk kopje soep gegeten.
 
Afbeelding invoegen
Vervolgens moesten de leden midden in de nacht snel huiswaarts en om in bed te kruipen want de volgende ochtend werden ze alweer vroeg verwacht bij de CGK 'de Ark' in Mussel. In een overvolle kerk mocht Amicitia meerdere liederen begeleidden en een vrij werk ten gehore brengen.
 
Na afloop van de dienst bezochten enkele leden ook nog het verzorgingstehuis 'de Heggerank' in Musselkanaal. Alle afdelingen werden aangedaan en ook daar werden, de zeer bekende, kerstliederen ten gehoren gebracht.

NK majoretten Waalwijk deel II
Afgelopen zaterdag 19 december zijn de junioren en senioren majorettes van Amicitia naar het NK majoretten in Waalwijk geweest. De dames hadden zich tijdens de noord Nederlandse kampioenschappen majoretten, dat gehouden werd op 10 oktober te Assen, geplaatst voor dit NK. Het junior duo Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen eindigde op de derde plaats en mochten een bronzen medaille meenemen naar huis. Het senior ensemble bestaande uit Yvonne Schoemaker, Yvette Venema, Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp behaalden een tweede plaats en zij ontvingen hiervoor de zilveren medaille. Het ensemble heeft tevens een ticket behaald voor de Champions Trophy.
Afbeelding invoegen

NK majoretten Waalwijk deel I
Afgelopen zaterdag, 12 december, zijn een viertal majorettes van Amicitia naar het NK majoretten in Waalwijk geweest. De dames hadden zich tijdens de noord Nederlandse kampioenschappen majoretten, dat gehouden werd op 10 oktober te Assen, geplaatst voor het NK. De zusjes Vera en Lauré Brinks kwamen uit in de jeugd 2 klasse en behaalden 81 punten en gingen met een bronzen medaille naar huis. Danique Louwdijk en Sophie Brinks behaalden met 88 punten een tweede plaats in de jeugd 3 klasse en namen de zilveren medaille mee naar Musselkanaal. Op 20 februari 2016 zal voor de vierde keer de V/N Champions Trophy plaatsvinden. Tijdens dit internationale kampioenschap der lage landen zullen de beste majorette/twirlers van Vlamo België en de KNMO de strijd met elkaar aan gaan. Beide duo’s hebben een ticket voor dit internationale kampioenschap bemachtigd. 
Afbeelding invoegen
Volgende week gaat er weer een delegatie van onze vereniging naar Waalkwijk aangezien het NK is opgesplitst in twee dagen.

Banketactie
Traditiegetrouw heeft Amicitia ook dit jaar weer een banketactie gehouden. De leden ging met voorverkooplijsten bij familie, vrienden en bekenden langs en op vrijdag 28 november werd er nog aan de deuren in Musselkanaal verkocht. Alle ingekochte banket en speculaas werd verkocht! Onder de leden werd een mooie smartphone weggegeven voor diegene die de meeste producten wist te verkopen. Dit jaar was dat Egbert Wever. We willen Egbert bedanken voor zijn inzet en natuurlijk van harte feliciteren met zijn nieuwe aanwinst.
 Afbeelding invoegen
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde actie en willen alle leden en natuurlijk de afnemers van harte bedanken!

Zwarte pieten bezoeken training Majorettes
De training op woensdag 2 december was er niet één als zovelen. De training werd namelijk bezocht door twee pieten. De pieten zorgden voor veel vertier maar van de training kwam niet zo veel meer terecht. Gelukkig vonden onze majorettes dat geen probleem! 
Afbeelding invoegen
Meer foto's kuntu vinden in ons Fotoalbum

 Sint in Musselkanaal
Sinterklaas is zaterdag 21 november ook in Musselkanaal aangekomen. Onze leden hebben hem muzikaal en met show mogen verwelkomen. Vanaf het Open Einde begeleidden we de Sint naar het Willem Diemerplein. Daar stonden de dikdakkers al op hem te wachten. We hielden het niet geheel droog maar desondanks was het een groot feest op het Willem Diemerplein. Vervolgens ging de Sint met zijn pietermannen onder onze muzikale begeleiding verder naar de markstraat waar het er voor onze leden op zat. De Sint kwam even op adem waarna hij verder ging naar tankstation Overberg aan de Schoolstraat. Ondanks de nattigheid en de kou kunnen we terugkijken op een leuk en geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Gospelconcert 
In samenwerking met gospelkoor Metanoya organiseerde Amicitia een gospelconcert in de CGK in Mussel. Zowel het orkest, de malletband als het koor lieten, letterlijk, van zich horen. Diverse gospelliederen waaronder, 'O Happy Day', 'Your Love o God', 'Gabriella's Sang' en 'In Christ Alone'  passeerden de revue. 
 
