Nieuws 2016

 

Amicitia ook dit jaar druk met kerst!
Ook dit jaar kunt u Amicitia weer zien en horen tijdens onze diverse kerstoptredens. Zo waren we op zaterdag 17 december te horen tijdens de kerstmarkt op het Willem Diemerplein in Musselkanaal. In de Muziekkoepel werden de bekende christelijke liederen ten gehore gebracht. 
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
 
Op 18 december was het orkest te horen tijdens de volkskerstzangdienst in de RK kerk aan de Sluisstraat in Musselkanaal. Samen met gospelkoor Joyce mochten wij onze medewerking verlenen aan deze dienst. 

Op zaterdag 24 december waren we aanwezig tijdens de kerstnachtdienst bij de baptisten gemeente Stadskanaal Noord waarna we traditiegetrouw, na 24:00 uur, weer op een zevental plaatsen in Musselkanaal de welbekende kerstliederen ten gehore hebben gebracht. Aansluitend stond er voor de leden heerlijke soep, broodjes en gehaktballen klaar. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Een aantal leden van onze vereniging hebben op eerste kerstdag het verzorgingshuis de Heggerank in Musselkanaal bezocht en aldaar op alle afdelingen enkele kerstliederen gespeeld. 
 

NK majorette Waalwijk
Op zaterdag 17 december reisden vier leden van onze verenging af naar Waalwijk i.v.m. het NK majoretten aldaar. Het duo Vera en Lauré Brinks wist het podium te behalen met een derde plaats. Marit Alons behaalde tijdens haar eerste NK optreden een  verdienstelijke vijfde plaats in haar categorie. Sophie en Lauré werden resp. 6 en 10 in hun categorie. 
Afbeelding invoegen

Majorettes Amicitia 3e van Nederland 
Op zaterdag 10 december werd in het Pagecentrum in Stadskanaal het NK voor majorettes gehouden. Ook enkele leden van Amicitia wisten zich tijdens de voorrondes te plaatsen. Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen kwamen samen met de 10 besten van Nederland uit in de klasse junior basis duo. Met 84,80 punten wisten de dames het ere schavot te behalen en werden met hun show 3e van Nederland.
Afbeelding invoegen
Foto: Melanie Stanneveld
Het team van Amicitia welke bestaat uit de dames, Iris de Vries, Mariët Ottens, Danique Louwdijk, Anouk Hofkamp, Sophie Brinks, Lisette Hemmen en Yvette Venema kwamen uit in de klasse Junior basis en wist met maar liefst 82,80 punten eveneens een 3e plaats te behalen. In deze klasse kwamen de beste 8 groepen van Nederland uit. 
Afbeelding invoegen
Foto: Melanie Stanneveld
 Afbeelding invoegen

En top prestatie waar we als verenging erg blij mee zijn. We willen de dames dan ook van harte feliciteren!
 
Wiebe Kleinstra van RTV Noord kwam met zijn programma Expeditie Grunnen ook nog even langs. Iris de Vries en Mariët Ottens werden daarbij geïnterviewd. Iets wat de dames behoorlijk goed af ging. Klik hier om het interview te zien.

Afbeelding invoegen
De wedstrijd werd georganiseerd door de KNMO waarbij diverse leden(ouders) van onze vereniging een steentje hebben bijgedragen. Zonder deze leden en ouders hadden we dit niet kunnen realiseren. Vandaar ook zij enorm bedankt voor hun medewerking. 

 Pietenorkest verwelkomt Sint in Mussel
Op zaterdag 26 november verwelkomde het pietenorkest van Amicitia de Sint en zijn pietermannen in Mussel. De muziekpieten reden op de muziekfiets door het dorp en begeleidden de Sint naar zijn eindbestemming, Café Das. Daar was er voor de kinderen van de basisschool een groot Sinterklaas feest georganiseerd. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Banketactie draait op volle toeren. 
Ook dit jaar zijn de leden weer met heerlijk banket en speculaas langs de deuren gegaan. De leden verkochten op intekenlijsten en zijn op vrijdagavond 25 november langs de deur gegaan om huis aan huis de lekkernij aan de man de brengen. 

Na afloop van de verkoopavond werd en nog even bijgepraat onder het genot van een warm kopje chocolademelk of koffie/thee. We kunnen terugkijken op een geslaagde actie.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Amicitia wil haar leden en iedereen, die onze vereniging financieel heeft gesteund, enorm bedanken!

