Nieuws 2017


 Kerst 2017
Ook dit jaar waren onze leden weer te horen en te zien bij de diverse kerstactiviteiten in de regio. Zo verleende het orkest op 10 december haar medewerking aan de volkskerstzangdienst in de RK kerk in Musselkanaal. 
 
Tevens waren een aantal leden van onze vereniging op 15 december aanwezig tijdens het 'Kom Proeven' in de Coop in Musselkanaal. Met kerstliederen werden de bezoekers verwelkomt.
 Afbeelding invoegen
Vervolgens werd er ook nog bij op de kerstmarkt op het Willem Diemerplein gespeeld nabij de stand van 'Samen kerk'.
 
Op 24 december mochten we 's avonds de openluchtdienst in Mussel begeleiden. Vooraf aan de dienst werden er op diverse plaatsen in Mussel kerstliederen ten gehore gebracht.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Traditie getrouw trokken een aantal van onze leden tijdens de kerstnacht weer door Musselkanaal om ook daar de welbekende kerstliederen te spelen. Aansluitend konden de leden genieten van overheerlijke soep en daardoor weer wat op temperatuur komen.
 
Op de eerste kerstdag hebben een aantal leden alle afdelingen van het zorgcentrum 'De Heggerank' bezocht en speelden zij bekende kerstliederen waarop zij afsluitend op heerlijke koffie en chocolademelk werden getrakteerd.

Jeugd in actie 
 Onze jeugdleden kwamen op 16 december in actie tijdens een concert in het parochiehuis te Musselkanaal. Om 19:30 uur was het eindelijk zover. Het publiek stroomde binnen en in een mum van tijd was de zaal gevuld met ouders, opa's en oma's en fans. Onder leiding van Rick Kayser en Albert Hoven lieten de leerlingen de stukken horen waar ze op geoefend hadden. De jeugdmalletband, het jeugdorkest en de leerlingen van het instaporkest lieten vol overgave van zich horen. Een aantal leden van het A-orkest brachten kerstmuziek ten gehore tussen de diverse optredens. Gezien het applaus kunnen de jeugdleden terugkijken op een geslaagd en succesvol optreden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Mocht jij nu  denken: ‘muziekles, dat lijkt mij wel wat!, dan heten wij jou graag van harte welkom; je instrument staat al voor je klaar!
 Een volledige impressie van de avond kunt u in ons Fotoalbum vinden.

NK majorette jeugd 
Zaterdag 16 december zijn de zusjes Lauré en Vera Brinks afgereisd naar Waalwijk om daar deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor majorettes in de jeugdklasse. De zusjes deden als duo mee in de basisklasse en behaalden een 8e plaats. Lauré had zoch bij de de voorrondes eveneens geplaats als solits in de basisklasse en werd 3e van Nederland en mocht daardoor een bronzen plak mee terug nemen naar Musselkanaal. 
 
Afbeelding invoegen

Majorettes Amicitia Nederlands Kampioen  
Het junioren team van Amicitia heeft zaterdag een topprestatie geleverd. Ze streden in Meppel tegen de beste teams van Nederland.  Amicitia was de sterkste in de basisklasse en werd Nederlands Kampioen. En prestatie van formaat waar wij als vereniging dan ook bijzonder trots op zijn!
Afbeelding invoegen 
 
Foto's: Yvonne Schoemaker 
Ook in de andere categorieën hebben deze meiden goed gepresteerd. Het duo Sophie Brinks en Danique Louwdijk ontvingen zilver in de basisklasse. Mariët Ottens en Iris de Vries werden met slechts een tiende punt verschil derde in dezelfde klasse en ontvingen een bronzen plak. Ook Anouk Hofkamp wist een medaille te bemachtigen. Zij werd derde en ontving een bronzen plak in de midden klasse.  Een zesde plaats werd behaald door  de solisten Sophie Brinks en Yvette Venema. Een tiende plaats werd behaald door het duo Anouk Hofkamp en  Lisette Hemmen. Lisette Hemmen werd als solist 11e

