Nieuws 20112012
De Christelijke muziekvereniging Amicitia wenst iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2012. Voor de leden wordt er op zaterdag 7 januari aanstaande een nieuwjaarsreceptie georganiseerd waar iedereen elkaar de hand kan schudden.

Kerst 2011
Met Kerst zijn de leden van onze vereniging altijd zeer druk met de diverse optredens. Zo heeft het orkest ook dit jaar haar medewerking verleent aan de kerkdienst op 1e kerstdag in de PKN  'De Hoeksteen' in Stadskanaal. Tijdens de kerstnacht hebben een tiental leden op diverse plaatsen in Musselkanaal kerstmuziek ten gehore gebracht. Aansluitend stond er voor iedereen heerlijke soep klaar en een zeupie.
 
Traditiegetrouw hebben enkele leden ook dit jaar weer op de eerste kerstdag alle afdeling van het verzorgingstehuis 'De Heggerank' in Musselkanaal bezocht. Op elke afdeling werden enkele kerstliederen ten gehore gebracht hetgeen, gezien de reacties, zeer gewaardeerd werd
 


Winnaar Banketactie
Onder de jeugdleden werd tijdens de banketactie een mp4-speler verloot. De jeugdleden hebben tijdens de jaarlijkse banketactie op intekenlijsten verkocht. Voor het lid die het meeste verkocht had lag er een mp4-speler klaar. Dit jaar heeft Danique Louwdijk de meeste banket, speculaas en pepernoten verkocht. Tijdens de training werd de prijs aan Danique uitgereikt.Voorrondes NK twirl
Yvonne Schoemaker is met 66,7 punten als 36e geeïndigd tijdens de voorrondes voor het NK twirl in Lelystad. Yvonne kwam uit in de klasse senior beginner. In deze klasse deden maar liefst 45 deelnemers mee. Yvonne was geplaatst als één na laatste. Daarom kan ze terugzien op een geslaagd optreden.

Kerstmarkt RK Kerk
De drumband van Amicitia heeft haar medewerking verleend tijdens de kerstmarkt bij de Rooms Katholieke kerk in Musselkanaal. Tijdens de markt werden de bezoekers muzikaal vermaakt met diverse kerstliederen. Ondanks het koude weer kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Kijk voor een foto impressie van deze dag in ons Fotoalbum.
Foto: Hans de Jong

Kerstconcert 
Op 10 december heeft Amicitia een kerstconcert gegeven in 'De ontmoeting' te Musselkanaal. Medewerking werd verleend door de cantorij van de Protestantse Kerk Musselkanaal en omstreken. Voorafgaande aan het concert was er voor de bezoekers heerlijke Glühwein en warme chocolademelk. Gezien de positieve reacties mogen we terugzien op een geslaagd concert. Om een indruk te krijgen van het concert kunt u op de onderstaande titels klikken. Uw wordt dan doorgelinkt naar youtube.

Foto: Hans de Jong

 
Duo Majorettes 6e tijdens NK
Twee majorettes van muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal zijn tijdens het NK Majoretten in Almere als zesde geëindigd in hun klasse. Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit kwamen uit in de klasse senior midden en namen het op tegen de beste majorettes van Nederland. Ze behaalden met hun show 73,40 punten hetgeen goed was voor een zesde plek. 
 


Zwarte Pieten bezoeken majorettes
Afgelopen woensdagavond, 30 november, bezochten twee zwarte pieten de trainingsavond van de mini- en majorettes. De twee pieten bezorgden voor veel hilarische momenten tijdens de training. De pieten hebben zelfs even meegedaan maar konden nog veel leren van onze leden. Natuurlijk hadden de zwarte pieten nog iets lekkers meegenomen en deelden dit vrolijk uit voordat ze weer vertrokken. Klik hier voor meer afbeeldingen.Lampionnenoptocht Nieuw Weerdinge
Op donderdagavond 10 november hebben onze drumband en majorettes de kinderen in Nieuw Weerdinge muzikaal begeleid tijdens de lampionnenoptocht. Door de activiteitencommissie 't Koppeltje uit Nieuw Weerdinge was dit jaar voor het eerst een lampionnenoptocht georganiseerd. Het was een mooi verlicht schouwspel. Gezien de reacties kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond.
 