Jeugdconcert druk bezocht.
Op zaterdag 19 november gaven onze jeugdleden een concert in het parochiehuis in Musselkanaal. Vele ouders, opa's en oma's en kennissen kwamen kijken en luisteren naar de jeugdige muzikanten. De malletband verleende tevens haar medewerking aan deze avond. Gezien de grote belangstelling kunnen de jeugdleden en de malletband terugkijken op een geslaagde en leuke muzikale avond. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


Sint in Musselkanaal! 
Traditiegetrouw mocht Amicitia ook dit jaar weer de Sint muzikaal binnenhalen in Musselkanaal. Vanaf kluswijs vertrok de Sint met zijn pietermannen onder de vrolijke klanken van Amicitia naar het centrum. De majorettes van onze vereniging maakten het feest compleet middels hun kunsten. In het centrum stond de burgemeester al op de Sint te wachten. Op het Willen Diemerplein stond René Karst klaar om er een feestelijke middag van te maken. Na afloop vertrok de stoet richting Overberg.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Foto's: Gerrit's fotografie
 
Meerdere foto's van onze optredens en activiteiten tijdens sinterklaasperiode kunt hier vinden.

Orkest Amicitia naar concours Enschede
De leden van het orkest van Amicitia zijn op 12 november naar het concertconcours in Enschede geweest. 's Morgens stond er een touringcar klaar waarmee de leden naar Enschede vertrokken. Omstreeks 12:45 uur was het zover. Na het inspelen en afstemmen van de instrumenten betraden de leden gespannen de immense concertzaal om hun kunnen te laten horen. 
 
Afbeelding invoegen
Foto: Excelsior Losser
De jury zat klaar om het gestudeerde te beoordelen. Aangezien we het laatste orkest van het ochtendprogramma waren kwam na ons optreden direct de uitslag. Amicitia mocht met een tweede prijs weer terugwaarts gaan naar Musselkanaal. 

De middag was vrij te besteden en dit werd door de leden op verschillende manieren gedaan. Er werd geluisterd naar de orkesten van het middag programma en anderen vertrokken richting het centrum om aldaar de tijd te vullen. Al met al kunnen we terug kijken op een leerzame en leuke dag.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Meer afbeeldingen kunt u hier vinden. Amicitia zeer succesvol tijdens het Noord Nederlands Kampioenschap voor majorettes,

De majorettes van Amicitia hebben zaterdag 29 oktober meegedaan aan het Noord Nederland Kampioenschap voor majorettes. Dit kampioenschap werd gehouden in Assen. Tijdens dit noordelijk kampioenschap konden de deelnemers zich tevens plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen voor majorettes. Het was een ware medailleregen voor Amicitia.

Afbeelding invoegen

Een gouden plak werd behaald door Marit Alons in de jeugd 2 klasse, Lisette Hemmen in de junioren klasse, Vera en Lauré Brinks in de duo klasse jeugd 3, Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp in de duo junioren klasse en voor het team van Amicitia dat uit kwam in de junioren klasse.

Afbeelding invoegen

Zilver werd meegenomen door Anouk Hofkamp in de junior klasse, Yvette Venema in de senioren klasse en Sophie Brinks en Danique Louwdijk in de duo junioren klasse.

Brons werd er behaald door de zusjes Sophie en Lauré Brinks in de jeugd 3 klasse, Yvette Venema in de senior twirl klasse en Iris de Vries en Mariët Ottens in de  duo junioren klasse. Deze dames hebben zaterdag voldoende punten behaald om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap.

 Het NK voor de junioren en senioren wordt op 10 december gehouden in het Pagedal te Stadskanaal. De jeugdklasse mag zich een week later bewijzen tijdens het NK in Waalwijk op 17 december.


 Winkelweek Musselkanaal
Ook dit jaar is Amicitia weer van de partij tijdens de winkelweek in Musselkanaal. Op vrijdagavond 8 oktober kon u onze streetband op de unieke muziekfiets zien en horen tijdens de braderie. 
Afbeelding invoegen
Al fietsend lieten onze leden weer van zich horen. De dag erna was het de beurt aan onze majorettes. Zij ondersteunden de Klapster schutters met hun show. 

Op de slotavond van de winkelweek heeft onze vereniging traditie getrouw weer de mars naar het spoordok verzorgd. 