Banketactie 
Ook dit jaar organiseerde Amicitia weer haar jaarlijkse banketactie. De opbrengst zal dit jaar besteed worden aan nieuwe jurkjes voor onze majorettes en aan instrumenten. Net als ieder jaar is er aan deze actie een prijsje verbonden voor het best verkopende jeugdlid. Dit jaar ging de prijs naar Anouk Wind. Zij verkocht in haar eentje voor iets meer dan 200 euro aan banket en speculaas. Het bestuur wil iedereen, zowel de afnemers als de leden, hartelijk bedanken voor hun bijdrage.  
 
Afbeelding invoegen

Sinterklaasintocht Musselkanaal 
Op zaterdag 25 november arriveerde Sinterklaas met zijn pietermannen, onder de muzikale begeleiding van Amicitia, in Musselkanaal. Vanaf Kluswijs vertrok de Sint naar het Willem Diemerplein waar honderden kinderen de Sint stonden op te wachten. Na een optreden van de Moeflons in de Muziekkoepel mochten onze leden de Sint verder begeleiden door het centrum van Musselkanaal. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's van Johan de Boer en Josetta Mellies

 Boerderijconcert Amicitia groot succes!

Vrijdagavond, 17 november, vond er een prachtig concert plaats in de Margriethoeve aan de Schoolstraat in Musselkanaal. De boerderij  van Munneke werd omgetoverd tot een sfeervolle muziekzaal. Zodanig dat de liefhebbers van mooie muziek zich er echt op hun gemak zouden voelen.

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 Zowel de orkestleden, onder leiding stond van boer Henk Veneman,  alsmede de malletbandleden onder leiding van boer Albert Hoven lieten het publiek onder meer genieten van de muziek van Joe Cocker, Normaal en Paul de Leeuw. Na het muzikale gedeelte was er een gezellige afterparty welke tot middernacht duurde. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de bezoekers en leden napraten over het concert en 65 jaar Amicitia.

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Meerdere afbeelding kunt u vinden in ons Fotoalbum  

Majorettes Amicitia succesvol tijdens Noord Nederlandse kampioenschappen
 Op zaterdag 28 oktober deden onze majorettes goede zaken tijdens het Noord Nederlands majorette kampioenschap van de KNMO. In Assen werd gestreden om de felbegeerde tickets voor het NK majoretten. In totaal wisten de dames maar liefst 7 maal goud, 2 maal zilver en 3 maal brons in de diverse divisies binnen te slepen. Dit resultaat is goed voor 11 NK tickets. Een super prestatie! 
Afbeelding invoegen
 

Afsluiting winkelweek Musselkanaal
Ook dit jaar mochten de leden van onze vereniging, als afsluiting van de winkelweek, de fakkeldragers muzikaal begeleiden naar het spoordok. Het weer was fantastisch en na het Wilhelmus gespeeld te hebben ging de spectaculaire flyboardshow van start. Op het water werd een prachtige show op muziek en met licht- en vuurwerkeffecten uitgevoerd.
 
Bron: Ronny/Regio Events 

KNMO wedstrijd Beilen
Tijdens de majorette wedstrijd op 30 september in Beilen behaalden Wendy v/d Vlag en Marit Alons op het onderdeel duo jeugd 3 basis een tweede plaats en bleven ze daarbij de gezusters Laure en Vera Brinks, die op de 3e plaats eindigden, nipt voor. Iris de Vries en Danique Louwdijk wisten ook respectievelijk een 2e en 3e plaats binnen te slepen op het onderdeel Solo junior basis. Anouk Hofkamp wist zelfs een gouden plak te bemachtigen op haar onderdeel. Dat gold trouwens ook voor het team en het duo Sophie Brinks en Danique Louwdijk. Yvette Venema wist op twee onderdelen een tweede plaats te bereiken evenals het duo Mariët Ottens en Iris de Vries. Terugkijkend kunnen we dus wel stellen dat het een zeer succesvolle dag was voor de meiden van onze vereniging. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Duo Wendy v/d Vlag en Marit Alons                                                Duo Sharon Hempen en Naomi Mensink