Winkelweek Musselkanaal
Amicitia is ook dit keer weer van de partij geweest tijdens de winkelweek in Musselkanaal. Op beide vrijdagavonden heeft u onze streetband kunnen zien en horen op de muziekfiets tijdens de braderie. 

Foto: Hans de Jong

Op zaterdag 8 oktober hebben onze majorettes samen met de klapsterschutters een mars door het centrum gemaakt. Men vertrok vanaf de Technicumstraat naar cafe/resaturant 'De Gelegenheid'.

Tevens hebben onze leden op zaterdag 15 oktober een mars verzorgd naar het vuurwerk op het spoordok. Ter afsluiting van de winkelweek heeft het korps ook dit jaar de bezoekers van de evangelisatiedienst in de 'Heggerank' te Musselkanaal muzikaal begeleid. Al met al kunnen we terugkijken op een drukke maar vooral muzikale winkelweek.


Jongerendienst RK kerk
De drumband van Amicitia heeft op zaterdag 1 oktober haar medewerking verleend aan een jongerendienst in de Rooms Katholieke kerk in Musselkanaal. Het thema van de dienst was: Jesus got talent. De drumband vertolkte daarbij haar muzikale talent. Gezien de positieve reacties kunnen we terug kijken op een geslaagde dienst.

Foto: Hans de Jong


Start Seizoen
Zoals gebruikelijk is Amicitia dit jaar ook het muzikale seizoen begonnen met een gezellige middag/avond. De jeugdleden zijn naar het boomkroonpad geweest. Na diverse activiteiten was er ook gezorgd voor een lekkere warme snack. Aansluitend konden de kinderen hun laatste energie kwijt in de speeltuin.
 
De andere leden hebben 's avond boerengolf gespeeld. De oeh's en aah's waren in de wijde omgeving te horen. Aansluitend was er een barbecue georganiseerd. Mede gezien het mooie weer kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.
 
Tijdens de barbecue werd ook van de gelegenheid gebruikt gemaakt om afscheid te nemen van Gina Schomaker. Gina heeft zich vier jaar ingezet voor de vereniging als lid van de activiteitencommissie. Als dank van waardering kreeg Gina een bosje bloemen uitgereikt. Namens de vereniging nogmaals bedankt.

Foto: Hans de Jong

Medailleregen bij Amicitia
Zaterdag 17 september werd er in sporthal de Veenhorst te Musselkanaal een majorette-twirl wedstrijd georganiseerd door de CBSD. De majorettes van Amicitia namen ook deel aan deze wedstrijd. Amicitia was zeer succesvol en mocht maar liefst 8 maal een medaille in ontvangst nemen. De medailles werden behaald door de duo's:Laura Mulders en Marjolein Smit, Marjolein Smit en Yvonne Schoemaker, Margriet Okken en Sophie Brinks en Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen. Het jeugd ensemble bestaande uit Anouk Hofkamp, Lisette Hemmen, Lisa de Vries en Lisette Koudenburg behaalde een medaille. En bij de de solisten mochten de zusjes Vera en Sophie Brinks beide een een mooie medaille in ontvangst nemen. Amicitia kan terug kijken op een zeer mooie en sportieve dag.

Kijk voor hier een volledig punten overzicht. 

Geboorte
Tijdens de zomervakantie zijn Pascal en Marianne Brinks de trotse ouders geworden van een zoon. Hij heet Lars en is geboren op 15 augustus j.l. Namens de vereniging willen wij Pascal en Marianne van harte feliciteren en veel geluk en gezondheid toewensen.

Gooi maar in mijn pet
De drumband van Amicitia heeft haar eerste optreden van het nieuwe muzikale seizoen alweer achter de rug. Tijdens het straatmuzikantenfestival in het centrum van Emmen heeft de drumband de bezoekers opgevrolijkt met hun muziek. Ongeveer 50 muzikanten/groepen namen deel aan het festival waarbij de deelnemers hun eigen gage met de pet moesten verdienen.

Foto: Fam. Weishaupt

Kijk voor een volledige overzicht in ons fotoalbum.