 
 
 

  Majorette wedstrijd Assen
Onze majorettes deden goeden zaken tijdens de KNMO majorette wedstrijd op 10 oktober in Assen. Alle deelnemers van onze vereniging vielen in de prijzen en ontvingen een medaille. De punten waren zo hoog dat meerdere majorettes de plaatsingspunten behaalden voor deelname aan het NK majoretten in Waalwijk. De meiden waren natuurlijk super blij met dit behaalde resultaat! 
Afbeelding invoegen
 

Feestweek Musselkanaal
Ook dit jaar kon u de leden van onze vereniging diverse malen tegenkomen tijdens de feestweek in Musselkanaal. Tijdens de beide braderieën was onze streetband op de muziekfiets te horen en te zien. De majorettes waren zaterdagavond 3 oktober van de partij om de klapsterschutters te begeleidden naar café/restaurant 'de Gelegenheid' alwaar het schuttersfeest heeft plaats gevonden.
Video: 112kanaalstreek.nl 
Voorafgaande aan het vuurwerk ter afsluiting van de Feestweek heeft Amicitia op 10 oktober de belangstellenden muzikaal begeleid naar het spoordok in Musselkanaal alwaar het spektakel losbarstte. Zoals u kunt lezen hebben we dus niet stil gezeten tijdens de feestweek in Musselkanaal! 

Concert Ter Apel 250/400
Zaterdagmiddag, 10 oktober j.l.,  vond op het Molenplein in Ter Apel het laatste optreden in de serie van drie plaats in het kader van het 250 jarig bestaan van het Stadskanaal en tegelijkertijd het 400 jarig bestaand van de semlinie. Amicitia was één van de zes deelnemende muziekverenigingen uit. De belangstelling was groot toen de regio-orkest zijn klanken liet horen. Mede gezien het prachtige weer kunnen de organisatie en de deelnemende verenigingen terug kijken op een geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen 
Foto:Huisman Media
 

Streetparade Emmer-Compascuum
Op 5 september presenteerden onze leden zich tijdens de streetparade in Emmer-Compascuum. Voorafgaande aan de show werd er een mars door het dorp verzorgd welke eindigde op het festivalterrein. Daar mocht Amicitia de spits afbijten en konden de leden hun show te tonele brengen. Onze leden deden hun uiterste best en het resultaat mocht er zijn. Mede dankzij het vele publiek kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.
Afbeelding invoegen
Kijk hier voor foto's of een video


 Kampweekend Amicitia zonovergoten
Van 28 tot en met 30 augustus verbleven de leden van Amicitia op camping de Bronzen Eik in Sellingen. Na aankomst op vrijdagmiddag/-avond stond er na de koffie een avondwandeling op het programma. Daarna werd in een grote tent gezellig bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Voor enkelen tot ver in de nacht. Zaterdagmorgen werd er, ter voorbereiding voor onze deelname op 5 september aanstaande aan de streetparade in Emmer-Compascuum, gerepeteerd op de camping en aansluitend vermaakten we de campinggasten met de ingestudeerde show en muziek. 
 
's Middags werd er voor de jeugdleden een zeskamp georganiseerd. Ongeveer 35 jongeren deden mee en dit bleek een groot succes. Er was zelfs een 18 meter lange stormbaan welke bedwongen moest worden. De groep van Marit, Niels, Danique en Sharon werd kampioen en ze mochten de felbegeerde medaille en prijs in ontvangst nemen. Nadien ontstond er spontaan een waterballonnen gevecht waarbij zeker niet iedereen het droog hield. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Aansluitend was er een bbq voor alle leden van onze vereniging waarna velen wederom hebben doorgezakt door laat in de nacht.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
De zondag stond in het teken van volleybal. We hebben nooit geweten dat we enorme volleybal talenten binnen de vereniging hadden. Men zag zelfs kans om twee volleybalballen lek te slaan. Gelukkig kon met behulp van een rol ducktape de bal gerepareerd worden zodat het spel voortgezet kon worden. 

