Nieuws 2014


Amicitia druk met kerstactiviteiten
Ook dit jaar heeft u Amicitia weer kunnen beluisteren tijdens diverse kerstactiviteiten in de regio.

Zo heeft onze malletband op zondag 14 december de kerstactiviteiten bij de RK kerk te Musselkanaal voorzien van een muzikale noot. Er werden diverse nummers gespeeld waaronder: Mary’s Boy Child, Jingle Bells en Silver Bells.Tijdens het optreden konden de gemeenteleden genieten van een kopje snert en roggebrood met spek.


Op vrijdagavond, 19 december, was de streetband van Amicitia aanwezig tijdens de moonlightshopping in Stadskanaal. 
 


De zondag daarop, 21 december, waren de leden van het orkest te beluisteren tijdens de volkskerstzang dienst in de RK kerk in Musselkanaal. 

Daaropvolgend verleende het orkest haar medewerking op 24 december aan de kerstnachtdienst in de Hervormde kerk in Sellingen. In een overvolle kerk werd de samenzang begeleid en konden de bezoekers genieten van enkele mooie kerstbewerkingen. 

Traditiegetrouw gingen enkele leden van onze vereniging daarna nog op ronde door Musselkanaal. Tussen 00:00 en 02:00 uur hebben zij op diverse plaatsen in het dorp kerstliederen ten gehore gebracht. Na afloop genoten de muzikanten gezamenlijk nog van heerlijke soep en broodjes.  

 

 


Op eerste kerstdag maakten enkele muzikanten nog een ronde door het woonzorgcentrum de Heggerank in Musselkanaal. Daar werd op elke afdeling enkele Christelijke kerstliederen ten gehore gebracht. 

Zo ziet u maar.... Amicitia heeft niet stil gezeten tijdens de kerstdagen en de voorbereidingen daar naar toe en gezien de diverse positieve reacties kunnen we terug kijken op een aantal zeer geslaagde kerstoptredens. 

Lauré Brinks Nederlands kampioen majorette
Afgelopen zaterdag hebben de zusjes Lauré en Vera Brinks deelgenomen aan het NK majorette in Waalwijk. Tijdens dit NK gingen de beste majorettes van Nederland de titelstrijd met elkaar aan. Vera Brinks kwam uit in de categorie jeugd twee en behaalde een vierde plaats. Lauré Brinks kwam uit in de categorie jeugd 1 en behaalde maar liefst een eerste plaats en werd daarmee Nederlands kampioen. Dit werd beloond met een gouden medaille. Een resultaat waar wij als vereniging zeer trots op zijn. 


Concert Amicitia
Amicitia kan terugkijken op een geslaagd najaarsconcert. Op vrijdagavond 28 november hielden de malletband en het orkest in de PKN kerk 'De Ontmoeting' in Musselkanaal een najaarsconcert. Tijdens dit concert speelden een drietal jeugdleden voor het eerst mee. Zo mochten Naomi Wubs en Lianne Wever bij het orkest en Adrian Kuipers bij de Malletband voor het eerst hun noten laten klinken. Als vereniging zijn we zeer blij mee deze jonge muzikanten en we hopen dat u ze nog vaak mag horen spelen. 

Sinterklaas is weer in Musselkanaal.
Op 22 november werden de Sint en zijn pieterbazen onder de muzikale begeleiding van Amicitia weer binnengehaald. Op het nieuwe podium op het Willem Diemerplein hield de Sint en de burgermeester een toespraak. De Dikdakkers zorgden daarbij voor muziek en zongen diverse liedjes. Daarna mocht de Sint zijn weg vervolgen waarbij Amicitia hem door het dorp heeft begeleid. 

 

 


Foto's: Hans de Jong
Meerdere foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum en op de site Sint in Musselkanaal 2014 van Hans de Jong

Banketactie Amicitia groot succes.
Net als voorgaande jaren verkochten onze leden weer heerlijke banket, speculaas en pepernoten. De leden verkochten zowel op bestelling als ook bij u aan de deur. Op woensdagavond 19 november gingen de leden weer huis aan huis in Musselkanaal. Mede dankzij de goede voorverkoop kunnen we terug kijken op een geslaagde actie. We willen alle afnemers dan ook hartelijk bedanken voor hun steun aan onze vereniging.

Cyntia Boor verkocht onder de jeugdleden de meeste banket, speculaas en pepernoten. Dit leverde haar, als best verkopend jeugdlid, een leuke mobiele telefoon op. 


