Nieuws 2021


Lisan Veenhuizen / Rick Kaijser winnaars Banketactie

Om de vereniging financieel gezond te houden organiseerde Amicitia ook dit jaar weer haar traditionele banketactie. Vanwege de geldende coronamaatregelen deden de leden ook dit jaar niet aan de huis aan huis verkoop maar werd er bij familie en leden op intekenlijsten verkocht. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde actie waardoor we maar liefst rond de 1400 euro aan de clubkas mochten toevoegen. Iedereen super bedankt voor zijn medewerking en afname. We hopen dat het gesmaakt heeft. 

Afbeelding invoegen

Voor de twee beste verkopers lag er een leuk prijs in het verschiet. Lisan Veenhuizen en Rick Kaijser waren de best verkopende leden. Dit leverde beiden een hotelovernachting voor 2 personen op. Gefeliciteerd en hartelijk dank voor jullie uitzonderlijke bijdrage aan het slagen van deze actie. 


A-Diploma voor Jari
Ondanks het feit dat de afgelopen twee jaren de muziek- en theorielessen deels uitvielen en digitaal gehouden werden wist Jari Wind op 13 december toch ook het praktische deel van het A examen te behalen. Wij willen Jari dan ook van harte feliciteren met dit resultaat en hopen dat hij nog lang muzikaal binnen onze vereniging actief zal zijn. 
 Afbeelding invoegen

RABOBANK Clubsupport 

Vorige week woensdag heeft onze vereniging bezoek gehad van de Rabobank en kreeg onze voorzitter een cheque overhandigd  van maar liefst € 1.929,00.

Afbeelding invoegen

We zijn trots dat we maar liefst 147 stemmen hebben mogen ontvangen en als 6e club zijn geëindigd van de 580 deelnemende clubs in de regio Groninger Land. We willen langs deze weg iedereen bedanken die op Amicitia gestemd heeft!

Het bedrag gaan we gebruiken voor aanschaf van nieuwe instrumenten en nieuwe kleding tijdens ons jubileumjaar in 2022. De vereniging viert in 2022 haar 70e verjaardag.


Topprestaties in sporthal de Veenhorst 

De twirlsters van Amicitia Musselkanaal hebben zaterdag 30 oktober meegedaan aan een thuiswedstrijd in hun eigen vertrouwde sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Twirlers uit Groningen en Drenthe streden tegen elkaar op de laatste regionale wedstrijd van dit seizoen.

Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp leverden een heel uitzonderlijke prestatie. Hun routine werd perfect uitgevoerd en dit werd beloond met maar liefst 90 punten. Dit betekent een oorkonde en  Lof van de jury! Tevens promoveerden ze hiermee naar de middenklasse.

Afbeelding invoegen

Promotie was er ook voor Lauré Brinks. Zij promoveerde met een score van 86,8 punten. Lisette Hemmen mocht ook in het onderdeel solo promoveren naar de middenklasse met een score van 85,8 punten.

Het junioren en het seniorenteam van Amicitia deed dit seizoen voor het eerst mee. Zowel de junioren als de senioren behaalden de 1eplaats en mochten beide hiervoor een mooie een beker in ontvangst nemen.

Daarnaast waren er nog medailles te verdienen bij de onderdelen solo, duo en ensembles. Amicitia mocht maar liefst 15 keer een medaille in ontvangst nemen. Goud was er voor Anouk Wind, Anouk Hofkamp, Sophie en Vera Brinks, Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Lisette Hemmen, Lauré Brinks en twee maal goud voor Yvette Venema. Zilver was er voor Iris de Vries, Naomi Mensink en Mariët Ottens, Charissa Braak, Yvette Venema en Mariët Ottens. Het brons werd mee naar huis genomen door Anouk Wind, Vera Brinks en Lauré Brinks en Karen Luis.

Afbeelding invoegen

We mogen terugblikken op een fantastische afsluiting van het seizoen.

Op zaterdag 20 november mogen de sporters van Amicitia het seizoen afsluiten middels deelname aan de Noord Nederlandse Kampioenschappen. De Noord Nederlandse Kampioenschappen worden gehouden in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. 


