Nieuws 2022

Lichtweek Wedde 
Onze vereniging mocht zich op 5 september presenteren tijdens de Lichtweek in Wedde welke in teken stond van kerst. Onder begeleiding van onze leden werden, tijdens deze warme zomeravond, de deelnemers op hun route muzikaal ondersteund. 

 Afbeelding invoegen
Kijk hier voor meer afbeeldingen


Afscheid Henk Veneman
Na 10 jaar als dirigent betrokken te zijn geweest bij onze vereniging heeft Henk Veneman het dirigeerstokje bij onze vereniging definitief neer gelegd. Vanzelfsprekend wilden we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo werd de laatste repetitie voor de zomervakantie iets anders ingevuld dan we normaliter gewend waren. Onder het genot van een hapje en een drankje en een dankwoord van de penningmeester werd namens alle leden een cadeaumand overhandigd met allerlei persoonlijke geschenkjes van de leden. Als vereniging willen we Henk enorm bedanken voor zijn inzet gedurende de afgelopen 10 jaar.
Afbeelding invoegen

Verjaardag Amicitia groots gevierd!
Dit jaar is het namelijk 70 jaar geleden dat de Christelijke Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal werd opgericht. Na zoveel jaren is de vereniging niet meer weg te denken uit ons dorp. Vele gelegenheden worden door de muzikanten, slagwerkers en majorettes van Amicitia met muziek en dans opgeluisterd. Het jubileumjaar wordt daarom dit jaar uitgebreid gevierd met leden én inwoners van Musselkanaal. Zo ook tijdens ons jubileumconcert op 11 juni in Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal.
 
Al vroeg in de avond stroomden de bezoekers binnen. Extra zitplaatsen moesten worden bijgeplaatst waarna we om 19:30 uur  'los' konden gaan. Vele bekende en feestelijke muziek en show, welke de afgelopen 70 jaren werd gearrangeerd, kwam in het programma voor de pauze voorbij. 

Een goede gewoonte binnen onze vereniging is om een moment stil te staan bij onze jubilarissen en vaak zo trouwe leden. Zo mocht Henk Brinks uit handen van de heer Barteld Luning(tevens oud dirigent van onzer vereniging), namens de Muziekbond Groningen en Drenthe, het gouden insigne met robijntjes ontvangen voor 65 jaar muzikant. Iets wat binnen onze vereniging nog nooit heeft plaatsgevonden en zeer uitzonderlijk is. Henk Brinks is een muzikant waar de vereniging altijd op kan rekenen en erg trots op is. De uit een muzikale familie afkomstige Henk Brinks speelde voorheen bugel en is momenteel actief of zijn bariton. Henk van harte Proficiat!
 Afbeelding invoegen
 Tevens ontvingen Janet Elzen en Willine Wever een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant. Daarnaast mocht Lisette Hemmen het gouden insigne ontvangen voor 15 jaar majorette en Vera en Lauré Brinks een zilveren insigne voor 10 jaar majorette. Een bronzen insigne, 5 jaar majorette, was er voor Charissa Braak, Kaily Bunk, Nina Edzers, Elena Kiel, Anouk Wind en Delaya Kuiper. Amicitia is trots op zulke trouwe leden en hoopt dan ook nog vele jaren samen muziek en dans te kunnen maken.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Tijdens het verdere verloop van de avond heeft Amicitia de samenwerking gezocht met de Musselkanaalster zanger en presentator Jeroen Stevens en de BETSTAY-band, tevens afkomstig uit Musselkanaal. Samen met alle leden van Amicitia werd een mooie mix aan Hollandse Hits ten gehore gebracht en de avond voorzien van dans en vertier. Na afloop was er nog een afterparty waarbij de BETSTAY-band de muzikale omlijsting verzorgde. 

Voor een leuke impressie klik hier. 

Grote nostalgie Show bij MOW in Bellingwolde geopend.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Met de grote nostalgie show staat het Museum Westerwolde stil bij het verlangen naar vroeger.

De tentoonstelling is op 5 juni van start gegaan met een korte show door onze majorettes. Bezoekers konden vervolgens een kijkje nemen bij allerlei vintage spullen die de expositie rijk is en zo de herinneringen aan vroeger ophalen.