Twirlers Amicitia zeer succesvol tijdens wedstrijd in Coevorden
De twirlsters van onze vereniging waren op zaterdag 4 oktober zeer succesvol tijdens de twirlwedstrijd in Coevorden. Er werden vier medailles binnen gehaald. Een 1e prijs werd er behaald door Yvette Venema, Lisette Hemmen en het duo Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp. Yvette Venema wist met 71,4 punten niet alleen een 1e plaats te behalen, maar dit leverde haar ook promotie op naar de intermediate klasse. Tijdens deze wedstrijd werden er tevens plaatsingspunten behaald voor de voorrondes voor het NK in december a.s. Yvonne Schoemaker, Yvette Venema, Lisette Hemmen en het duo Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp zullen Amicitia vertegenwoordigen tijdens de voorrondes van het NK.Winkelweek Musselkanaal
Ook dit jaar is Amicitia weer te bewonderen op de winkelweek in Musselkanaal. Op beide vrijdagavonden was onze streetband op de muziekfiets aanwezig tijdens de jaarlijkse braderie.

Foto: Hans de Jong
Ook onze majorettes waren aanwezig tijdens de winkelweek. Afgelopen zaterdag verzorgden ze samen met de klapsterschutters een mars door het centrum van het dorp met als eindbestemming "De Gelegenheid.

Voorafgaande aan het vuurwerk heeft Amicitia op 11 oktober de belangstellenden muzikaal begeleid naar het Star station in Musselkanaal alwaar het spektakel losbarstte. Ook dit jaar hebben we dus niet stil gezeten tijdens de winkelweek in Musselkanaal! 

Twirlers Amicitia oogsten medailles
Ook dit jaar organiseerde Amcitia in opdracht van de NBTA de twirlwedstrijden in sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. Onze twirlers wisten op zaterdag 6 september maar liefst 10 medailles binnen te halen op de diverse onderdelen. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. We willen iedereen dan ook van harte feliciteren met de behaalde resultaten. Een volledig overzicht met de behaalde punten kunt u op de site van de NBTA vinden.


Kampweekend druk bezocht
Voor de derde keer op rij organiseerde Amicitia een kampweekend op camping 'De Bronzen Eik' in Sellingen. De overige campinggasten waren al voorbereid op onze komst. Men was namelijk uitgenodigd voor ons geplande zomeravondconcert op de camping. Op vrijdagavond klonken de muzikale klanken dan ook tot ver in de omgeving. Daarna was er gelegenheid om gezellig bij te praten.Gezien het tijdstip waarop de laatste amicitianen het licht uit deden bleek dit geen probleem te zijn.

De volgende ochtend werd er gevolleybald en 's middags kwamen de jeugdleden op bezoek. Er was een speurtocht in het bos georganiseerd en daarna stond er een levend bingo spel op het programma. Even leek het erop dat de middag in het water zou vallen maar gelukkig was de regen van korte duur. Als afsluiting van de spelmiddag konden de jeugdleden zich te goed doen aan lekkere patat en een snack.

Het avondprogramma bestond uit een bbq. Met elkaar werd heerlijk gegeten en ...gedronken. Ook dit keer werd er door sommige leden tot vroeg in de ochtend door gefeest.

Inmiddels was de laatste dag alweer aangebroken. Tussen de middag hebben we genoten van Roelie's heerlijke soepen waarna er discgolf werd gespeeld. Afsluitend werd er nog even thee/koffie gedronken waarna het kampweekend ten einde was.

Foto: Okko Smidt
Gezien de positieve reacties kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Alle leden die zijn of haar steentje hebben bijgedragen tot het laten slagen van dit weekend willen we dan ook hartelijk bedanken.

Meerdere foto's in ons Fotoalbum.

Dienst Oosterkadekerk
De Hervormde Gemeente Oosterkadekerk organiseerde op 29 juni een openluchtdienst in het Julianapark in Stadskanaal. Vanwege de slechte weervoorspellingen werd uitgeweken naar de Oosterkadekerk in Stadskanaal. Aldaar heeft het korps de muzikale begeleiding verzorgd.


Twirlers Amicitia succesvol op wedstrijd Bedum
Zaterdag 28 juni waren de twirlers van Amicitia ook van de partij tijdens de twirlwedstrijd in sporthal de Beemden in Bedum. Lauré en Vera Brinks wisten met hun solo optredens een 2e plaats te bemachtigen. Het duo Danique Louwdijk en Sophie Brinks behaalden een 1e plaats. Yvette Venema die uit kwam in de klasse senior beginners wist met 70,4 punten een 1e plaats met promotie te behaalden. Een super resultaat! Voor het volledige overzicht kunt u terecht op de site van de NBTA.