Twirl/majorette wedstrijd Emmen
Twee weken na de wedstrijd in Musselkanaal mochten onze leden aantreden tijdens de majorette/twirl wedstrijd in Emmen. Hier werden eveneens zeer goede resultaten behaald! 

 Een gouden plak werd behaald door: Lisette hemmen, Yvette Venema, het duo Vera/Lauré Brinks en Anouk Hofkamp/Lisette Hemmen.  Een zilveren plak werd vanuit Emmen mee naar huis genomen door; Marit Alons, Anouk Hofkamp, het duo Danique Louwdijk/Sophie Brinks en het team van Amicitia. De Bronzen medailles waren voor Lauré Brinks, Danique Louwdijk, het duo Iris de Vries/Marriët Ottens.
Afbeelding invoegen
Het complete puntenoverzicht kunt u vinden op de site van de MGD

Twirl/majorette wedstrijd Musselkanaal
De meiden van onze vereniging deden goede zaken tijdens de wedstrijd op 10 september in sporthal de Veenhorst. Een eerste prijs werd behaald door: Sophie Brinks, het duo Janneke/Marijke Wever, Lauré/Vera Brinks en Lisette Hemmen/Anouk Hofkamp. Tevens was er voor: Lauré Brinks, Vera Brinks, Marriët Ottens, Yvette Venema en het duo Marriët Ottens/Iris de Vries een zilveren plak weggelegd.
 Afbeelding invoegen
Dames, van harte proficiat! 
Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op de site van de NBTA.

Kampeerweekend Amicitia groot succes
Afgelopen weekend bivakkeerden de leden van Amicitia op camping de Bronzen Eik in Sellingen. Vrijdagmiddag kwam de eerste leden aan en plaatsten hun tent of caravan. 's Avonds stond er een campingconcert op het programma welke, gezien de reacties, goed werd ontvangen door de campinggasten.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Na een korte nachtrust stond er voor zaterdag de spelmiddag op het programma. Alle leden werden in groepen verdeeld en streden om de eerste plaats. Diverse teamspelen stonden op het programma waaronder, kruiwagen-racen, buikschuiven, estaffete-run en waterballonnen gooien. Dit leverde hilarische momenten op. Moe maar voldaan werd er vervolgens heerlijk gesnackt.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Tegen de avond stond er een bbq buffet klaar. Daarbij werden onder het genot van een hapje en een drankje werden de vakantieverhalen uitgewisseld en de middag geëvalueerd.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
Zondag stond er nog een jeu de boules competitie op het programma waarna de tenten weer werden afgebroken, de caravans aangekoppeld en men moe maar voldaan huiswaarts keerde.
 
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend en willen alle deelnemers bedankt voor hun komst. 
Meer afbeeldingen van het kampeerweekend kunt u hier vinden.

Muziek diploma's 
Dit jaar behaalden maar liefst vijf leden van onze vereniging een muziekdiploma. De afgelopen weken werden de diverse praktijkexamens afgenomen. Om aan de praktijkexamens te mogen deel nemen moesten de leden al in het bezit zijn van een theorie certificaat. Deze werden eerder in het seizoen al behaald. 
Afbeelding invoegen
 Naomi Wubs en Lian Wever behaalden het A-diploma. Margriet Okken en Williene Wever kwamen met het B-diploma thuis en Alien Korvemaker behaalde het C-diploma. Als vereniging zijn we natuurlijk blij met zoveel talent en vooral met leden zich willen ontwikkelen in zowel de theorie als ook het bespelen van een instrument. Als verenging willen we allen dan ook van harte feliciteren met de behaalde resultaten. 

Avondvierdaagsen
Zoals u wellicht wel al weet zijn de leden van onze vereniging ieder jaar druk met het muzikaal binnenhalen van de vele avondvierdaagse wandelaars in de regio. Ook dit jaar hebben we de wandelaars in Musselkanaal, Stadskanaal, Ter Apel en Emmer Compascuum muzikaal mogen binnenhalen. Op hedendaagse en moderne muziek worden de wandelaars muzikaal ondersteund tijdens hun laatste meters.
 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 