Jeugdleden bezoeken attractiepark Drouwenerzand 
Op zaterdagmorgen 23 september vertrokken onze jeugdleden naar attractiepark Drouwenerzand. De stemming zat er goed in en het weer was super hetgeen de dag tot een groot succes maakte. Kijkt u gerust eens in ons fotoalbum om te ervaren hoe onze jeugdleden het hebben gehad. De dag werd de jeugdleden aangeboden in verband met het 65 jarig bestaan van onze vereniging.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 Kampweekend nat en gezellig
Ook dit jaar vertrokken een groot deel van onze leden naar het normaal zo zonnige Sellingen. Bij aankomst bleek het behoorlijk nat op camping 'De Bronzen Eik' te zijn. Vlug werden de caravans en tenten geplaatst waarna een droog onderkomen in de twee feesttenten werd gezocht. Helaas moest het campingconcert welke op het programma afgelast worden. De pret was er desalniettemin niet minder om. De terrasheaters werden al vroeg ontstoken en na de eerste alcoholische versnapering was er van kou geen sprake meer. Tot in de vroege ochtend werd er door sommige leden door gefeest.
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Ook de zaterdagochtend bleef het regenen. Gelukkig werd het direct na de middag beter en kon de spelmiddag gewoon door gaan. Gezamenlijk trokken de leden de Sellinger bossen in om daar tijdens een Zweeds loopspel de strijd met elkaar aan te gaan. Vervolgens kon men rennen, sluipen, schieten en wegduiken tijdens het lasergamen.  

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Zoals gewoonlijk werd de zaterdag afgesloten met een heerlijke bbq. De zondag zag er veel beter uit en daardoor konden we het weekend zonnig afsluiten. 's Middags konden de leden zich nog uitleven tijdens het disc golf waarbij in zo weinig mogelijk worpen een parcours moest worden afgelegd. Al met al kunnen we, ondanks de natte start, terugkijken op een zeer geslaagd weekend.
 
Afbeelding invoegen
   Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Meer afbeeldingen van het kampweekend kunt u hier vinden.
 

 Amicitia begeleidt Oostermoer optocht in Borger 
Op donderdagavond 20 juli mochten onze leden de Oostermoer optocht in Borger begeleiden. En groot festijn waarbij vele versierde praalwagens door de straten van Borger en omstreken reden. Vele duizenden bezoekers stonden langs de straten om al het moois te bewonderen. De gehele vereniging was paraat om al dit moois door de vele straatjes van muziek en dans te voorzien. Gezien het mooie weer en de hoge temperatuur kon er weinig mis gaan. Kort voor het einde gooide een enorme wolkbreuk roet in het eten. De muzikanten konden tijdig hun onderkomen vinden onder een luifel van een winkel en in grote partytent naast de winkel. Jammer genoeg werd de rest van de optocht vanwege het onweer afgeblazen. Toen de lucht grotendeels geklaard was marcheerden de leden alsnog naar de feesttent bij het eindpunt alwaar nog een drankje voor hun klaar stond. Desondanks kijken we terug op een groots, bijzonder en vooral leuke muzikale avond.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 


Afbeelding invoegen
Op zaterdag 1 juli hield Amicitia, in verband met haar 65 jarig jubileum, een rommelmarkt bij het verenigingsgebouw. Daarbij was er ook gelegenheid om de leerling muzikanten en de majorettes te zien en horen. De dag begon droog maar na een uur, net op het moment dat de leerling muzikanten van zich wilden laten horen, begon het te regen. De standaards werden opgepakt en onder de overkapping van Baby's Trefpunt werd het optreden voortgezet. Iedereen zat lekker droog behalve de dirigent! Ondanks de regen werd er tussendoor wel leuk gehandeld. Ook de broodje hamburgers lieten goed van zich smaken. Al met al kunnen we terugkijken op een natte maar gezellige dag. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Meer afbeeldingen kunt u hier bekijken.