Nieuwe dirigent
Sinds het vertrek van onze voormalige dirigent, dhr. Bartelds, is het bestuur van Amicitia druk geweest met het vinden van een nieuwe geschikte dirigent voor het fanfare orkest. Na drie proefdirecties is er uiteindelijk, na overleg met leden, een keuze gemaakt. Als nieuwe dirigent voor het orkest mogen we dhr. Henk Veneman begroeten. Na de zomervakantie zal Henk als dirigent beginnen. We hopen dat we samen een goede en muzikale tijd tegemoet kunnen zien en wensen Henk veel succes als dirigent bij onze verenging.

Henk Veneman

Majorette/twirl wedstrijd Coevorden
Zaterdag 2 juli hebben de majorettes van Amicitia Musselkanaal deelgenomen aan de Majorette/twirl wedstrijd in Coevorden. Het duo Sophie Brinks en Margriet Okken behaalden 64.40 punten en mochten als hoogste in hun klasse een medaille mee naar Musselkanaal nemen. Tevens nam Margriet ook de medaille mee naar huis met haar solo optreden waarvoor zij 64.50 punten behaalde. In de klasse senior midden behaalden Yvonne Schoemaker en Marjolein maar liefst 72.70 punten en ontvingen als winnaars de medaille. Het ensemble bestaande uit Yvonne Schoemaker, Marjolein Smit en Laura Mulders kunnen eveneens terugkijken op een geslaagde dag want ook zij werden hoogste in hun klasse met 66.60 punten.


Avondvierdaagse Stadskanaal
Dit jaar werden de lopers van de avondvierdaagse in Stadskanaal ook weer muzikaal binnengehaald door de leden van Amicitia. Duizenden toeschouwers en lopers mochten genieten van de vrolijke klanken van Amicitia. Als eerste korps mocht Amicitia de lopers richting het Raadshuisplein begeleiden alwaar de finish was.

Foto's: J. Weishaupt


Jeugd Amicitia verleent medewerking aan jongeren dienst.
Op 25 juni hebben de jeugdleden van Amicitia onder leiding van Heerko Koops hun medewerking verleend aan de jongeren dienst in de Rooms Katholieke kerk in Musselkanaal. Door de leden werden diverse Christelijke liederen ten gehore gebracht.


Foto's:Hans de Jong


Rommelmarkt
Dit jaar heeft Amicitia op 25 juni j.l. een rommelmarkt georganiseerd bij het verenigingsgebouw aan de Sluisstraat in Musselkanaal. Diverse leden hebben meegeholpen om dit tot een succes te maken. Al ver voor 10:00 uur stonden de eerste mensen bij het verenigingsgebouw in afwachting tot ze het terrein op mochten. De belangstelling voor de rommelmarkt lag ver boven verwachting. Zowel de gebruikte goederen alsmede de hamburgers en attracties waren zeer in trek. We kunnen terugkijken op een succesvolle rommelmarkt. De opbrengst was bijna 900,- euro. De opbrengst zal besteed worden aan instrumentarium, kleding en attributen voor onze vereniging. Iedereen die zijn medewerking hieraan verleend heeft enorm bedankt!

Kijk in ons Fotoalbum voor meer foto's van deze dag.


Streetparade
Op zaterdag 18 juni werd in Musselkanaal door de stichting SKV alweer voor de vijfde maal de Streetparade georganiseerd. Ook Amicitia was weer van de partij. Door de slechte weersomstandigheden werd dit jaar uitgeweken naar sporthal de Veenhorst. Zowel door de drumband, het korps alsmede de majorettes werd weer een wervelende show neergezet. Gezien de reacties vanuit het publiek mogen we terugkijken op een geslaagd evenement.

Foto's: Hans de Jong
Kijk in ons Fotoalbum voor een volledige dia show van de streetparade

Examen
Kelly Wilken heeft op woensdag 14 juni haar A- diploma gehaald. Ondanks de spanning wist Kelly mooie cijfers te behalen tijdens het examen op de muziekschool in Stadskanaal. Kelly bespeelt de saxofoon en zal binnenkort plaatsnemen in het orkest. Namens de vereniging feliciteren wij Kelly van harte.

