Nieuws 2013


Kerst 2013
Zoals ieder jaar was het ook dit keer weer een drukke tijd voor de leden van Amicitia. Dit maal waren onze leden te horen en zien tijdens de Volkskerstzang dienst in de RK kerk in Musselkanaal en tijdens de kerstnachtdienst in de PKN kerk te Musselkanaal. Traditiegetrouw hebben een deel van de leden ook 's nachts de straten van Musselkanaal muzikaal gevuld met kerstmuziek. Aansluitend ging men gezamenlijk naar het verenigingsgebouw om daar op te warmen met een kopje heerlijke soep.


 
 Op de eerste Kerstdag was een aantal leden in het verzorgingstehuis 'De Heggerank' in Musselkanaal om de bewoners te laten genieten van de bekende kerstliederen.

Twirlers van Amicitia behalen vijfde plek tijdens NK
Het smallteam van Amicitia, bestaande uit: Yvonne Schoemaker, Laura Mulders en Marjolein Smit, behaalde tijdens het NK twirl in het Topsportcentrum in Almere de vijfde plaats.  Als vereniging zijn we hier natuurlijk zeer trots op en willen we de dames dan ook van harte feliciteren met dit behaalde resultaat. Per slot van rekening komt het niet vanzelf om vijfde van Nederland te worden.

Malletband Amicitia speelt op Kerstmarkt
De leden van de malletband hebben op 8 december tussen 12:00 en 15:00 uur gespeeld tijdens de kerstmarkt bij de Rooms Katholieke Antoniuskerk in Musselkanaal. De leden hebben de kerstmarkt opgeluisterd met leuke kerstmuziek. 


 

Meer foto's vindt u in ons Fotoalbum .

Zwarte piet bezoek training majorettes
Tijdens de training van de majorettes op 4 december kwamen er plotseling twee pieten op bezoek. De pieten dachten ook te kunnen majoretten maar dat viel helaas een beetje tegen. Uitdelen van kadootjes en snoepgoed ging hun beter af. De pieten zorgden voor veel vertier maar van de training kwam niet zo veel meer terecht. Gelukkig vonden onze majorettes dat geen probleem!


 


  Kijk in ons Fotoalbum voor meer foto's.

Sinterklaas in Musselkanaal
Op zaterdag 23 november kwamen de Sint met zijn pietermannen ook weer in Musselkanaal. Onder de muzikale begeleiding van Amicitia werd de Sint onthaald. Op het Willem Diemerplein werd de Sint toegesproken door de burgemeester van de gemeente Stadskanaal en speelden we enkele bekende Sinterklaas liedjes die door de aanwezige kinderen uit volle borst werden meegezongen. Aansluitend heeft de Sint onder begeleiding van Amicitia nog een rondgang door het centrum gemaakt.


 

Foto's: H. de Jong en G. Boeijing
Kijk voor meer foto's in ons Fotoalbum of op deze facebook pagina en hier.

Banketactie
Ook dit jaar organiseerde Amicitia weer haar banketactie. Op vrijdag 22 november gingen de leden weer langs de deuren in Musselkanaal om de overheerlijke banket, speculaas en pepernoten te verkopen. De jeugdleden van onze vereniging hebben intekenlijsten gekregen. Ook zij deden erg hun best en verkochten veel pakken banket, pepernoten en speculaas. Voor de beste verkoper lag er namelijk een tablet klaar. De tablet is gewonnen door Willine Wever. Zij verkocht voor bijna 235,- euro aan lekkernij. 
Namens de activiteitencommissie willen we u, als afnemer, en natuurlijk alle leden die hun steentje hebben bijgedragen aan deze actie erg bedanken voor hun inzet.

Concertconcours Steenwijk
Op 9 november zijn leden van het orkest gezamenlijk met de bus afgereisd naar Steenwijk alwaar door de KNFM afd. Drenthe een concertconcours werd georganiseerd. Met een gezonde dosis spanning vertrokken de leden om ongeveer 12:00 uur richting Steenwijk. Het orkest behaalde onder leiding van onze dirigent, Henk Veneman, 78.58 punten hetgeen een tweede prijs opleverde. Mede gezien de progressie ten op zichte van de vorige concoursdeelname zijn wij als vereniging zeer blij met dit behaalde resultaat. 