 Amicitia begeleidt vele wandelaars in de regio
Dit jaar waren onze leden weer te horen tijdens de diverse avondvierdaagsen in de regio. Zo begonnen we in mei met de avondvierdaagse in Musselkanaal gevolgd door Wildervank, Ter Apel en als afsluiting op 24 juni in Stadskanaal. Alle afdelingen waren van de partij. Gezien de positieve reacties kunnen wij terugkijken en paar geslaagde optredens. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Rob Meijer en Peter Panneman fotografie

Openluchtdienst Snikkeweek 
Een deel van het orkest heeft haar medewerking verleend aan de openluchtdienst als afsluiting van de Snikkeweek. De dienst werd georganiseerd door de gezamenlijke kerken in de regio Musselkanaal/Mussel en werd gehouden bij de muziekkoepel in Musselkanaal . Mede door het mooie weer en de opkomst was de dienst zeer geslaagd.

 Koningsdag 2017
Traditiegetrouw waren we ook dit jaar weer uitgenodigd door het Oranje Comité om een tweetal marsen door het centrum van Musselkanaal te verzorgen. De gehele vereniging verzamelde zich om 13:00 uur op het Willem Diemerplein en vertrokken van daar richting het centrum. Om een impressie te krijgen van Koningsdag 2017 in Musselkanaal kunt u op het onderstaande filmpje klikken.
Bron: Werftv

 Amicitia uitgebreid belicht in Groot Groningen XXL 
In verband met het 65 jarig bestaan van Amicitia heeft het regionale nieuwsblad Groot Groningen XXL editie Oost in de uitgave van 12 april een pagina groot artikel gewijd aan onze vereniging. Het gehele artikel kunt u lezen door op de onderstaande afbeelding te klikken. 
Afbeelding invoegen

Palmpasen in Stadskanaal 
De leden van onze malletband en het orkest hebben op zondagmorgen 9 april de leerlingen van CBS de Maarsborg naar de PKN kerk 'de Hoeksteen' in Stadskanaal begeleid. De leerlingen werden met hun palmpasenstokken onder de vroege zonnestralen muzikaal begeleid tijdens de wandeling naar de kerk. Aansluitend werd er door het orkest tijdens de dienst nog enkele liederen gespeeld.
 Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Meerdere afbeeldingen kunt u vinden in ons fotoalbum 

Poiesz sponsoractie
Op vrijdagavond 7 april togen enkele jeugdleden van onze vereniging af naar Leeuwarden alwaar het slotfeest van de Poiesz sponsoractie werd georganiseerd. Tijdens deze avond werd het sponsorgeld uitgedeeld. Onze leden mochten en cheque ter waarde van maar liefst 891,- euro in ontvangst nemen. Wij zijn hier als vereniging natuurlijk erg blij mee en bedanken, de leden, u en de Poiesz natuurlijk hartelijk voor de gespaarde munten en het sponsorgeld. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Anouk Hofkamp promoveert in Coevorden

Op zaterdag 1 april werd er door de MGD een majorettewedstrijd georganiseerd in Coevorden. Het was de eerste wedstrijd van 2017. We mochten na afloop veel medailles meenemen naar Musselkanaal en mochten 1 promotie in ontvangst nemen.  Anouk Hofkamp promoveerde met 85 punten naar de middenklasse. Er werden gouden medailles behaald door: het team A, het duo Sophie en Danique,en de solisten Yvette en Anouk. Het zilver was voor het duo Mariët en Iris, en de solisten Lisette en Vera en brons was er voor het duo Naomi en Sharon, Lisette en Anouk en voor Lauré als solist. We zijn trots op de behaalde resultaten. Dames gefeliciteerd! 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 


