Nieuws 2022


Amicitia levert bijdrage tijdens onthulling veteranenmonument
Op 3 december waren de leden van het orkest aanwezig bij de onthulling van het Veteranenmonument in het Julianapark te Stadskanaal. Het monument is ontstaan uit de samenwerking tussen overheid, inwoners en onderwijs in Stadskanaal. Het symbolische kunstwerk is ontworpen en gemaakt door leerlingen van het Noorderpoort. Na de onthulling en de 2 minuten stilte bliezen de muzikanten het Wilhelmus. 
Afbeelding invoegen 
 Zie voor meer foto's en het complete artikel: RTV Westerwolde

Amicitia scoort maar liefst 19 NK tickets

Op zaterdag 26 november werden de provinciale Kampioenschappen KNMO/NTSB majorette/twirl in Hoogeveen gehouden. Wat heeft Amicitia het goed gedaan! Voor het seniorenteam was het extra spannend....want zij gingen vandaag de eerste keer de vloer op met hun routine! Maar liefst 8 gouden, 7 zilveren en 3 bronzen plakken werden er door onze meiden binnengehaald.

 Afbeelding invoegen

Goud: Charissa Braak(2 x met promotie), duo Mariët Ottens en Iris de Vries, duo Sophie en Vera Brinks, Anouk Wind(met promotie), Elena Kiel, Yvette Venema(2x).         

                                        Zilver: Sophie Brinks, Vera Brinks(2x), Duo Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Trio Mariët Ottens, Iris de Vries en Naomi Mensink, Anouk Wind en de Senior groep van Amicitia.

Brons: Anouk Hofkamp, Yvette Venema en Karen Luis. 

 

De meiden kijken terug op een hele sportieve, gezellige dag en gaan nu hard trainen voor het NK in Almere om zich te kunnen meten met de rest van Nederland.

 

Zelfs RTV Westerwolde alsmede RTV GO! hebben in hun uitzending aandacht besteed aan dit succes. Mariët werd namens de vereniging geïntervieuwd.Terug luisteren kan hier. ( scrollen naar 11:18 uur)


 Feestelijke avond in de Schaapberg
Op 25 november organiseerde Dorpsbedrijf levendig Musselkanaal een feestelijk avond waarvoor onze vereniging ook was uitgenodigd. Samen met toneelvereniging Centrum Musselkanaal en DJ Julian hebben we er een leuke avond van gemaakt. Tussentijds was er door het dorpsbedrijf nog een bingo georganiseerd met leuke prijzen. Zowel de malletband als het orkest was aanwezig en gezien de positieve reacties viel de muziek in goede aarde. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 Klik hier voor een filmpje van het orkest of de malletband.

Sinterklaas in Musselkanaal 
Afbeelding invoegen
Tijdens de zonovergoten zatermiddag werd op 19 november j.l. Sinterklaas en zijn pietermannen enthousiast onthaald in Musselkanaal. Ook Amicitia was van de partij. Onder de vrolijke Sinterklaasmuziek van Amicitia werd de goedheiligman in zijn koets begeleid naar het Willem Diemerplein. Daar stonden vele kinderen met hun ouders klaar om de Sint te begroeten. Na een optreden van de Dikdakkers vervolgde de Sint zijn route door Musselkanaal.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 Drie maal promotie voor onze twirlers
Zaterdag 29 oktober werd het twirl seizoen voor Amicitia afgesloten met een wedstrijd in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Tijdens deze thuiswedstrijd wisten 2 sporters promoties te behalen. Anouk Wind mocht promoveren van de basis naar de midden klasse op het onderdeel artistic twirl. Charissa Braak behaalde maar liefst twee maal een promotie. Ze promoveerde van de basis naar midden bij artistic twirl en van N4 naar N3 bij het onderdeel 1 baton. Naast deze promoties mocht Amicitia 5 maal goud, 2 keer zilver en 3 keer brons in ontvangst nemen. Op 26 november nemen alle geplaatste sporters van Amicitia deel aan de Noord Nederlandse Kampioenschappen in Hoogeveen. Tijdens deze wedstrijd hopen we plaatsingspunten te behalen voor het Nederlands Kampioenschap welke gehouden worden in januari.
Afbeelding invoegen


 Rabo ClubSupport groot succes
woensdag 5 oktober was Amicitia present tijdens de grote finale avond van de Rabo ClubSupport actie in de Klinker te Winschoten. Door de vele, op onze vereniging, uitgebrachte stemmen mochten we tijdens deze avond maar liefst een bedrag van  €1841,88 in ontvangst nemen. Een bedrag waar wij super blij mee zijn. Daarom willen we iedereen die op onze vereniging gestemd heeft heel hartelijk bedanken!
 
Het geld zal besteed worden aan het Amicitia kidz jeugdproject waarbij kinderen uit Musselkanaal en omstreken gratis kennis kunnen maken met twirl/dans en/of het bespelen van een muziekinstrument waardoor we ook voor de komende jaren de nieuwe instroom geborgd hebben. Ook de daarmee gemoeide materialen zullen hier uit bekostigd gaan worden. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. We houden u op de hoogte. 