 Worstenactie
In april  heeft u onze leden bij u aan de deur kunnen treffen voor de verkoop van droge worsten en leverworst. Wij zijn als vereniging deels financieel afhankelijk van de opbrengsten van de acties welke wij ieder jaar organiseren. We kunnen gezien de verkoop terugkijken op een geslaagde actie. Wij willen u en de verkopende leden daarom dan ook hartelijk danken de medewerking.
Afbeelding invoegen
 

Uitvoering druk bezocht 
De jaarlijkse uitvoering van Amicitia in sporthal de Veenhorst werd dit jaar druk bezocht. Bijna 350 bezoekers mochten genieten van de muziek en dans. Het thema van deze avond was "Film en Musical". De sporthal werd omgebouwd tot een heus theater en middels een beamerinstallatie konden de bezoekers genieten van filmbeelden tijdens de muzikale werken. Enkele gespeelde nummers kunt u hier beluisteren:
 Fame
Gladiator
Two worlds
Comptine D_un autre _t_ L_apr_s midi
Tarzan
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Bron: Westerwolde Actueel/ Jannet's fotografie
Ook dit jaar waren er een aantal jubilarissen. Zo mocht Henk Brinks vanuit handen van voorzitter Willie Deiman het gouden bondsinsigne met 2 zirkonia’s en een oorkonde voor 60 jaar muzikant ontvangen. Henk begon als 10 jarige jongen en tot op heden speelt hij nog steeds bij onze vereniging.
Afbeelding invoegen

Tevens ontvingen Anouk Hofkamp en Lisette Hemmen een insigne voor resp. 7,5 en 10 jaar majorette. Marjan Wever en Nathalie Mulder ontvingen een bronzen insigne voor 12,5 jaar muzikant en Tineke Munneke kreeg een zilveren insigne voor 25 jaar muzikant.


CDA fractie op de knieën voor Amicitia 
Op zaterdag 12 maart heeft een delegatie van de CDA fractie van de gemeente Stadskanaal in verband met NLdoet de handen uit de mouwen gestoken bij onze vereniging. Samen met de leden werd er bij het verenigingsgebouw een deel van het straatwerk er opnieuw in gelegd. Ook werd er binnen geverfd, buitenverlichting gemonteerd en het muziekarchief opgeruimd en opnieuw ingedeeld. Al met al een klus waar veel tijd en energie in gaat zitten en waarbij we als vereniging zeer blij waren met de extra hulp. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Meer afbeelding vindt u in ons Fotoalbum.

  Interview radio Westerwolde
Op woensdag 24 februari waren Vera en Lauré Brinks en Yvonne Schoemaker te horen tijdens een live uitzending op radio Westerwolde. De dames werden geïnterviewd naar aanleiding van het behalen van de gouden plak in Waalwijk.
Afbeelding invoegen
Klik hier voor het geluidsfragment.
 

 Lauré en Vera kampioen van België en Nederland 

Op zaterdag 20 februari 2016 heeft voor de vierde keer de V/N Champions Trophy plaatsgevonden. Tijdens dit internationale kampioenschap gingen de beste majorette/twirlers van Vlamo België en de KNMO Nederland de strijd met elkaar aan. Ook enkele majorettes van onze vereniging hadden zich, als één van de weinige noordelingen, hiervoor geplaatst en reisden af naar Waalwijk.

Afbeelding invoegen

Het duo Danique Louwdijk en Sophie Brinks werden vijfde op hun onderdeel. Het ensemble, bestaande uit Lisette Hemmen, Anouk Hofkamp, Yvonne Schoemaker en Yvette Venema wisten op het onderdeel klein team dance een bronzen plak te behalen. Op het onderdeel duo dance kwamen de zusje Lauré en Vera Brinks uit. Lauré en Vera voerden een nagenoeg foutloze show op waarbij ze de concurrentie uit België en Nederland achter zich lieten. Dit resulteerde in een gouden plak en ze mogen zich de beste majorettes van Nederland en België noemen. We zijn als vereniging erg trots op deze dames en allen van harte proficiat. 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen


 Jeugdleden druk met verkoop appelflappen in de Poiesz
Op zaterdag 20 februari waren onze jeugdleden druk met de verkoop van appelflappen bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal. De extra te verdienen jeugdsponsorpunten kwamen namelijk grotendeels ten goede aan onze vereniging. De inzet werd gezien de ontvangen sponsorpunten in onze puntenkoker rijkelijk beloond. We willen iedereen die ons deze dag heeft gesteund erg bedanken.
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
De actie is nog niet voorbij en loopt nog tot 3 april dus wanneer u ons wilt steunen....koop dan bij de Poiesz supermarkt in Musselkanaal en deponeer de punten in onze koker. 