Na een gezamenlijk lunch met de soep van Roelie werd aangevangen met het opruimen en afbreken.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
We kunnen terugkijken op een geweldig, succesvol en zonovergoten weekend.  Foto's volgen zsm.

Concert Alsjemuzikaalband 
 Trillende drumstokken, bibberende blazers en een hele menigte mensen… Eindelijk was het dan zo ver! De kinderen van de Alsjemuzikaalband mochten eindelijk laten zien wat ze kunnen! Zowel de slagwerkers als de blazers hebben onwijs goed hun best gedaan en dat was zeker te horen aan het applaus van het publiek. Ze hebben het allemaal ontzettend goed gedaan! Dus, jij wilt ook muziek maken in een te gekke, gave, coole, stoere én muzikale band? We zien je graag na de vakantie! Kom eens langs bij de band, of neem contact op!
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 

 Avondvierdaagse Stadskanaal
Traditiegetrouw verleende Amicitia ook dit jaar weer hun medewerking aan het bloemendefilé tijdens de avondvierdaagse in Stadskanaal. Vele honderden wandelaars werden door de leden van onze vereniging op 19 juni binnengehaald. Mede gezien het prachtige weer en de positieve reacties van het publiek weer kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen
Foto: Ronny / Regio Events

Regioconcert 
Op zaterdag 13 juni gaven vijf muziekkorpsen uit de regio een concert op het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Ook Amicitia was samen met Crescendo en Con Spirito uit Stadskanaal, de Ter Apeler Harmonie en De Harmonie uit de Tweede Exloermond van de partij. 's Ochtends werd er gezamenlijk gerepeteerd in sporthal de Veenhorst en 's middags werd het te spelen werk uitgevoerd. Ook de gezamenlijke malletbands en de majorettes van Amicitia en Crescendo waren hierbij aanwezig. Dit gebeurde in de stromende regen hetgeen het bezoekersaantal niet ten goede kwam. Het concert werd gegeven als onderdeel van de activiteiten rond de viering van het 250 jarig bestaan van het kanaal Stadskanaal en het 400 jarig bestaan van de Semslinie. Op 22 augustus gaan we het in Stadskanaal weer proberen en hopen het dan droog te houden. Op 10 oktober is het laatste gezamenlijk concert in Ter Apel.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Luit Buseman

Avondvierdaagse Ter Apel
Op donderdag 4 juni werden de deelnemers van de avondvierdaagse in Ter Apel door de muzikanten en majorettes van Amicitia binnengehaald. Vanaf de Markt in de Ter Apel voerde de route via de Hoofdstraat naar het sportpark. Veel toeschouwers hebben de wandelaars binnengehaald. Mede dankzij het mooie weer kunnen we terugkijken op een geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 Kijk in ons Fotoalbum voor een impressie.

 Majorettes scoren goed in Scheemda
Verschillende meiden van onze vereniging namen afgelopen zaterdag, 30 mei, deel aan de majorette wedstrijd, welke georganiseerd werd door de MGD, in Scheemda. Tijdens de 12 optredens van onze meiden werden 9 medailles behaald! Yvette Venema wist maar liefst 85,10 punten te scoren met haar solo optreden. Hierdoor promoveerde zij naar de Top klasse. Het hoogste haalbare op majorette niveau. Ook het ensemble wist 85 punten te behalen hetgeen resulteerde in promotie. Een prestatie waar we als vereniging natuurlijk erg trots op zijn. 
 
Verder waren er gouden medailles voor de solisten: Sophie, Anouk en de duo's Anouk/Lisette en Sophie/Danique
Tevens waren er een zilveren medailles voor Lauré, Danique en Lisette.
Afbeelding invoegen

 Avondvierdaagse Vlagtwedde 
Amicitia mocht dit jaar, tijdens de slotavond van de avondvierdaagse, ook de wandelaars in Vlagtwedde muzikaal binnenhalen. De weersvoorspelling leken niet gunstig maar gelukkig bleef het nagenoeg droog. Met veel plezier hebben onze leden de wandelaars in Vlagtwedde muzikaal en me show binnengehaald. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Anjeractie  
De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds.Duizenden collectanten gaan tussen 31 mei en met 6 juni 2015 met de collectebus op pad om geld in te zamelen voor cultuur en natuur in uw regio. Ook Amicitia collecteert voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dus geef aan onze leden of pak nu uw telefoon en sms CULTUUR naar 4333 en geef eenmalig € 2,50 (via uw telefoonrekening). Wilt u meer geven dan kunt u meerdere sms-en sturen. Een deel van de opbrengst is voor onze vereniging. Veel dank voor uw steun!
 Afbeelding invoegen