Jeugdleden ontvangen rapport tijdens concert
Op zaterdag 21 juni speelden de jeugdleden van Amicitia in een overvol verenigingsgebouw. Er was namelijk een miniconcert georganiseerd waarbij alleen de jeugdleden, waarvan enkelen nog maar een paar maanden in opleiding zijn, hun muzikale talenten ten gehore brachten. Tijdens dit concert ontvingen alle jeugdleden eveneens hun eerste muzikale rapport.

 


Foto's: Hans de Jong
Meer foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum.

Avondvierdaagse Stadskanaal
Traditiegetrouw was onze vereniging ook weer aanwezig tijdens de avondvierdaagse in Stadskanaal. Het weer was, in tegenstelling tot de avond daarvoor in Ter Apel, super. Onder de muzikale begeleiding van ons mochten vele deelnemers de eindstreep passeren.


Foto's: A4Daagse Stadskanaal

'Dweilorkest' Amicitia in Ter Apel
Op 5 juni was onze vereniging aanwezig tijdens de wandelvierdaagse in Ter Apel. De vele wadelaars werden door ons muzikaal richting de eindstreep begeleid. Het had 's middags al geruime tijd geregend maar tegen de avond leek het beter te worden. Deze vreugde bleek van korte duur. Toen onze leden bij het startpunt aan kwamen begon het te regen en dit bleek tot aan de eindstreep niet anders te worden. De regen viel met bakken uit de hemel maar desondanks bleven de majorettes en de muzikanten de moed erin houden en bleef de vrolijke muziek de boventoon voeren. Gezien de reacties konden de toeschouwers en de wandelaars dat dan ook zeer waarderen.

 


Foto's: Stichting wandelvierdaagse Ter Apel

Streetband Amicitia bij opening Onrust Nieuw Buinen
De streetband van Amicitia was op zaterdag 31 mei bij de opening van het tweede filiaal van Onrust. Naast Drouwenermond is Onrust nu ook gevestigd in Nieuw Buinen aan de Drentse Poort 1b. Ook radio Simone FM was aanwezig. Onze streetband werd gevraagd in de dubbeldekker van Simone FM te spelen. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Alle leden wurmden zich naar de bovenverdieping van de bus waar viva Hollandia werd gespeeld. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd optreden. Hier kunt u ons optreden op Simone FM beluisteren. Schuif de afspeelbalk naar 25.45 min alwaar onze muzikale bijdrage begint.

Avondvierdaagse Vlagtwedde
Tijdens de avondvierdaagse in Vlagtwedde was Amictia ook van de partij. Niet zoals u normaal gesproken van ons gewend bent. Dit keer hielp onze malletband muziekvereninging Dindua uit Vlagtwedde tijdens het mars lopen. De streetband van Amicitia onthaalde de deelnemers aan de avondvierdaagse bij het eindpunt met vrolijke muziek.

 

Foto's: Anita Jongeling
Meer afbeeldingen kunt u vinden in ons Fotoalbum

Avondvierdaagse Musselkanaal
Sinds lange tijd werd er weer een avondvierdaagse in Musselkanaal georganiseerd. Ongeveer 700 deelnemers deden hieraan mee. De leden van Amicitia mochten de deelnemers de laatste meters muzikaal begeleiden. Mede dankzij het weer en de positieve reacties kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd optreden.

 


Kijk voor meer informatie en afbeeldingen op de website van wandelvierdaagse.musselkanaal.info

Collecteweek van het Cultuurfonds in Groningen. Anjeractie van
11 tot en met 17 mei 2014
Voorzitter Max van den Berg en het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen collecteren op 12 mei in Musselkanaal. Onder de naam ‘Anjeractie’ collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in de regio. Om het belang hiervan te onderstrepen gaat het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen op maandag 12 mei a.s. collecteren in Musselkanaal met Christelijke Muziekvereniging Amicitia. Ook burgemeester Baukje Galema van de gemeente Stadskanaal zal aanwezig zijn. De start is rond 18 uur bij het verenigingsgebouw aan de Sluisstraat 43, Musselkanaal. Een derde van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio. Het is dit jaar de 69e keer dat het Cultuurfonds de Anjeractie organiseert.


4 mei herdenking Musselkanaal
Ook dit jaar verzorgden onze leden de muzikale begeleiding tijdens de 4 mei herdenking bij het oorlogsmonument nabij de Ijzeren Klap in Musselkanaal. Voorafgaande aan deze herdenking was er in het Lint een herdenkingsdienst alwaar een, uit leden van Amicitia samengesteld, koper-ensemble hun medewerking verleende. Vervolgens gingen de aanwezigen onder begeleiding van drie slagwerkers van onze drumband te voet naar het monument.