Streetband Amicitia treedt op tijdens Snikkeweek Musselkanaal
De streetbandleden van Amicitia verzorgden de muzikale omlijsting bij de 'Knoalparade' tijdens de Snikkeweek. Kinderen hadden prachtige bootjes gemaakt welke rijkelijk waren versierd en voeren daarmee over het Stadskanaal hetgeen een waar schouwspektakel opleverde. 
Afbeelding invoegen 

 Avondvierdaagse Musselkanaal
Na 2 jaar konden we dan eindelijk weer de 'straat' op. Als vereniging waren we namelijk door de 'Stichting Activiteiten Musselkanaal' uitgenodigd om de wandelaars van de avondvierdaagse in Musselkanaal muzikaal de finishstreep te laten passeren.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Trientje vd Vlag

 NK Twirl Almere

De twirlsters van Amicitia Musselkanaal waren goed vertegenwoordigd tijdens het NK twirl in Almere. Maar liefst 12 maal eindigde Amicitia in de top 10. Een zilveren plak was er voor het ensemble bestaande uit Iris de Vries, Mariët Ottens en Naomi Mensink.

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

Anouk Wind won een gouden plak en werd Nederlands Kampioen!
Dames van harte proficiat!!!!

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 

AMICITIA VIERT FEEST
Op 25 maart 2022 was het precies 70 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. Voor de, speciaal hiervoor in het leven geroepen, jubileumcommissie reden voor een verjaardagsfeestje. Zo werd de zaal feestelijk ingericht, het gebak besteld en de feestverlichting ontstoken. Alle leden waren uitgenodigd. Allereerst gingen de jeugdleden 'los' tijdens de partydisco waarbij de stoelendans en het limbo-dansen niet mocht ontbreken. Gezamenlijk werd er daarna met alle leden, na een welkomstwoord van de voorzitter Jeroen Wever, genoten van het heerlijke Amicitia gebak. Aansluitend werd er nog gezellig geborreld en konden de leden hun zangtalenten laten horen tijdens de Karaoke. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Kijk voor een impressie van deze avond in ons Fotoalbum

NL-DOET
 
Ook dit jaar werden de handen uit de mouwen gestoken bij onze verenging. Mede dankzij een financiële bijdrage van het Oranjefonds kon het laatste deel van het hekwerk rond verengingsgebouw geverfd worden, werd de buitenverlichting en de verlichting in de centrale hal gerepareerd. Ook werd het gebouw onderworpen aan een grondige schoonmaakbeurt. Als verenging willen we iedereen hartelijk bedanken die hieraan heeft meegeholpen. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 

Poiesz Jeugd Sponsor Actie 
Afbeelding invoegen
 
Wij zijn erg blij u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2022. De actie start op maandag 14 februari en loopt tot 10 april! 

Steun de jeugdleden van Amicitia tijdens de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u! Doe de Jeugd Sponsor Munten die u ontvangt bij uw boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat 2 in Musselkanaal. Alvast bedankt voor uw steun aan onze vereniging. 


Jubileumjaar Amicitia van start met pubquiz
 
In 2022 bestaat onze vereniging maar liefst 70 jaar! Iets dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Er staan voor dit jaar veel leuke en muzikale activiteiten op het programma en we hopen u/jou daarbij te mogen begroeten. Een speciale jubileumcommissie houdt zich bezig om hier invulling aan te geven en het beloofd prachtig te worden. 
 
Aangezien we dit jaar niet fysiek konden starten in verband met de geldende coronamaatregelen werd gezocht naar een alternatief. De jubileumcommissie had het plan opgevat om op 15 januari digitaal samen te komen en het idee voor de online pupquiz was geboren.  Alle leden kregen vooraf een knabbelbox thuis bezorgd waarna de quiz precies om 19:00 uur kon beginnen.
 Afbeelding invoegen
In totaal werden er vier rondes gespeeld waarbij prachtige prijzen te winnen waren. De prijzen werd tijdens de show nog thuisbezorgd. Een heus spektakel. Na elke beantwoorde vraag konden de leden hun plaats op de ranglijst aflezen. De spanning was af te lezen op de gezichten in de digitale feestzaal. 
 Afbeelding invoegen
Gezien de positieve reacties kunnen we terugkijken op een geslaagde start van dit jubileumjaar.