Jubileumuitvoering groot succes!
Op 25 maart 1952 kwamen de initiatiefnemers Auke Velema en Roelf Prins in Musselkanaal bijeen met het doel een muziekvereniging op te richten onder de naam Amicitia. Vandaag de dag kunnen we met trots zeggen dat we nog steeds een bruisende en florerende muziekvereniging zijn. Op de dag af, 65 jaar later, veranderden de leden van Amicitia sporthal 'de Veenhorst' daarvoor om in een groot theater. Meer dan 300 bezoekers mochten genieten van spankelende shows en mooie muziek. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Tevens werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo mochten Iris de Vries, Mariët Ottens, Sophie Brinks en Jan Schuten een bronzen insigne met oorkonde ontvangen voor respectievelijk 7,5 jaar majorette en 12,5 jaar muzikant. René Grootes ontving het zilveren insigne met oorkonde voor 25 jaar muzikant. We willen alle leden van harte feliciteren met dit jubileum.
Afbeelding invoegen
 Meer afbeeldingen van onze jubileumuitvoering kunt u vinden in ons Fotoalbum
 
 


Poiesz juegsponosoractie 
Onze jeugdleden waren op zaterdag 18 maart bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal om overheerlijke gevulde koeken aan de man te brengen zodat we zo veel mogelijk sponsormunten konden verzamelen. Door zo veel mogelijk Poiesz sponsormunten te sparen wordt onze vereniging door de Poiesz financieel ondersteunt.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


NL Doet
Op zaterdag 11 maart was het weer zo ver. Het Oranje Fonds organiseerde voor de 13e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook Amicitia. Vele handen maken licht werk en dat gold zeker op deze zaterdag bij Amicitia. Gezamenlijk werden de schouders er onder gezet en werden diverse klussen geklaard. Als vereniging zijn wij daar natuurlijk zeer mee geholpen en willen alle vrijwilligers en het Oranje Fonds dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage.  
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 

Voorbereiding Jubileumcollecte in volle gang 
Afbeelding invoegen  
 
 
Dit jaar bestaat Amicitia maar liefst 65 jaar. Een jubileum welke we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. We willen dit graag met de inwoners van Musselkanaal vieren. Zo zullen er, na de jaarlijkse uitvoering in sporthal de Veenhorst van 25 maart, nog een aantal optredens gepland staan. Eén daarvan is het zomerconcert op 14 juli in de muziekkoepel op het Willem Diemerplein in Musselkanaal.  
 
Tevens willen we graag van deze gelegenheid gebruik maken om te investeren in kleding en instrumenten. Mede door de groei van jeugdleden, waar we trouwens heel erg blij mee zijn, blijkt dit een punt van aandacht te zijn. We hebben daarom daarom op zaterdag 4 maart een jubileumcollecte georganiseerd waarbij onze leden alle bewoners van Musselkanaal hebben bezocht en om een gift gevraagd. Ter gelegenheid van deze collecte hebben we speciale enveloppen en brieven laten drukken met informatie over deze actie. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde actie welke maar liefst 3400 euro heeft opgebracht. Het bestuur en de leden willen iedereen die heeft bijgedragen aan de succes enorm bedankten!


Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
De leden zijn druk met het inpakken van de brieven. 
 

Amicitia Kidzz. Elk kind heeft het in zich!
Amicitia Kidzz is een 10 weken durend project waarbij wij de kinderen in Oost Groningen gratis kennis willen laten maken met de hafabra muziek. Een unieke kans om te ervaren hoe je muziek maakt en wat je er allemaal mee kunt doen. Aan het einde van het project krijgen de kinderen een podium tijdens onze uitvoering in sporthal de Veenhorst op 25 maart aanstaande. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Inmiddels draait het project al enkele weken nadat in de tweede week van januari een drie tal scholen zijn bezocht waarbij een introductieles is gegeven. Vol enthousiasme leren de kinderen hun eerste noten. Daarbij staat lol en plezier voorop. 

Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
Op 7 januari konden de leden elkaar de hand schudden tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Dit keer werd er na een woord van onze voorzitter getoost op het komende jubileum jaar. Aansluitend gingen de leden met hun partners samen heerlijk gourmetten. We kunnen terugkijken op een gezellige en druk bezochte avond.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Meerdere afbeeldingen vindt u in ons  Fotoalbum