 Na de uitslag vertrok de bus weer richting Musselkanaal alwaar de leden onder het genot van een hapje en een drankje nog even hebben nagepraat over de geweldige dag. Kijk in ons Fotoalbum voor meerdere afbeeldingen.

De gespeelde werken en de juryrapporten kunt u vinden onder Downloads.(alleen voor leden)

Winkelweek Musselkanaal
Ook dit jaar heeft Amicitia haar medewerking verleent aan de muzikale omlijsting van de jaarlijkse winkelweek in Musselkanaal. Tijdens de beide braderieën was onze streetband op de muziekfiets tijdens avonduren te horen in het centrum. De majorettes begeleiden de klapsterschutters op de 1e zateredagavond en tijdens de laatste zaterdag heeft de gehele vereniging de belangstellenden begeleid naar het vuurwerk. 


 
Kijk voor meerdere foto's op 112 kanaalstreek

Majorette-/twirlwedstrijd in Musselkanaal.
De Twirlers van  Amicitia uit Musselkanaal waren op zaterdag 21 september zeer succesvol tijdens de majorette-/twirlwedstrijd in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Maar liefst 10 medailles werden er binnen gehaald. Sharon Hempen, Lisette Hemmen en het duo optreden van Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen waren goed voor een 1e prijs. Het ensemble, bestaande uit Marjolein Smit, Laura Mulders en Yvonne Schoemaker, wisten met 71 punten een 1e prijs met promotie te behalen waardoor de dames zich geplaatst hebben voor de voorrondes van het NK in Den Haag.
Voor een volledig puntenoverzicht kunt u terecht op de website van de NBTA

Amicitianen op de camping.
Tijdens het laatste weekend van augustus was het even gedaan met de rust op camping 'De Bronzen Eik' in Sellingen. De leden van Amicitia togen met hun tentjes, caravans en luchtbedden massaal af naar de camping. De eerste avond stond er een boswandeling op het programma waarna tot de late uurtjes nog werd door gefeest. 

Op zaterdagmiddag waren de jeugdleden ook uitgenodigd. Diverse spellen werden er gedaan en na afloop stond er voor de jongeren patat en een lekkere snack klaar. 

Vanaf 19:00 uur was er een bbq georganiseerd. Het vlees liet zich goed smaken en na de nodige (alcoholische) versnaperingen zat de stemming er goed in. 

Op de zondag moest er al weer worden opgeruimd. Mede dankzij het goede weer kunnen we ook dit keer weer terug kijken op een geslaagd weekend. Alle leden die zijn/haar steentje hebben bijgedragen aan de organisatie van dit evenement willen we als bestuur dan ook van harte bedanken!
Meer foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum 

Twirlers Amicitia succesvol tijdens twirlwestrijd in Bedum.
Met maar liefst 7 medailles en een beker kwamen de dames van Amicitia zaterdag 22 juni vanuit Bedum weer terug naar Musselkanaal. De beker kreeg ons Small Team voor het behalen van een tweede plaats in hun categorie. Gezien het grote aantal prijzen kunnen we als vereniging terugkijken op een zeer geslaagde dag. 

Meer foto's kunt u zien in ons Fotoalbum.

Avondvierdaagse Stadskanaal
Op vrijdag 21 juni hebben we, als één van de acht deelnemende muziekvereniging, onze medewerking  verleend aan de avondvierdaagse in Stadskanaal. Vele duizenden toeschouwers mochten genieten van onze muziek en show en gezien de reacties is dat ook zeker gelukt.
 