 
 
Voorbereiding jeugdconcert!
De alsjemuzikaalband van Amicitia is druk bezig met de voorbereiding voor hun concert op 27 juni aanstaande. Of alles goed gaat komen is nog maar de vraag. Enkele uitgelekte foto's van de repetities willen we u niet onthouden. U mag zelf oordelen!
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Natuurlijk bent u ook van harte welkom op 27 juni in ons verenigingsgebouw om te kijken en luisteren of het goed gekomen is...... 

Wandelvierdaagse Musselkanaal
Amicitia liet op vrijdag 22 mei weer van zich horen tijdens de avondvierdaagse in Musselkanaal. Vele honderden wandelaars werden door Amicitia de finish over 'gespeeld'. Gezien de vele positieve reacties en het mooie weer kunnen we terug kijken op een geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Meer afbeeldingen kunt u vinden in ons Fotoalbum.

Nieuwe Sponsor Actie
Amicitia heeft zich aangemeld voor deelname aan sponsorkliks. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk ons GRATIS te sponsoren.
Ga de volgende keer wanneer u iets online wilt kopen eerst naar onze website. Klikt vervolgens op het onderstaande logo en er verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, V & D en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert ons geld op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra. Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onze club kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook! Namens Amicitia alvast bedankt.
 

Bevrijdingsfestiviteiten 5 mei
Voor de leden van onze vereniging was het een drukke week. Na Koningsdag en de 4 mei herdenking waren de leden ook in Mussel en Musselkanaal aanwezig bij de bevrijdingsfestiviteiten. In Mussel werd 's ochtends kort voor de opening van de festiviteiten enkele koralen gespeeld. Na de opening en tijdens het hijsen van de Nederlandse vlag klonk het Wilhelmus.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Aan het einde van de middag was onze gehele vereniging op het Willem Diemerplein om de Runners met het bevrijdingsvuur te kunnen verwelkomen. Onder onze muzikale begeleiding werden de laatste meters afgelegd waarna het bevrijdingsvuur in Musselkanaal werd ontstoken.

4 Mei herdenking
Traditiegetrouw verleende het korps en de malletband haar medewerking aan de nationale dodenherdenking in Musselkanaal. Bij de muziekkoepel op het Willem Diemerplein werden enkele koralen ten gehore gebracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst. Daarna begeleidden enkele malletband leden de aanwezigen met hun omfloerste trommen naar het monument. Aldaar aangekomen verzorgden de orkestleden de koraalmuziek het Wilhelmus en blies Peter Brinks de Last Post.
Afbeelding invoegen
Foto's:Hendrik Buseman - 112kanaalstreek.nl

Koningsdag
Op 27 april waren de muzikanten en majorettes van onze vereniging te beluisteren en te bewonderen op de Koningsdag in Musselkanaal. De ingestudeerde showelementen werden voor het eerst dit jaar aan het publiek getoond. Twee marsen werden er door het centrum verzorgd.  
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 Foto: W. Deiman
 Meer afbeeldingen vindt u in ons Fotoalbum

De alsjemuzikaalband! 
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover… Licht uit, spot aan! De Alsjemuzikaalband ging van start! Alle muzikanten die begonnen zijn met het Amicitia Kidzzz Project mochten eindelijk samen gaan spelen in een te gave band. Wil je ook spelen in de band? Informeer bij de vereniging! 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto: Willeke Theme

Ik hou van Holland groot succes!
Op zaterdag 14 maart stond de jaarlijkse uitvoering van Amicitia in het teken van 'Ik hou van Holland'.  Sporthal de Veenhorst werd omgetoverd tot een echt Hollandse omgeving en zelfs de Volendamse meisje waren erbij. Bent u er niet bij geweest dan heeft u echt iets gemist. Zelfs André Hazes was van de partij. 

Foto: Fotostudio Outside
Als afsluiting van het 10 weken durende muzikale project  'Amicitia Kidzz',waarbij basisschoolleerlingen gratis muziekles kregen via onze vereniging, brachten de leerlingen hun talenten ten gehore. Echt super om te horen wat kinderen in 10 weken kunnen leren!