Avondvierdaagse Ter Apel
Dit jaar verleende Amicitia haar medewerking tijdens de avondvierdaagse in Ter Apel. Onder grote belangstelling werden de lopers binnengehaald mede onder de muzikale begeleiding van Amicitia. Tijdens de zwoele zomeravond werden de muzikale klanken van Amicitia met groot enthousiasme ontvangen.

Foto's: Hans de Jong

Verenigingsmarkt
Op zaterdag 4 juni heeft Amicitia zich gepresenteerd op de verenigingsmarkt welke werd gehouden bij sporthal 'De Veenhorst' in Musselkanaal. Amicitia presenteerde zich in de zonovergoten buitenlucht waarbij de bezoekers van de markt mee konden dingen naar een heerlijke zak snoep. Deze was namelijk weggelegd voor de deelnemer welke het langs op een muziekinstrument kon blazen. Winnaar was Lisa Verhagen uit Ter Apel die bijna 40 seconden heeft volgemaakt.


Foto's: Hans de Jong

Examen
Twee jeugdleden van onze vereniging zijn geslaagd voor hun theorie examen. Kelly Wilken heeft haar theorie voor het A diploma behaald en Marian Wever heeft inmiddels haar theorie voor het C diploma binnen. Beide dames spelen respectievelijk saxofoon en trombone. Als vereniging zijn we daar natuurlijk erg trots op. Want wie de jeugd heeft heeft de toekomst, niet waar? Dames van harte gefeliciteerd!

Majorettes Amicitia succesvol
Zaterdag 7 mei hebben de majorettes van Amicitia Musselkanaal deelgenomen aan de Majorette/twirl wedstrijd in sporthal de Spont te Stadskanaal. Tijdens deze wedstrijd werden er 137 optredens beoordeeld. In de klasse senior midden behaalden Yvonne Schoemaker en Marjolein Smit de hoogste score. Ze behaalden 69.50 punten en ontvingen als winnaars een medaille. Margriet Okken kwam uit in de klasse juvenile beginner, rythmic twirl, en werd ook 1e in deze klasse. Zij werd beloond met 65.80 punten en dit was ook goed voor een medaille. Het A-team van Amicitia behaalde in de klasse junior basis ook een 1e plaats met 68.10 punten en mocht daarom een mooie beker in ontvangst nemen. Amicitia kan terugkijken op een zeer succesvolle wedstrijd. De meiden gaan de komende weken flink trainen om wederom goede prestaties neer te zetten tijdens de volgende wedstrijd die wordt gehouden in Bedum op 28 mei a.s.
Voor een volledig punten overzicht klikt u hier

Koninginnedag Musselkanaal
Ook dit jaar verleende Amicitia weer haar medewerking aan de koninginnedag op 30 april in Musselkanaal. Tot twee maal toe werd er door het centrum van Musselkanaal gemarcheerd. Tijdens deze zonovergoten dag werd er diverse vrolijke muziek ten gehore gebracht en gezien de reacties van het publiek kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd optreden.

Foto's: Hans de Jong

Een volledig foto overzicht vind je in ons Fotoalbum

Jaap Brinks lid in de orde van Oranje Nasau
Op vrijdag 29 april 2010 is Jaap Brinks, oud secretaris van onze vereniging, Koninklijk onderscheiden. Jaap was door penningmeester Mulder naar het gemeentehuis 'gelokt' om te spreken over de aangekondigde bezuinigingen. Op het gemeentehuis aangekomen bleek de situatie iets anders te liggen. Vele belangstellenden waren reeds aanwezig en samen met nog acht bewoners uit de gemeente Stadskanaal mocht Jaap een lintje in ontvangst nemen.

's Avonds hebben de leden een serenade gebracht bij de woning van Jaap en aansluitend was er gelegenheid om hem te feliciteren in het verenigingsgebouw onder het genot van een kopje koffie met oranje koek.

Foto: Hans de Jong


Afscheid voorzitter Ko Munneke
Na drie jaar heeft onze voorzitter Ko Munneke het stokje overgedragen aan Willie Deiman. Ko is door penningmeester Rolf Mulder hartelijk bedankt voor zijn inzet voor de vereniging. Als waardering voor de inspanningen van de afgelopen jaren overhandigde Rolf hem een kleinigheid.
Vlnr: Rolf Mulder, Ko Munneke
Natuurlijk zijn we als vereniging erg blij met de nieuwe voorzitter die tijdens de extra ledenvergadering is benoemd. Willie Deiman zal zich de komende tijd nader voorstellen aan de leden van de diverse afdelingen. Als bestuur en vereniging hopen wij op een goede samenwerking en wensen wij Willie veel plezier en goede tijd binnen onze vereniging.