Foto: Johan Deuling
Kijk voor meer foto's op www.avond4daagsestadskanaal.nl

Avondvierdaagse Borger
Ook in Borger troffen onze muzikanten het tijdens de avondvierdaagse. Vanaf het sportveld bij het Esdalcollege werden de wandelaars muzikaal naar hun eindbestemming begeleid. Via het centrum van Borger eindigde de route bij de voetbalvelden van Borger. 


 Kijk voor meerdere afbeeldingen in ons Fotoalbum.

Avondvierdaagse Ter Apel
Tijdens een zonovergoten avond hebben de leden van Amicitia de deelnemers aan de avondvierdaagse in Ter Apel muzikaal mogen binnen halen. Vanaf het centrum ging de route naar het sportpark 't Heem. Mede door het prachtige weer kunnen we terug kijken op een geslaagd optreden.


 


Foto's: Hans de Jong
Kijk voor meerdere afbeeldingen in ons Fotoalbum.

Naamsbekendheid vergroten...
Met de diverse straatoptredens in het vooruitzicht en om haar naamsbekendheid te vergroten heeft Amicitia de bassdrum voorzien van het 'Amicitia' logo. Ook zijn de Sousafoons voorzien van nieuwe bekernetten waarop eveneens het logo met de naam vermeld wordt. 

Evangeliemarkt Stadskanaal
Op 12 mei was onze streetband aanwezig op de evangeliemarkt in het centrum van Stadkanaal. De streetbandleden waren met de muziekfiets tussen 13:00 en 15:00 aanwezig in het centrum om de bezoekers muzikaal te ontvangen en begeleiding naar het evangelieplein. Meer informatie en foto's over de evangeliemarkt vindt u hier .
   

Nationale dodenherdenking
Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei werden in het hele land om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Ook in Musselkanaal werd hierbij stilgestaan en heeft Amicitia traditiegetrouw de muzikale begeleiding verzorgd. 


 

Foto's: Hans de Jong

Zonovergoten Koninginnedag
Op 30 april was Amicitia ook weer van de partij tijdens de festiviteiten in Musselkanaal. Ieder jaar organiseert het Oranje Comité  diverse activiteiten voor jong en oud in de centrum van Musselkanaal. Rond de klok van 13:00 uur marcheerde de gehele vereniging twee maal door het centrum van Musselkanaal waarbij de vele bezoekers zichtbaar genoten van de muziek. 

Foto: M. Postema

Droge worsten actie
Zoals ieder jaar organiseerde Amicitia ook dit keer weer een voorjaarsactie. Dit jaar stond de actie in het teken van de droge worsten. De worsten waren afkomstig van 'Ter Haar worstenmakerij' uit Musselkanaal. In totaal zijn er door onze leden een kleine 1200 worsten verkocht. Een aantal waar we als vereniging natuurlijk trots op zijn. Amicitia wil dan ook alle leden erg bedanken voor hun inzet.  

Medailleregen tijdens twirlwedstrijd Ter Apel
Tijdens de twirlwedstrijd in Ter Apel wisten de twirlers van Amicitia15 medailles binnen te halen. Maar liefst 6 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles werden mee naar Musselkanaal genomen. Al met al een zeer succesvolle dag voor onze twirlers en iedereen dan ook van harte gefeliciteerd. 

Punten Deelnemer(s) Medaille
8 Daphne Postema Goud
66,6 Lisette Hemmen Goud
64,9 Lisette Hemmen & Anouk Hofkamp Goud
64,5 Yvonne Schoemaker & Marjolein Smit Goud
63,8 Lisette Koudenburg & Lisa de Vries Goud
63,4 Iris de Vries Goud
65,8 Anouk Hofkamp Zilver
65,0 Team A Amicitia Zilver
64,5 Laura Mulders & Marjolein Smit Zilver
59,5 Lauré Brinks Zilver
7,2 Jill Kremer Brons
69,5 Marjolein Smit Brons
65,1 Danique Louwdijk Brons
62,0 Vera Brinks Brons
61,2 Marriët Ottens & Iris de Vries Brons
67,0 Marjolein Smit  
61,8 Sophie Brinks  
59,5 Esther Wiering  

 

