Nieuws 2019


Sinterklaas intocht Musselkanaal 
Op 23 november hebben de leden van amicitia de goedheilig man en zijn pieterbazen muzikaal mogen verwelkomen in Musselkanaal. Onder de vrolijke muzikale sinterklaas noten werd de stoet begeleid naar het Willem Diemerplein alwaar na het ontvangst de tocht werd voortgezet door Musselkanaal. 

 
Foto's: Johan de Boer

Jaarlijkse banketactie amicitia groot succes!
Ook dit jaar verkochten de leden van Amicitia weer banket en speculaas. Mede dankzij de vele afnemers was het weer een groot succes. We willen alle afnemers daarom van harte bedanken. De jeugdleden verkochten op voorverkooplijsten. Elena Kiel was de beste jeugdverkoopster van onze vereniging en mocht daarom een prijs ontvangen. Elena bedankt voor je inzet!
 

Huiskamerconcert in zaal Summertime Mussel
 
Op 15 november gaven de leden van de malletband en het orkest in een tot huiskamer aangeklede zaal Summertime in Mussel  een concert. De in grote getale aanwezige concertbezoekers mochten genieten van onder andere Duncan Laurence, Marco Borsato en vele andere veelal zeer bekende werken. Na afloop werd er door vele bezoekers nog even nagesproken onder het genot van een hapje en een drankje. 
Foto's: Anita de Haan
 
Meerder afbeeldingen kunt u bekijken in ons Fotoalbum.

Noord Nederlands Kamioenschap majorette/twirl in Borger 

Zaterdag 26 oktober werd in sporthal ‘de Koel’ te Borger het Noord Nederlands Kampioenschap voor majorettes en twirlers georganiseerd. De majorettes van Amicitia hadden zich met maar liefst 21 optredens voor dit kampioenschap geplaatst. Tijdens dit Kampioenschap werd er gestreden om de titel Noord Nederlands Kampioen maar ook konden er tickets bemachtigt worden voor het NK dat wordt gehouden op 18 en 19 januari in Almere. Om een ticket te bemachtigen moesten de deelnemers voldoende plaatsingspunten behalen en een podiumplek bemachtigen. Amicitia zette haar beste beentje voor en mocht maar liefst 8 keer de kampioenstitel in ontvangst nemen.


Kampioenen:  jeugd 1, Anouk Wind, jeugd 2 Delaya Kuiper, Junior midden Vera Brinks, Senior top Yvette Venema,  1 baton N3 Yvette Venema, Duo senior basis Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Duo senior midden Sophie en Vera Brinks, Senior basis teams team Amicitia.

Zilver was er voor Lisette Hemmen, Anouk Hofkamp,  Wendy van de Vlag en Marit Alons, Mariët Ottens en Iris de Vries en voor Delaya Kuiper en Charissa Braak.

Brons werd in ontvangst genomen door Lauré Brinks, het ensemble bestaande uit Iris de Vries, Mariët Ottens en Naomi Mensink en het duo Laure Brinks en Karen Luis.

Maar liefst 15 deelnemers van Amicitia hebben een ticket voor het NK bemachtigd. Een topprestatie waar we heel trots op mogen zijn.


 Winkelweek 2019
Ter afsluiting van de winkelweek in Musselkanaal werd er ook dit jaar een vuurwerkshow gegeven op het spoordok. voorafgaand aan dit spektakel kon u onze vereniging beluisteren en bewonderen tijdens de mars naar  het spoordok. 

 
Bron: J.Musch
 

 
 
 


Freddie Pranger Memorial 
Ook dit jaar was Amicitia door SJS uitgenodigd om de start van het internationaal voetbaltoernooi voor spelers met een lichamelijke of geestelijke beperking muzikaal te ondersteunen. Na een korte muzikale show en het spelen van de volksliederen van België, Duitsland en Nederland konden de voetballers van start.


Kampeerweekend/spelmiddag Amicitia
Dit jaar begonnen de muzikanten van Amicitia het muzikale seizoen met een kampeerweekend op camping 'De Kapschuur' in Stadskanaal. Met maar liefst 50 kampeerders verbleven we van 6 t/m 8 september op de camping. De vrijdag werd er tot in de late uurtjes door gefeest en rond het kampeervuur gezeten. 


 
 
Zaterdagmiddag stond in het teken van een gezellige en sportieve spelmiddag met als thema 'De jacht op de gemaskerde boef.' Met een gps in de hand begonnen de jeugdleden aan een tocht door de bossen waarbij diverse opdrachten moesten worden volbracht. Aansluitend konden de jeugdleden beginnen aan een welverdiende bord patat. 


 

's Avonds stond er voor de overige leden een heerlijke barbecue klaar. Van afstand waren de rookpluimen al te zien. 
 

 
 
Zondagmorgen mocht vrij besteed worden en na de gezamenlijke maaltijd werd begonnen aan de bingo speurtocht. De leden dwaalden door de wijk waterland in Stadskanaal op zoek naar de diverse objecten van de bingokaart. Rond de klok van 15:00 uur werd er nog een bakje koffie of thee genuttigd waarna iedereen weer  huiswaarts ging. 