 
Lichtweek Wedde 
Onze vereniging mocht zich op 5 september presenteren tijdens de Lichtweek in Wedde welke in teken stond van kerst. Onder begeleiding van onze leden werden, tijdens deze warme zomeravond, de deelnemers op hun route muzikaal ondersteund. 

 Afbeelding invoegen
Kijk hier voor meer afbeeldingen

 Kamperen met Amicitia
In het weekend van 2,3 en 4 september hebben de leden van onze vereniging het seizoen gestart met een kampeerweekend bij camping het Moekesgat in Ter Apel. Mede door het prachtige weer bleek dit een groot succes en zeer geslaagd. Traditiegetrouw was er op de zaterdagmiddag een kindermiddag georganiseerd. Na een speurtocht rond het meer en radarbootjes race mochten de kinderen heerlijk nagenieten van de patat met snack. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Ook een bbq mocht dit keer weer niet ontbreken. De zaterdag werd begonnen met een gezamenlijke bbq waarna nog lang werd nagezeten. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Na, voor sommige leden, een zware nacht werd de zondag afgesloten met een botenrace en klimparcours. Aansluitend werd er gegeten waarna het weekend alweer ten einde was. 
Afbeelding invoegen 
Kijk u gerust een in ons Fotoalbum een krijg een impressie van dit weekend. 


Afscheid Henk Veneman
Na 10 jaar als dirigent betrokken te zijn geweest bij onze vereniging heeft Henk Veneman het dirigeerstokje bij onze vereniging definitief neer gelegd. Vanzelfsprekend wilden we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo werd de laatste repetitie voor de zomervakantie iets anders ingevuld dan we normaliter gewend waren. Onder het genot van een hapje en een drankje en een dankwoord van de penningmeester werd namens alle leden een cadeaumand overhandigd met allerlei persoonlijke geschenkjes van de leden. Als vereniging willen we Henk enorm bedanken voor zijn inzet gedurende de afgelopen 10 jaar.
Afbeelding invoegen

Verjaardag Amicitia groots gevierd!
Dit jaar is het namelijk 70 jaar geleden dat de Christelijke Muziekvereniging Amicitia uit Musselkanaal werd opgericht. Na zoveel jaren is de vereniging niet meer weg te denken uit ons dorp. Vele gelegenheden worden door de muzikanten, slagwerkers en majorettes van Amicitia met muziek en dans opgeluisterd. Het jubileumjaar wordt daarom dit jaar uitgebreid gevierd met leden én inwoners van Musselkanaal. Zo ook tijdens ons jubileumconcert op 11 juni in Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal.
 
Al vroeg in de avond stroomden de bezoekers binnen. Extra zitplaatsen moesten worden bijgeplaatst waarna we om 19:30 uur  'los' konden gaan. Vele bekende en feestelijke muziek en show, welke de afgelopen 70 jaren werd gearrangeerd, kwam in het programma voor de pauze voorbij. 

Een goede gewoonte binnen onze vereniging is om een moment stil te staan bij onze jubilarissen en vaak zo trouwe leden. Zo mocht Henk Brinks uit handen van de heer Barteld Luning(tevens oud dirigent van onzer vereniging), namens de Muziekbond Groningen en Drenthe, het gouden insigne met robijntjes ontvangen voor 65 jaar muzikant. Iets wat binnen onze vereniging nog nooit heeft plaatsgevonden en zeer uitzonderlijk is. Henk Brinks is een muzikant waar de vereniging altijd op kan rekenen en erg trots op is. De uit een muzikale familie afkomstige Henk Brinks speelde voorheen bugel en is momenteel actief of zijn bariton. Henk van harte Proficiat!
 Afbeelding invoegen
 Tevens ontvingen Janet Elzen en Willine Wever een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant. Daarnaast mocht Lisette Hemmen het gouden insigne ontvangen voor 15 jaar majorette en Vera en Lauré Brinks een zilveren insigne voor 10 jaar majorette. Een bronzen insigne, 5 jaar majorette, was er voor Charissa Braak, Kaily Bunk, Nina Edzers, Elena Kiel, Anouk Wind en Delaya Kuiper. Amicitia is trots op zulke trouwe leden en hoopt dan ook nog vele jaren samen muziek en dans te kunnen maken.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Tijdens het verdere verloop van de avond heeft Amicitia de samenwerking gezocht met de Musselkanaalster zanger en presentator Jeroen Stevens en de BETSTAY-band, tevens afkomstig uit Musselkanaal. Samen met alle leden van Amicitia werd een mooie mix aan Hollandse Hits ten gehore gebracht en de avond voorzien van dans en vertier. Na afloop was er nog een afterparty waarbij de BETSTAY-band de muzikale omlijsting verzorgde. 