Op vrijdag 5 april heeft wethouder Hamster formeel sportdorp Musselkanaal geopend op het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Diverse vertegenwoordigers van verenigingen en sponsoren waren hierbij aanwezig. Door het starten van de bus werd het startschot gegeven voor Sportdorp Musselkanaal. Amicitia heeft ook als Musselkanaalster vereniging haar muzikale steentje bijgedragen aan deze opening. Zo werd zowel voor als na de officiële handelingen vrolijke muziek ten gehore gebracht.
Foto: Hans de Jong

Palm Pasen
Ook dit jaar heeft Amicitia haar medewerking verleent aan de Palm Pasen dienst in de PKN  kerk 'De Hoeksteen' te Stadskanaal. Voorafgaande aan de dienst werden de basisschoolleerlingen vanaf CBS de Maarsborg onder muzikale begeleiding van Amicitia naar de kerk gebracht. 


Afsluiting poject Amicita Kidzz
De basisschool leerlingen van Amicitia Kidzz sloten afgelopen zaterdag, 13 maart, het project af met een gezellig samenzijn. Hierbij kregen alle deelnemers een certificaat uitgereikt. Als vereniging zijn we bijzonder blij met de grote opkomst. Het staat nu al vast dat dit project zeker een vervolg gaat krijgen. Natuurlijk willen wij Jan Hendrik Volders, Albert Hoven en Rick kaijser van harte bedanken voor de tijd en energie die zij in dit project hebben gestoken. 

 

Après Ski in Musselkanaal 
Op 16 maart was er een groot Après Ski feest in Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. De leden van Amicitia hadden de sportzaal namelijk omgebouwd tot een waar ski paradijs alwaar tijdens de jaarlijkse uitvoering diverse Après ski hits ten gehore werden gebracht.  
Een impressie:
                                                                       Orkest: Hollandse hits
                                                                       Orkest: It's raining men
                                                                       Malletband: Wonderfull days
                                                                       Malletband: Let me entertain you


 


Foto's: Hans de Jong

Tevens waren er optredens van Amicitia Kidzz die als afsluiting van een acht weekse cursus hun muzikaliteit op de uitvoering lieten horen. 

Ook werd er stilgestaan bij het feit dat we enkele jubilarissen in ons midden hadden. Lisette Hemmen en Yvette Venema ontvingen resp. het 7,5 en 15 jaar insigne voor de majorettes. Bij orkest mocht Marleen Mulders een insigne in ontvangst nemen voor 12,5 jaar muzikant. De gebroeders Okko en Bernard Smidt mochten een insigne ontvangen voor 40 jaar muzikant. Allen van harte proficiat!!!

Kijk in ons Fotoalbum voor een overzicht.

Majorette-/twirlwedstrijd inScheemda
De majorettes van Amicitia waren op 9 maart ook aanwezig tijdens de majorette/-twirlwedstijd in de Eextahal in Scheemda. Ondanks de strenge jurering zagen Yvonne Schoemaker, Daphne Postema, Rosan Strockmeijer en het ensemble toch kans om met een medaille terug naar Musselkanaal keren. 

Jaarvergadering
Op dinsdag 26 februari heeft Amicitia haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van Ada Okken en Heerko Koops als bestuurslid. Gelukkig hebben we voor de afd. majorettes Saskia Louwdijk bereid gevonden zich als bestuurslid voor onze vereniging in te zetten en voor de malletband Rick Kaijser. Voor de orkest afdeling zijn wij nog op zoek naar een bestuurslid. 

Carnaval in het Noorden.....
Zaterdag 9 februari was de streetband van Amicitia ook weer van de partij tijdens de grootste carnavalsoptocht van het noorden van Nederland. In Ter Apel brachten de muzikanten op hun speciale muziekfiets de vrolijke en opzwepende muziek te gehore. De fiets werd voor dit optreden speciaal versierd en de muzikanten werden voorzien van een vrolijke outfit. Mede dankzij het weer en de vele bezoekers kunnen we terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest. Amicitia bedankt carnavalsvereniging 'De Kloosterwiekers' voor de organisatie van dit grote evenement. 