 

Meer foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum 

Promotie team Amicitia tijdens majorette wedstrijd in Coevorden
Zaterdag 29 juni hebben de meiden van Amicitia meegedaan aan de majorette-/twirl wedstrijd in Coevorden. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de MGD. Het senioren team presenteerde aan de jury een wervelende show en dit werd beloond met maar liefst 85,2 punten, een 1eplek en promotie naar de middenklasse. Ook de solisten, duo’s en het ensemble hebben goed gepresteerd. De optredens werden maar liefst 7 keer beloond met een gouden medaille, 3 keer zilver en 3 keer brons. Veel deelnemers hebben plaatsingspunten behaald en daarmee is Amicitia in het najaar sterk vertegenwoordigd op het Noord Nederlands Kampioenschap.

Talentenjacht
Zaterdag 29 juni kwamen onze jeugdleden in actie tijden de talentenjacht van de vereniging. Een onafhankelijke jury beoordeelde ieder optreden en voorzag de leden direct na hun presentatie van repliek. De jeugdleden waren onderverdeeld in drie categorieën op basis van het aantal jaren dat ze al op een muziekinstrument speelden. Ondanks het prachtige en zonnige weer was de zaal geheel gevuld en mochten de vijftien jeugddeelnemers hun muzikale talenten ten gehore brengen. Super om te zien dat er zoveel talent in de Kanaalstreek aanwezig is!
Bron: Anita de Haan
De winnaars met vlnr: Anna Wever, Julia Munneke, Maartje Grootes, Jolie Mulder en Melissa Versluijs.
Kik voor meerdere leuke foto's in ons Fotoalbum

Avondvierdaagse Stadskanaal
 Na Musselkanaal, Ter Apel en Emmen waren onze leden nu aanwezig tijdens het bloemendefilé in Stadskanaal. Prachtig weer en vele toeschouwers en wandelaars maakten het tot een geslaagde avond. 

Naast muziek maken wij ook lol!
Mocht u denken dat wij alleen muziek kunnen maken dan heeft hu het mis! Onze jeugdmuzikanten hebben namelijk veel lol en plezier beleefd aan de spellen die door de jeugdcommissie werden georganiseerd. 

 
 
 

Avondvierdaagse Emmen 
Vrijdagavond 24 mei togen onze leden naar Emmen. Bij sportpark 'De oude Ros' stond een touringcar klaar om onze muzikanten naar het centrum van Emmen te brengen. Vanaf daar mochten onze de leden de wandelaars muzikaal ondersteunen om de eindstreep te behalen. Mede gezien de reacties vanuit het publiek een zeer geslaagd optreden waar wij als vereniging met plezier op terug kijken. 
bron: Avond4daagse Emmen
 

Avondvierdaagse Ter Apel
Onder grote belangstelling mochten onze leden op donderdag 23 mei een lange stoet met avondvierdaagse deelnemers via de Hoofdstraat, Stationsstraat en Heemstraat richting het sportpark begeleidden. Mede gezien het prachtige weer kunnen we samen met de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

Bron: A.Dümmer


Avondvierdaagse Musselkanaal

Ook dit jaar mochten onze leden de vele wandelaars van de avondvierdaagse in Musselkanaal muzikaal de finish over begeleidden. Het was een prachtige muzikale avond waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. 


 
Bron: Gerrit's fotografie

 
MGD zoekt talent 

 

Tijdens het solistenconcours in Roden onder de noemer ‘MGD zoekt Talent’ van de muziekbond Groningen en Drenthe mochten twee jeugdleden van onze vereniging hun muzikale talenten ten gehore brengen. Jari Wind(8 jr) speelde op zijn althoorn en Laure Brinks(13 jr) op haar trompet een solistisch muziekstuk welke door de jury werd beoordeeld. Beide muzikanten kwamen uit in de introductiedivisie en mochten de beker mee naar Musselkanaal nemen! Wij willen beide leden van harte feliciteren!

 

Amicitia verleent medewerking aan dodenherdenking Musselkanaal
Traditiegetrouw verleende Amicitia dit jaar naast Koningsdag ook weer haar medewerking aan de jaarlijkse dodenherdenking bij het monument bij de Ijzerenklap in Musselkanaal. 
Bron: Zorgcentrum de Prinsenhoeve

Amicitia verleent medewerking aan Palm Pasen dienst
 Ook dit jaar mochten we als vereniging onze medewerking verlenen aan de Palm Pasen dienst in de PKN  kerk 'De Hoeksteen' te Stadskanaal. Voorafgaande aan de dienst werden de basisschoolleerlingen vanaf CBS de Maarsborg onder muzikale begeleiding van het orkest en malletband naar de kerk gebracht.  Amicitia Around the World

Afgelopen zaterdag bezochten maar liefst 300 muziekliefhebbers de jaarlijkse uitvoering van de Chr. Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal. In een, tot groot theater, omgebouwde sporthal  ‘de Veenhorst’ konden de toeschouwers genieten van muziek en dans. Het thema dit jaar was: Amicitia Around the World. De muzikanten speelden o.a. muziek uit. Amerika, China, Schotland en Oostenrijk waarbij de majorettes hun wervelende shows lieten zien. Ook de jeugdleden en de kinderen van het Amicitia Kidzz project lieten van zich horen.