 
Verbouwing verenigingsgebouw
Afgelopen dinsdagavond, 15 maart, is de laatste hand gelegd aan het naaien van de gordijnen. De gordijnen zijn daarna direct gestreken en hangen inmiddels voor de ramen. Namens de vereniging willen we mevrouw Koops, mevrouw Brinks, Ada en Jacqueline van harte bedanken. We zullen ons de komende tijd nog gaan bezig houden met de afwerking. Kijkt u een voor een volledige impressie van de verbouwing in ons fotoalbum.

Jubileum VV Musselkanaal
De leden van Amicitia hebben op maandag 14 maart de jeugdleden van voetbalvereniging VV Musselkanaal, in verband met het 80 jarig jubileum, muzikaal mogen begeleiden. In marsopstelling werden de voetballers via het centrum van Musselkanaal naar de voetbalvelden begeleid. Aldaar werd een ballonnenwedstrijd gehouden en werd het jubileumjaar geopend. Kijk in ons Fotoalbum voor een impressie.

Foto: Hans de Jong

Jaarlijkse uitvoering
De jaarlijkse uitvoering van Amicitia trok ook dit jaar weer veel bezoekers. Gezien de reacties bleek het een zeer geslaagde avond te zijn. De leden van de vereniging namen de bezoekers mee "Back to the Eighties”. Een avond vol muziek uit de jaren tachtig met onder andere de nummers; Life is Life, Abba Gold, Castle on a Cloud, Total Toto, The lion sleeps tonight en Lady in Black. Ook onze majo- en minirettes hebben op muziek en tunes uit de jaren 80 hun shows gepresenteerd. De shows werden onder andere opgevoerd op de muziek van Madonna, YMCA, Weather Girls en tunes van Loekie de Leeuw, de Snorkels en de Muppetshow.


Als Christelijke vereniging openden we de avond met het nummer You raise me up waarbij de zang werd uitgevoerd door Jan Aike Strockmeijer.

klik op de onderstaande nummers om ze te beluisteren. U wordt doorgelinkt naar Youtube.

Ook dit jaar mochten vier leden van onze vereniging een insigne ontvangen voor hun trouwe staat van dienst. Marian Lutke en Jolisa Muter zijn 7,5 jaar majorette en Roelie Boerma en Johannes Weishaupt zijn 25 jaar muzikant. Als vereniging zijn we daar natuurlijk zeer trots op. Allen van harte proficiat!


Foto's: Hans de Jong

Verbouwing verenigingsgebouw

Afgelopen maandag is een begin gemaakt met het naaien van de gordijnen. Enkele hulptroepen werden ingevlogen. Mevrouw Koops en Brinks waren samen met Ada Okken en Jacqueline Wind hard aan het werk om de gordijnen op maat te knippen, het band te plaatsen en de randen te naaien. Gezien de hoeveelheid en de afmeting van de gordijnen kon deze klus natuurlijk niet in één avond geklaard worden. Volgende week gaat men verder. Kijk voor meer foto's in ons Fotoalbum.Jaarvergadering
Afgelopen vrijdag, 25 februari 2011, was de algemene ledenvergadering. Aftredend als bestuurslid waren Marianne Brinks(secretaris) en Ko Munneke(voorzitter). Wubbo Wind zal de functie van secretaris gaan vervullen en Heerko Koops is als algemeen bestuurslid het bestuur komen versterken. Inmiddels zijn we druk bezig een nieuwe voorzitter te vinden waarbij de eerste contacten al zijn gelegd. We hopen dat ook dit jaar weer een goed, plezierig en vooral muzikaal jaar zal worden.

Foto's: Hans de Jong

Op de foto's zie u vlnr: foto 1 Heerko koops als nieuw bestuurslid, foto 2 en 3 overzichtsfoto bestuursvergadering en foto 4, in het midden, aftredend voorzitter Ko Munneke.