Voor een leuke impressie klik hier. 

Grote nostalgie Show bij MOW in Bellingwolde geopend.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Met de grote nostalgie show staat het Museum Westerwolde stil bij het verlangen naar vroeger.

De tentoonstelling is op 5 juni van start gegaan met een korte show door onze majorettes. Bezoekers konden vervolgens een kijkje nemen bij allerlei vintage spullen die de expositie rijk is en zo de herinneringen aan vroeger ophalen.


Streetband Amicitia treedt op tijdens Snikkeweek Musselkanaal
De streetbandleden van Amicitia verzorgden de muzikale omlijsting bij de 'Knoalparade' tijdens de Snikkeweek. Kinderen hadden prachtige bootjes gemaakt welke rijkelijk waren versierd en voeren daarmee over het Stadskanaal hetgeen een waar schouwspektakel opleverde. 
Afbeelding invoegen 

 Avondvierdaagse Musselkanaal
Na 2 jaar konden we dan eindelijk weer de 'straat' op. Als vereniging waren we namelijk door de 'Stichting Activiteiten Musselkanaal' uitgenodigd om de wandelaars van de avondvierdaagse in Musselkanaal muzikaal de finishstreep te laten passeren.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Trientje vd Vlag

 NK Twirl Almere

De twirlsters van Amicitia Musselkanaal waren goed vertegenwoordigd tijdens het NK twirl in Almere. Maar liefst 12 maal eindigde Amicitia in de top 10. Een zilveren plak was er voor het ensemble bestaande uit Iris de Vries, Mariët Ottens en Naomi Mensink.

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

Anouk Wind won een gouden plak en werd Nederlands Kampioen!
Dames van harte proficiat!!!!

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 

AMICITIA VIERT FEEST
Op 25 maart 2022 was het precies 70 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. Voor de, speciaal hiervoor in het leven geroepen, jubileumcommissie reden voor een verjaardagsfeestje. Zo werd de zaal feestelijk ingericht, het gebak besteld en de feestverlichting ontstoken. Alle leden waren uitgenodigd. Allereerst gingen de jeugdleden 'los' tijdens de partydisco waarbij de stoelendans en het limbo-dansen niet mocht ontbreken. Gezamenlijk werd er daarna met alle leden, na een welkomstwoord van de voorzitter Jeroen Wever, genoten van het heerlijke Amicitia gebak. Aansluitend werd er nog gezellig geborreld en konden de leden hun zangtalenten laten horen tijdens de Karaoke. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Kijk voor een impressie van deze avond in ons Fotoalbum

NL-DOET
 
Ook dit jaar werden de handen uit de mouwen gestoken bij onze verenging. Mede dankzij een financiële bijdrage van het Oranjefonds kon het laatste deel van het hekwerk rond verengingsgebouw geverfd worden, werd de buitenverlichting en de verlichting in de centrale hal gerepareerd. Ook werd het gebouw onderworpen aan een grondige schoonmaakbeurt. Als verenging willen we iedereen hartelijk bedanken die hieraan heeft meegeholpen. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 

Poiesz Jeugd Sponsor Actie 
Afbeelding invoegen
 
Wij zijn erg blij u mee te kunnen delen dat de Jeugdafdeling van Amicitia door Poiesz Supermarkten is geselecteerd voor de Jeugd Sponsor Actie 2022. De actie start op maandag 14 februari en loopt tot 10 april! 

Steun de jeugdleden van Amicitia tijdens de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u! Doe de Jeugd Sponsor Munten die u ontvangt bij uw boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat 2 in Musselkanaal. Alvast bedankt voor uw steun aan onze vereniging. 


Jubileumjaar Amicitia van start met pubquiz
 
In 2022 bestaat onze vereniging maar liefst 70 jaar! Iets dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Er staan voor dit jaar veel leuke en muzikale activiteiten op het programma en we hopen u/jou daarbij te mogen begroeten. Een speciale jubileumcommissie houdt zich bezig om hier invulling aan te geven en het beloofd prachtig te worden. 
 
Aangezien we dit jaar niet fysiek konden starten in verband met de geldende coronamaatregelen werd gezocht naar een alternatief. De jubileumcommissie had het plan opgevat om op 15 januari digitaal samen te komen en het idee voor de online pupquiz was geboren.  Alle leden kregen vooraf een knabbelbox thuis bezorgd waarna de quiz precies om 19:00 uur kon beginnen.
 Afbeelding invoegen
In totaal werden er vier rondes gespeeld waarbij prachtige prijzen te winnen waren. De prijzen werd tijdens de show nog thuisbezorgd. Een heus spektakel. Na elke beantwoorde vraag konden de leden hun plaats op de ranglijst aflezen. De spanning was af te lezen op de gezichten in de digitale feestzaal. 
 Afbeelding invoegen
Gezien de positieve reacties kunnen we terugkijken op een geslaagde start van dit jubileumjaar.