Dit jaar mochten zes jubilerende muzikanten van onze vereniging van een insigne ontvangen. Voorzitter Sikke Dijkstra van de MGD was aanwezig om de insignes namens de bond op te spelden.
Frans Schulte, Eline Boven en Rick Kaijser ontvingen een bronzen insigne voor hun 12,5 jaar muzikale inzet.  Yvonne Schoenmaker ontving een gouden insigne voor haar 15 jarig jubileum als majorette van onze vereniging en Mineke Schulte en Diny Westenbrink zijn maar liefst 40 jaar als muzikant actief en ontvingen daarvoor een gouden insigne. Allen van harte proficiat.

Tevens is Jacqueline Wind 30 jaar als majorette en 20 jaar als instructrice actief binnen onze vereniging en werd zij daarvoor in het zonnetje gezet. 

Met meer dan 300 bezoekers kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.

Voor een leuke foto reportage kunt u kijken op de website van Westerwolde actueel

Voorbereiding uitvoering 14 maart in volle gang


U komt toch ook!!!!

Carnaval Ter Apel
Traditiegetrouw verleende de streetband van Amicitia ook dit jaar weer haar medewerking aan de grootste carnavalsoptocht van het noorden. Dit maal reed de muziekfiets voorop en en begeleidde de deelnemers naar de eindbestemming. 

Mede gezien het mooie weer en de vele bezoekers leek het een prachtige dag te worden. Onderweg naar huis hoorden we dat er een noodlottig ongeval had plaatsgevonden. Ons medeleven gaat dan ook uit naar de slachtoffers en nabestaanden. Tevens willen de organisatie veel sterkte wensen.

Meerdere afbeeldingen vind u in ons Fotoalbum.

Leden Amicitia promoten Oranjekoek in de Poiesz
Zaterdag 7 februari waren enkele leden van onze verenging in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal om daar een product te promoten. Van onze vereniging werd verwacht dat we overheerlijk oranjekoek aan de man zouden brengen. Elke verkocht pakje leverde extra jeugdsponsormunten op. Tevens bestond er de mogelijkheid om onze vereniging te promoten. Het bestuur wil de leden die hun steentje hebben bijgedragen van harte bedanken voor hun inzet voor de vereniging. 

Foto: Hans de Jong

Steun Amicitia koop bij POIESZ
Amicitia is uitgekozen om deel te nemen aan de jeugdsponsoractie bij de vestiging in Musselkanaal. Deze actie loopt van 2 februari tot en met  29 maart aanstaande. Tijdens de actieperiode ontvangt u bij elke 10 euro aan boodschappen een jeugdsponsormunt. Voor in de winkel treft u acht kokers aan van deelnemende verenigingen. Wilt u ons steunen deponeer dan uw jeugdsponsormunten in onze koker. Er geldt: hoe meer jeugdsponsormunten hoe meer sponsorgeld wij aan de einde van de actie krijgen uitgekeerd. Dus koop bij 

en steun ons!!!!!

Op 7 februari zult u leden van onze vereniging treffen in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal. Zij zullen de aanbieding van de dag promoten. Dit levert extra sponsormunten op. Dus steun onze vereniging en kom 7 februari tussen 10:00 en 16:00 uur naar de Poiesz in Musselkanaal en koop de dagaanbieding. 


Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
Traditiegetrouw begint Amicitia ieder jaar met een nieuwjaarsreceptie. Dit keer had de activiteitencommissie een grillavond georganiseerd. Na afloop van het grillen werd er nog het spel 'hints' gespeeld. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit. Al met al kunnen we terugkijken op een goed verzorgde en geslaagde avond.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Meer foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum.

Amicitia Kidzz
Amicitia Kidzz is een uniek muziekproject voor kinderen uit Musselkanaal en omstreken. Wij bieden inmiddels al voor het derde achtereenvolgende jaar basisschoolkinderen in de leeftijd van ongeveer 9 tot 12 jaar de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Op vrijdag 9 januari zijn twee scholen in Musselkanaal en één in Zandberg aangedaan. Een viertal leden van onze vereniging hebben daar de kinderen kennis laten maken met de muziek. Inmiddels zijn er 8 kinderen begonnen in de blazersgroep en 14 in de slagwerkgroep. Al met al een aantal waar we zeer blij mee zijn.

De kinderen krijgen gedurende 10 weken gratis les en zullen hun talenten ten gehore brengen tijdens onze jaarlijkse uitvoering op 14 maart 2015. U bent bij deze al van harte uitgenodigd!