Foto: Hans de Jong

Verbouwing verenigingsgebouw

Vorige week kreeg amicitia plotseling bericht dat de gemeente de verwarming wilde vernieuwen. Aangezien we net alles netjes hadden moest er worden geïmproviseerd. De verwarmingen zijn inmiddels geplaatst alsmede de nieuwe ketels. Natuurlijk zijn we hier erg blij mee maar het levert ons wel weer een nieuw klus op. De verwarmingen zijn namelijk iets kleiner dan de vorige modellen. We zullen binnenkort dan ook beginnen met het aanpassen van de wanden. Diverse leden zijn nog steeds druk met de aanpassingen in het gebouw. Zie ook ons Fotoalbum.


Gebruik downloads
Amicitia probeert deze website steeds uit te breiden en te verbeteren. Daarom kunnen alleen leden sinds kort inloggen op de website. De leden komen dan op een afgeschermd deel van de website. Hier kunnen de leden bestanden downloaden. Ben je lid van onze vereniging en heb je nog geen inlogcode en wachtwoord! Meld je dan aan middels het Contact formulier. Vul deze volledig in en je krijgt zo spoedig mogelijk de gegevens toegestuurd.

Instructeur drumband 50 jaar
De instructeur van de drumband, Albert Hoven, is vorige week 50 jaar geworden. De leden van de drumband wilden dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben het verenigingsgebouw versierd met slingers. Tijdens de repetitie hebben de leden de felicitatie-mars voor hem gespeeld.

Namens de vereniging willen wij Albert van harte feliciteren!

Nieuwjaarsreceptie
Op zaterdag 15 januari konden de leden elkaar de hand schudden op onze nieuwjaarsreceptie. Voor alle leden stond er een stamppotbuffet klaar. Het was een gezellige en druk bezochte avond. Ondanks het feit dat het gebouw nog in de 'steigers' stond kunnen we terugzien op een geslaagde avond. Kijk voor een impressie van deze avond in ons Fotoalbum.


Foto´s: Hans de Jong en J. Weishaupt

 
 
Verbouwing verenigingsgebouw

Update 06-2-11
Er is de afgelopen weken door diverse leden weer druk geklust.
Rolf heeft vele manuren besteed aan de bar en deze is nagenoeg klaar. Ook Jaap en Henk Brinks zijn druk bezig geweest de afgelopen weken. De oude vloerbedekking is verwijderd. Daarna bleek dat de oude tegels welke zich nog onder de vloerbedekking bevonden ook verwijderd moesten worden. Ook deze zijn verwijderd en afgevoerd. Inmiddels is de nieuwe vloerbedekking gelegd


Rolf zal deze week de wandtegels van het keuken blok invoegen. Aanstaande woensdag zal het gebouw gereinigd worden. De verlichting boven de bar moet nog opgehangen worden en de stroom aangesloten. Komende week zal Henk Boven zich hiermee bezig houden. Inmiddels is de gordijnenstof ook binnen en zullen enkele leden en ouders van leden zich bezig gaan houden met de naaiwerkzaamheden.

Update 15-1-11
Momenteel zijn we bezig met een nieuwe bar. Het timmerwerk is in volle gang. Het verven is nagenoeg gedaan. Tevens is de vloerbedekking besteld. Binnenkort zullen we het gebouw opruimen en zal de oude vloerbedekking verwijderd worden.


Update 4-1-11
Sinds een paar weken is ons verenigingsgebouw voorzien van een nieuw systeemplafond. Als gevolg van een ernstige lekkage moest het plafond namelijk vernieuwd worden. Ook de vloerbedekking zal binnenkort worden vernieuwd. Het bestuur heeft toen besloten het gehele gebouw een opknapbeurt te geven zodat we ook voor de toekomst een frisse, representatieve repetitie- en ontvangstruimte hebben voor onze leden en gasten.

Foto: Hans de Jong
Momenteel wordt er door de leden druk geklust om hieraan te voldoen. Afgelopen week is de bar verwijderd en zijn de wanden geschuurd en geplamuurd. Ook zijn we inmiddels begonnen met het verven van de wanden. Kijkt u gerust eens in ons Fotoalbum om de vorderingen te volgen.