 


Bezoek ons Fotoalbum voor meerdere foto's.

Amicitia Kidzz draait op volle toeren!
Maar liefst 22 kinderen hebben zich aangemeld voor het project Amicitia Kidzz. Door Amcitia werden drie basisscholen bezocht waarna de kinderen een gratis cursus van 8 weken wordt aangeboden. Als afsluiting van het project zullen de kinderen hun talenten op onze jaarlijkse uitvoering laten zien en horen.


 

Als sponsor van dit project heeft HJ Music uit Schilwolde voor alle slagwerkleerlingen een set drumstokken beschikbaar gesteld. Als vereniging zijn we daar natuurlijk erg blij mee. 

Nieuwjaarsreceptie
Traditiegetrouw begint Amicitia het nieuwe jaar altijd met een nieuwjaarsreceptie. Dit jaar stonden er Grunninger soepen op tafel. De aanwezigen konden genieten van heerlijke snert, bonen- en groentensoep. Na de warme maaltijd stond er een kopje koffie met een, met slagroom gevuld, rolletje klaar en konden de leden in actie komen. 

 


Het moordspel van de Lama's kwam voorbij. De leden moesten uitbeelden wie de moordenaar was, waarmee de moord gepleegd was en waar het gepleegd was. Hilariteit alom! Daarop werden nog twee rondes gespeeld van het welbekende verjaardagspel van "Ik hou van Holland". Met een tikkende doos in de handen moesten verschillende vragen beantwoord worden. Ook dit bleek, gezien de reacties zeer geslaagd. 


 


Tevens werd er nog even stil gestaan bij het afscheid van Trijnie Smit. Zij heeft zich acht jaar lang ingezet voor de activiteitencommissie van onze vereniging. Daar zijn wij Trijnie natuurlijk erg dankbaar voor en daarom ontving zij dan ook een bloemetje.

Natuurlijk willen we u, als bezoeker van onze website, ook een gezond, gelukkig en muzikaal 2013 wensen! We hopen u dit jaar eens te mogen begroeten tijdens één van onze optredens. Kijkt u gerust eens in de agenda waar we dit jaar allemaal te beluisteren en te bewonderen zijn. 

Voor meer foto's kunt u terecht in ons Fotoalbum

Voorbereiding uitvoering in volle gang.
De voorbereidingen voor de uitvoering op 16 maart zijn weer in volle gang. De muzikanten en majorettes zijn al druk aan het oefenen om de muziek en shows onder de knie te krijgen. Als thema is dit jaar gekozen voor:
Aprés Ski

Amicitia neemt u mee in naar de feesten in de hoger gelegen alpen waar de winter inmiddels is begonnen. Er is enorm veel sneeuw gevallen en het Ski Paleis van Amicitia draait op volle toeren! Jetzt geht's los!

Amicitia Kidzz
Amicitia Kidzz is een uniek muziekproject voor kinderen in Musselkanaal. We bieden basisschoolkinderen van 10 tot 12 jaar de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument. 

Op vrijdag 11 januari zullen de kinderen van 'De Lindenborgh', 'De Veenhorst' en de 'St Antoniusschool' in Musselkanaal door Amicitia bezocht worden en zal er een korte introductieles gegeven worden.  Aansluitend kunnen de kinderen gratis 8 lessen volgen en hun talenten tonen tijdens onze jaarlijkse uitvoering op 16 maart aanstaande. 

Zit je niet op één van de bovengenoemde scholen en lijkt je het toch leuk om hieraan mee te doen dan is er natuurlijk ook voor jou een plaatsje. 

Bekijk voor meer informatie onze Amicitia Kidzz flyer.

Geboorte Anouk
Op vrijdag 28 december is Anouk Wind geboren. Anouk is de dochter van Wubbo en Jacqueline Wind en het zusje van Jari. 

Namens de vereniging willen we Wubbo, Jacqueline en Jari van harte feliciteren.