Nieuws 2019


Avondvierdaagse Musselkanaal
Ook dit jaar mochten onze leden de vele wandelaars van de avondvierdaagse in Musselkanaal muzikaal de finish over begeleidden. Het was een prachtige muzikale avond waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. 

 
Bron: Gerrit's fotografie

 
MGD zoekt talent 

 

Tijdens het solistenconcours in Roden onder de noemer ‘MGD zoekt Talent’ van de muziekbond Groningen en Drenthe mochten twee jeugdleden van onze vereniging hun muzikale talenten ten gehore brengen. Jari Wind(8 jr) speelde op zijn althoorn en Laure Brinks(13 jr) op haar trompet een solistisch muziekstuk welke door de jury werd beoordeeld. Beide muzikanten kwamen uit in de introductiedivisie en mochten de beker mee naar Musselkanaal nemen! Wij willen beide leden van harte feliciteren!

 

Amicitia verleent medewerking aan dodenherdenking Musselkanaal
Traditiegetrouw verleende Amicitia dit jaar naast Koningsdag ook weer haar medewerking aan de jaarlijkse dodenherdenking bij het monument bij de Ijzerenklap in Musselkanaal. 
Bron: Zorgcentrum de Prinsenhoeve

Amicitia verleent medewerking aan Palm Pasen dienst
 Ook dit jaar mochten we als vereniging onze medewerking verlenen aan de Palm Pasen dienst in de PKN  kerk 'De Hoeksteen' te Stadskanaal. Voorafgaande aan de dienst werden de basisschoolleerlingen vanaf CBS de Maarsborg onder muzikale begeleiding van het orkest en malletband naar de kerk gebracht.  Amicitia Around the World

Afgelopen zaterdag bezochten maar liefst 300 muziekliefhebbers de jaarlijkse uitvoering van de Chr. Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal. In een, tot groot theater, omgebouwde sporthal  ‘de Veenhorst’ konden de toeschouwers genieten van muziek en dans. Het thema dit jaar was: Amicitia Around the World. De muzikanten speelden o.a. muziek uit. Amerika, China, Schotland en Oostenrijk waarbij de majorettes hun wervelende shows lieten zien. Ook de jeugdleden en de kinderen van het Amicitia Kidzz project lieten van zich horen.


Dit jaar mochten zes jubilerende leden van de vereniging een insigne ontvangen. Uit handen van voorzitter Willie Deiman ontving Mieke Wever als majorette een bronzen insigne voor 5 jaar lidmaatschap en Sophie Brinks een zilveren insigne voor 10 jaar majorette. Margriet Okken, Anita Schoemaker en Willeke Themme ontvingen een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant. Rolf Mulder was maar liefst 50 jaar lid van Amicitia en ontving daarvoor een gouden insigne met 1 zirkonia. Allen van harte proficiat!

 
 

Rabobank Clubkascampagne
De leden van Amicitia waren door de Rabobank uitgenodigd om de bezoekers van de Rabobank Clubkascampagne op 26 maart muzikaal te verwelkomen bij cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Dit aanbod namen onze leden met beide handen aan en togen richting Winschoten op hun muzikale bijdrage te leveren. 
 
Tijdens de avond werd ook het beschikbaar gestelde bedrag bekend gemaakt. Amicitia mocht maar liefst ruim 1400 euro in ontvangst nemen. Daar zijn wij als vereniging heel erg blij mee en willen daarom de RABOBANK en al haar leden, welke onze vereniging middels stemmen gesteund hebben, heel hartelijk bedanken.

 

Jeugdleden actief in Poiesz Musselkanaal
Op zaterdag 16 maart waren de jeugdleden aanwezig in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal om heerlijke Bossche bollen aan de man te brengen. De verkoop leverde extra jeugdsponsormunten op welke meetellen voor het eindresultaat. Elke munt die bij onze vereniging in de koker(staat voor in de winkel) komt levert geld op. Wij willen de jeugdleden alsmede hun ouders en natuurlijk de Poiesz supermarkt in Musselkanaal hartelijk bedanken voor hun bijdrage.


Amicitia Kidzz draait weer op volle toeren.
Amicitia Kidzz is een uniek muziekproject voor kinderen uit Musselkanaal en omstreken. Wij bieden basisschoolkinderen in de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Op vrijdag 8 februari werden de kinderen van 'CBS de Lindenborgh' uit Musselkanaal en 'Op de Zandtange' uit Mussel door Amicitia bezocht en werd er een korte introductieles gegeven. Ook dit jaar hebben 10 jeugdigen zich aangemeld om aan dit project deel te nemen. Bent u benieuwd naar hun talenten kom dan op 31 maart aanstaande naar ons concert in sporthal 'De Veenhorst' in Musselkanaal alwaar u ze kunt horen en zien!

 
Foto's: CBS op de Zandtange
 

Poiesz Jeugdsponsoractie
Wij zijn zeer verheugd u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2019. De actie is 11 februari t/m 7 april. Wij, als Amicitia, doen mee in de Poiesz Supermarkt in Musselkanaal. In de betreffende weken zijn er diverse munten acties, waarbij de kopers jeugdsponsormunten kunnen verzamelen voor onze vereniging. Tijdens deze actie is zullen onze jeugdleden zich ook nog presenteren in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal, u wordt hier nog nader over geïnformeerd. 
Afbeelding invoegen

Anouk Wind Nederlands Kampioen

Zaterdag 26 en zondag 27 januari werd het Nederlands Kampioenschap voor majorettes en twirlers gehouden in de Topsporthal in Almere. Amicitia was met 15 optredens geplaatst voor dit kampioenschap. Maar liefst 600 sporters namen dit weekend deel aan dit NK. Onze 6-jarige Anouk Wind was in de jeugd 1 klasse de sterkste en mocht een gouden plak in ontvangst nemen. 

Een vierde plaats was er voor het team van Amicitia en voor het duo Iris de Vries en Mariët Ottens. De duo’s Charissa Blaak en Delaya Kuiper en Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp eindigden op de 5e plaats. Lauré Brinks werd 6e. Zus Vera Brinks werd 7e. Het duo Vera Brinks en Sophie Brinks werd 8e. Kailey Bunk eindige op de 9e plek. Lisette Hemmen op de 10eplaats en Yvette Venema en Anouk Hofkamp beide op de 11e plaats. Het duo Wendy van der Vlag en Marit Alons en solist Sophie Brinks werd 12e. Het duo Lauré Brinks en Karen Luis werd 13e.

Amicitia wil alle deelnemers van harte feliciteren met hun behaalde resultaten.


RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 

Rabobank Zuid en Oost Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij in februari de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Ook Amicitia mag deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Het geld dat wij hiermee hopen op te halen zal besteed worden aan nieuwe instrumenten voor het Amicitia Kidzz project. Een project waarbij wij kinderen in zuid-oost Groningen de mogelijkheid bieden om geheel kosteloos kennis te laten maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Elke stem is geld waard! De leden van de Rabobank kunnen van 9 t/m 28 februari stemmen uit brengen op onze vereniging. De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal, door de Rabobank beschikbaar gestelde bedrag, te delen door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. 

Mogen we rekenen op uw steun?

Afbeelding invoegen