 Winkelweek Musselkanaal
Eindelijk mocht kon er weer muziek worden gemaakt tijdens de winkelweek in Musselkanaal. Vorig jaar kon de winkelweek niet doorgaan maar dit jaar was het weer als vanouds. De streetband van Amicitia was tijdens de braderie te aanschouwen en ook de mars naar het vuurwerk mocht onze vereniging verzorgen. 
Afbeelding invoegen
Bron: Ondernemers Vereniging Musselkanaal
 
Klik hier om ons te beluisteren op de facebookpagina van de Ondernemers Vereniging Musselkanaal.

Majorettewedstrijd Coevorden 

Na anderhalf jaar konden de majorettes van Amicitia Musselkanaal eindelijk weer strijden om de felbegeerde titels. In Coevorden organiseerde de Muziekbond Groningen en Drenthe weer een majorettewedstrijd. Voor de majorettes van Amicitia was dit een groot succes. De inzet werd beloond met maar liefst 2 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. 

Goud was er voor Anouk Wind en het ensemble bestaande uit Iris de Vries, Naomi Mensink en Mariët Ottens. Tevens behaalde Anouk Wind zilver in de afdeling jeugd 2 . Het duo Lauré Brinks en Karen Luis behaalden zilver.

Met 86 punten behaalde Vera Brinks zilver en promoveerde ze naar de hoogste klasse. Brons was er voor Anouk Hofkamp alsmede Marit Alons die met 85,2 ook mocht promoveren.

Afbeelding invoegen 

30 oktober aanstaande staat alweer de volgende wedstrijd op het programma en dit keer in Musselkanaal. Hier zullen ook de large teams van Amicitia zich presenteren.


Kampeerweekend mede dankzij het mooie weer groot succes.
Traditiegetrouw begon Amicitia ook dit jaar haar muzikale seizoen met een kampeerweekend. Dit jaar togen de leden naar Camping 'De Kapschuur' in Stadskanaal. Mede dankzij het prachtige weer kwamen de eerste leden al vroeg in de (vrijdag-)middag aan en werden de tenten opgezet en de campers en caravan geplaatst. De eerste avond werd tot laat in de avond gezellig bi gekletst in de tent en rond het kampvuur. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Zaterdag stond in het teken van de kindermiddag waarbij de (jeugd-)leden gezamenlijk vertrokken naar het Pagedal. Aldaar had de activiteitencommissie het spel 'Jachtseizoen' geopend waarna de leden op zoek gingen naar de 'boef'. Gezien de positieve reacties viel dit erg in de smaak. Na afloop was er voor alle jeugdleden patat en een snack.
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Aansluitend was er vanaf 18:00 uur een bbq georganiseerd voor alle overige leden. Tijdens de zaterdagavond was er de gelegenheid om het Nederlands Elftal te volgen op een groot scherm waarna er aansluitend gekaraookt kon worden. Dit leverde hilarische momenten op. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Op de zondag stond 'klootschieten' nog op het programma waarna dit zonovergoten weekend alweer ten einde was. Gezamenlijk werd de grote tent afgebroken en alles opgeruimd. Kortom een weekend om niet te vergeten. 
 
Kijk voor meer foto's in ons fotoalbum.

 
Zomerconcert in de muziekkoepel
Eindelijk konden we weer van ons laten horen en zien. Na een lange tijd in de lockdown te hebben gezeten konden onze leden sinds mei/juni weer samen komen om te repeteren en trainen. We wilden graag nog een optreden verzorgen en alles werd op alles gezet om dit te verwezenlijken. Ondanks de korte voorbereidingstijd wisten de leden er toch een mooie show van te maken. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Gezien het grote aantal bezoekers waren er meer mensen er aan toe. Op vrijdag 9 juli was het zover. Gelukkig scheen de zon en konden we 'los'.
 Afbeelding invoegen
Tevens werden de jubilarissen van 2020 alsnog in het zonnetje gezet. Zo mochten Marijke Wever, Janneke Wever, Ismay Pastoor en Wendy v/d Vlag een bronzen insigne in ontvangst nemen vanwege 5 jaar majorette. Een zilver insigne was er voor de majorettes Marriët Ottens, Iris de Vries en Anouk Hofkamp. Zij waren 10 jaar majorette. Als 12,5 jaar muzikant kregen Anneke Schuten, Shirly Wübbels en Marije Greving een bronzen insigne. Allen van harte proficiat. 

