Nieuws 2021


NL Doet

Het hek voor ons verenigingsgebouw is toe aan een likje verf! Samen met de leden en vrijwilligers willen we het hek gaan opknappen. Schuren, schoonmaken en voorzien van een nieuwe laag verf, dit zal de volgorde van de dag zijn.

Vanaf 08:30 uur ben je welkom in ons verenigingsgebouw aan de Sluisstraat 43, we zullen beginnen met koffie/thee/ranja. Rond de middag zullen we de ochtend afsluiten met patat en een snack.

Voel je vrij om je aan te melden, vele handen maken licht werk!


Afbeelding invoegen
 


Anouk kampioen MGD online Battle
Vanaf half maart konden majorettes van Groningen en Drenthe meedoen aan een online battle welke werd georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe.

Van Amicitia Musselkanaal deden Mariët Ottens, Vera Brinks en Anouk Wind mee aan deze online battle. De battle bestond uit 4 rondes. Voor iedere ronde moesten de deelnemers een routine maken op verschillende muziekstijlen. Via YouTube werden de battles uitgezonden. Zeker in deze periode waar we de wedstrijden en trainingen moesten missen was het fijn voor de deelnemers om op deze manier toch naar een doel toe te werken. Vera Brinks en Anouk Wind behaalden de finaleronde. Vera Brinks behaalde een mooie 2e plaats in de categorie senior midden/top. Anouk Wind werd in de leeftijdsklasse 5 t/m 9 jaar kampioen.
Afbeelding invoegen

Online Bingo 
Ondanks de lock down, die onze leden al maanden niet laat samen komen, wilde het bestuur toch een leuke en gezellige avond organiseren. Vanuit de Amictia bingo studio ging de vereniging op 27 februari om 18:00 uur online. De bingokaarten waren inmiddels bij de leden afgeleverd en de prijzen waren ingekocht. Vanaf 18:30 uur begon het feest. Diverse rondes werden gespeeld en de prijsjes werden, zo mogelijk, direct bij de winnaars afgeleverd. Via een WhatsApp verbinding kwamen de winnaars live in de uitzending. Gezien de reactie en de vele leden die waren ingelogd bleek het een grandioos succes. Ga naar ons Fotoalbum en zie  onder andere de foto's die ons door de leden vanuit hun eigen woonkamer werden toegezonden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Jeugd sponsoractie Poiesz

 Afbeelding invoegen
 

Wij zijn erg blij u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2021. Wij moedigen u daarom aan om uw boodschappen te doen bij Poiesz en Jeugd Sponsor Munten te sparen. Door de munten in de koker te stoppen van Amicitia bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal helpt u al mee.

Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker worden gestopt van onze vereniging, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging.

Jeugd Sponsor Munten krijgt u gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van Amcitia is te vinden bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal. De Jeugd Sponsor Actie loopt van maandag 15 februari t/m 11 april 2021 bij Poiesz supermarkten. 


 Amicitia in Coronatijd
We hadden als vereniging gehoopt dat we begin 2021 langzamerhand weer mochten trainen en musiceren. Helaas blijkt dit vooralsnog niet het geval. We zijn als vereniging, net al u, volledig afhankelijk van de maatregelen die onze overheid heeft genomen. Desalniettemin proberen we als vereniging er iets van te maken. Zo houden we op 27 februari een online Bingo avond. Op deze wijze proberen we als vereniging toch de verbinding te houden.
 
Ondanks de onzekerheden blijven we achter de schermen hard werken aan een (muzikaal)programma voor dit jaar en hopen we u, onder andere omstandigheden, weer gezond en wel te kunnen en mogen verwelkomen tijdens een van onze optredens.