Dit jaar mochten zes jubilerende leden van de vereniging een insigne ontvangen. Uit handen van voorzitter Willie Deiman ontving Mieke Wever als majorette een bronzen insigne voor 5 jaar lidmaatschap en Sophie Brinks een zilveren insigne voor 10 jaar majorette. Margriet Okken, Anita Schoemaker en Willeke Themme ontvingen een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant. Rolf Mulder was maar liefst 50 jaar lid van Amicitia en ontving daarvoor een gouden insigne met 1 zirkonia. Allen van harte proficiat!

 
 

Rabobank Clubkascampagne
De leden van Amicitia waren door de Rabobank uitgenodigd om de bezoekers van de Rabobank Clubkascampagne op 26 maart muzikaal te verwelkomen bij cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Dit aanbod namen onze leden met beide handen aan en togen richting Winschoten op hun muzikale bijdrage te leveren. 
 
Tijdens de avond werd ook het beschikbaar gestelde bedrag bekend gemaakt. Amicitia mocht maar liefst ruim 1400 euro in ontvangst nemen. Daar zijn wij als vereniging heel erg blij mee en willen daarom de RABOBANK en al haar leden, welke onze vereniging middels stemmen gesteund hebben, heel hartelijk bedanken.

 

Jeugdleden actief in Poiesz Musselkanaal
Op zaterdag 16 maart waren de jeugdleden aanwezig in de Poiesz supermarkt in Musselkanaal om heerlijke Bossche bollen aan de man te brengen. De verkoop leverde extra jeugdsponsormunten op welke meetellen voor het eindresultaat. Elke munt die bij onze vereniging in de koker(staat voor in de winkel) komt levert geld op. Wij willen de jeugdleden alsmede hun ouders en natuurlijk de Poiesz supermarkt in Musselkanaal hartelijk bedanken voor hun bijdrage.


Amicitia Kidzz draait weer op volle toeren.
Amicitia Kidzz is een uniek muziekproject voor kinderen uit Musselkanaal en omstreken. Wij bieden basisschoolkinderen in de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Op vrijdag 8 februari werden de kinderen van 'CBS de Lindenborgh' uit Musselkanaal en 'Op de Zandtange' uit Mussel door Amicitia bezocht en werd er een korte introductieles gegeven. Ook dit jaar hebben 10 jeugdigen zich aangemeld om aan dit project deel te nemen. Bent u benieuwd naar hun talenten kom dan op 31 maart aanstaande naar ons concert in sporthal 'De Veenhorst' in Musselkanaal alwaar u ze kunt horen en zien!

 
Foto's: CBS op de Zandtange


Anouk Wind Nederlands Kampioen

Zaterdag 26 en zondag 27 januari werd het Nederlands Kampioenschap voor majorettes en twirlers gehouden in de Topsporthal in Almere. Amicitia was met 15 optredens geplaatst voor dit kampioenschap. Maar liefst 600 sporters namen dit weekend deel aan dit NK. Onze 6-jarige Anouk Wind was in de jeugd 1 klasse de sterkste en mocht een gouden plak in ontvangst nemen. 

Een vierde plaats was er voor het team van Amicitia en voor het duo Iris de Vries en Mariët Ottens. De duo’s Charissa Blaak en Delaya Kuiper en Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp eindigden op de 5e plaats. Lauré Brinks werd 6e. Zus Vera Brinks werd 7e. Het duo Vera Brinks en Sophie Brinks werd 8e. Kailey Bunk eindige op de 9e plek. Lisette Hemmen op de 10eplaats en Yvette Venema en Anouk Hofkamp beide op de 11e plaats. Het duo Wendy van der Vlag en Marit Alons en solist Sophie Brinks werd 12e. Het duo Lauré Brinks en Karen Luis werd 13e.

Amicitia wil alle deelnemers van harte feliciteren met hun behaalde resultaten.


RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 

Rabobank Zuid en Oost Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij in februari de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Ook Amicitia mag deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Het geld dat wij hiermee hopen op te halen zal besteed worden aan nieuwe instrumenten voor het Amicitia Kidzz project. Een project waarbij wij kinderen in zuid-oost Groningen de mogelijkheid bieden om geheel kosteloos kennis te laten maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Elke stem is geld waard! De leden van de Rabobank kunnen van 9 t/m 28 februari stemmen uit brengen op onze vereniging. De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal, door de Rabobank beschikbaar gestelde bedrag, te delen door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. 

Mogen we rekenen op uw steun?

Afbeelding invoegen