Koningsdag 2014
Op Koningsdag liet Amicitia ook weer van zich horen tijdens de festiviteiten in Musselkanaal. Tot twee maal toe werd er een mars verzorgd door het centrum van Musselkanaal. Ook presenteerde Amicitia zich op de vrijmarkt. We verkochten koffie/thee/limonade en natuurlijke onze overheerlijke droge worsten. Mede gezien het droge weer en de belangstelling kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

 

Foto's: Hans de Jong
Op youtube staat een leuk filmpje van Amicitia gemaakt door Ferdinand Bakker. Klik hier om het filmpje te bekijken. Meer foto's vind u in ons Fotoalbum.

Heerlijke droge worsten
De komende dagen kunt u de leden van Amicitia weer bij u aan de deur verwachten. We houden net als vorig jaar een droge worsten actie. De droge worsten zijn afkomstig van Ter Haar worstenmakerij uit Musselkanaal. Wilt u ze direct bestellen dan kan dat hier door opgave van uw naam en adres en het gewenste aantal pakketten. De droge worsten kosten 5,- euro per zak(3 stuks). Steun onze vereniging en koop deze heerlijke worsten!!!

Twirlers Amicitia doen goede zaken.
De twirlers van onze vereniging hebben op 29 maart goede zaken gedaan tijdens de wedstrijd in de Ter Apel. Maar liefst 13 medailles werden er behaald. Een aantal waar we als vereniging natuurlijk zeer trots op zijn. Vandaar dat we alle meiden ook van harte willen feliciteren met de behaalde resultaten. Wilt u de puntenuitslag eens nakijken dan kan dat hier.

Uitvoering Amicitia
Op zaterdag 15 maart was het weer zover. De jaarlijkse uitvoering van de Christelijke muziekvereniging Amicitia. Sporthal de veenhorst werd door de leden omgetoverd tot een ware schouwburg. Maar liefst 370 bezoekers mochten de muziek en dans, met als thema: 'Top of the pops' , beluisteren en aanschouwen. Bekende nummers van o.a. Doe maar, Freddie Mercury en Lady gaga passeerden de revue. Tevens werden er twee jubilarissen gehuldigd. Marjolein Smit was namelijk 15 jaar majorette en Heerko Koops 12,5 jaar muzikant bij onze vereniging. Beide leden mochten uit handen van Ben Wilts, namens de bond, respectievelijk het gouden en bronzen insigne ontvangen. Namens de vereniging willen we beiden van harte feliciteren.

 Foto's: J.A. Strockmeijer en studio-outside
Meer foto's kunt u vinden in ons Fotoalbum

Carnaval in Ter Apel
Zaterdag 1 maart was onze streetband ook weer aanwezig bij de grootste carnavalsoptocht van noord Nederland. De leden van Amcitia zorgden ook dit jaar weer voor vrolijke muziek tijdens de optocht. Mede gezien het droge weer en de grote publieke belangstelling kunnen we terugkijken op een geslaagd optreden.

Kijk voor meer carnaval foto's op de site van westerwolde actueel.


Nieuw bestuurslid
Op dinsdag 18 februari j.l. heeft Amictia haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering is Willeke Themme bereid gevonden om het bestuur te komen versterken. Als vereniging zijn wij zeer blij met de inzet van enthousiaste leden en wensen Willeke dan ook veel succes als bestuurslid.

Nieuwjaarsreceptie 2014
Op 11 januari organiseerde de activiteitencommissie wederom de nieuwjaarsreceptie. Dit maal konden de leden elkaar de hand schudden tijdens het Chinees buffet. Na afloop van het buffet werd er nog het welbekende spel 'Wie ben ik." gespeeld. Alle ingrediënten dus voor een geslaagde avond.

 Amicitia Kidzz
Amicitia Kidzz is een uniek muziekproject voor kinderen uit Musselkanaal en omstreken. Wij bieden basisschoolkinderen in de leeftijd van ongeveer 9 tot 12 jaar de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument.

Op vrijdag 10 januari werden de kinderen van 'De Verbindingsweg' uit Musselkanaal, 'Op de Zandtange' uit Mussel en de 'Heilige Hartschool' uit Kopstukken door Amicitia bezocht en werd er een korte introductieles gegeven. Aansluitend konden de kinderen de daaropvolgende weken gratis lessen volgen en hun talenten tonen tijdens onze jaarlijkse uitvoering op 15 maart 2014.