 
NL Doet

Het hek voor ons verenigingsgebouw is toe aan een likje verf! Samen met de leden en vrijwilligers willen we het hek gaan opknappen. Schuren, schoonmaken en voorzien van een nieuwe laag verf, dit zal de volgorde van de dag zijn.

Vanaf 08:30 uur ben je welkom in ons verenigingsgebouw aan de Sluisstraat 43, we zullen beginnen met koffie/thee/ranja. Rond de middag zullen we de ochtend afsluiten met patat en een snack.

Voel je vrij om je aan te melden, vele handen maken licht werk!


Afbeelding invoegen
 


Anouk kampioen MGD online Battle
Vanaf half maart konden majorettes van Groningen en Drenthe meedoen aan een online battle welke werd georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe.

Van Amicitia Musselkanaal deden Mariët Ottens, Vera Brinks en Anouk Wind mee aan deze online battle. De battle bestond uit 4 rondes. Voor iedere ronde moesten de deelnemers een routine maken op verschillende muziekstijlen. Via YouTube werden de battles uitgezonden. Zeker in deze periode waar we de wedstrijden en trainingen moesten missen was het fijn voor de deelnemers om op deze manier toch naar een doel toe te werken. Vera Brinks en Anouk Wind behaalden de finaleronde. Vera Brinks behaalde een mooie 2e plaats in de categorie senior midden/top. Anouk Wind werd in de leeftijdsklasse 5 t/m 9 jaar kampioen.
Afbeelding invoegen

Online Bingo 
Ondanks de lock down, die onze leden al maanden niet laat samen komen, wilde het bestuur toch een leuke en gezellige avond organiseren. Vanuit de Amictia bingo studio ging de vereniging op 27 februari om 18:00 uur online. De bingokaarten waren inmiddels bij de leden afgeleverd en de prijzen waren ingekocht. Vanaf 18:30 uur begon het feest. Diverse rondes werden gespeeld en de prijsjes werden, zo mogelijk, direct bij de winnaars afgeleverd. Via een WhatsApp verbinding kwamen de winnaars live in de uitzending. Gezien de reactie en de vele leden die waren ingelogd bleek het een grandioos succes. Ga naar ons Fotoalbum en zie  onder andere de foto's die ons door de leden vanuit hun eigen woonkamer werden toegezonden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Jeugd sponsoractie Poiesz

 Afbeelding invoegen
 

Wij zijn erg blij u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2021. Wij moedigen u daarom aan om uw boodschappen te doen bij Poiesz en Jeugd Sponsor Munten te sparen. Door de munten in de koker te stoppen van Amicitia bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal helpt u al mee.

Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker worden gestopt van onze vereniging, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging.

Jeugd Sponsor Munten krijgt u gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van Amcitia is te vinden bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal. De Jeugd Sponsor Actie loopt van maandag 15 februari t/m 11 april 2021 bij Poiesz supermarkten. 


 Amicitia in Coronatijd
We hadden als vereniging gehoopt dat we begin 2021 langzamerhand weer mochten trainen en musiceren. Helaas blijkt dit vooralsnog niet het geval. We zijn als vereniging, net al u, volledig afhankelijk van de maatregelen die onze overheid heeft genomen. Desalniettemin proberen we als vereniging er iets van te maken. Zo houden we op 27 februari een online Bingo avond. Op deze wijze proberen we als vereniging toch de verbinding te houden.
 
Ondanks de onzekerheden blijven we achter de schermen hard werken aan een (muzikaal)programma voor dit jaar en hopen we u, onder andere omstandigheden, weer gezond en wel te kunnen en mogen verwelkomen tijdens een van onze optredens.