 
Poiesz Jeugd Sponsoractie!
Amicitia is ook dit jaar uitgekozen om deel te nemen aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz. Dus steun Amicitia met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie! Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u! Doe de Jeugd Sponsor Munten die u ontvangt bij uw boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt aan de Dirk de Ruiterstraat in Musselkanaal.
Deze actie loopt van 8 februari tot en met 3 april aanstaande. 
Afbeelding invoegen
 

Carnaval in 't Noorden
Ook dit jaar waren de leden van de streetband van Amicitia aanwezig bij de grootste carnavalsoptocht van het noorden. Rond de klok van 13:00 uur maakten de leden zich klaar voor de fietstocht door Ter Apel. De fiets werd versierd, de pruiken en het feesttenue gepast en de ventielen gesmeerd. Daarna nog een vlugge controle van de muziekfiets waarop het gezelschap vertrok vanaf het parkeerterrein bij de Karwei richting de start aan de Havenstraat. Mede gezien het mooie weer en de vele duizenden bezoekers kunnen we terugkijken op een geslaagd optreden. 
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Meer afbeeldingen vindt u in ons Fotoalbum


De majorettes van CMV Amicitia uit Musselkanaal hebben dankzij een viertal sponsoren nieuwe trainingspakken. Mede dankzij de financiële bijdrage van Onrust handelsonderneming (tevens leverancier van de nieuwe trainingspakken), J.C. Krans Aannemingswerken, Hoornstra BV, en ’t Meubelhuus konden de nieuwe pakken met logo van de vereniging worden aangeschaft. 
Afbeelding invoegen

Op de foto de majorettes met links voorzitter Wil Deiman en rechts hoofdsponsor Arno Engelkes van Onrust handelsonderneming. 


Project Amictia Kidzz draait weer op volle toeren 
Ook dit jaar zijn we weer begonnen met het Amicitia Kidzz project. Dit is een uniek muziekproject voor kinderen uit Musselkanaal en omstreken. Wij bieden basisschoolkinderen de mogelijkheid om geheel gratis kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument.
 
Dit jaar hebben Rick, Willeke en Sander drie scholen bezocht. De bezochte scholen zijn CBS 'de Verbindingsweg' en 'de Lindenborgh' uit Musselkanaal en CBS 'op de Zandtange' uit Mussel. We willen de scholen natuurlijk erg bedanken voor de lestijd die we van ze mochten gebruiken.
Afbeelding invoegen
 Afgelopen zaterdag, 9 januari, waren de eerste lessen. Dit is altijd een spannend moment omdat we niet weten hoeveel kinderen er deel zullen nemen. Maar de spanning sloeg al gauw om in verrassing. Er waren namelijk maar liefst acht slagwerkers en 14 blazers op af gekomen. We gaan de komende tijd dus weer hard aan het werk om tijdens de uitvoering, op 19 maart aanstaande, er weer een mooi en leuk optreden van te maken. Dus wilt u beluisteren en zien wat de kinderen in deze weken hebben geleerd dan moet u zeker komen! 

Rabobank steunt muziekproject Amicitia Kidzz
Mede namens een gulle donatie van de RABOBANK zuid en oost Groningen kon Amicitia nieuwe bugels aanschaffen voor het Amicitia Kidzz project. Gezien het succes van het muziekproject Amicitia Kidzz ,welke dit jaar alweer voor de vierde keer wordt uitgevoerd, waren we als vereniging naarstig opzoek naar nieuwe instrumenten. Een donatie van de Rabobank bood uitkomst. Als
vereniging zijn we hier heel blij mee en kunnen de kinderen weer volop aan de slag tijdens het project. 
 
Afbeelding invoegen

 Nieuwjaarsreceptie
Ook dit jaar begonnen de Amicitianen het nieuwe jaar met een nieuwjaarsreceptie. Na elkaar de hand te hebben geschud werd er in het verenigingsgebouw een warm en koud buffet geserveerd. Na het dessert was er nog een spel georganiseerd. Onder leiding van Frans Schulte werd het spel gespeeld hetgeen diverse hilarische momenten opleverde. 
Afbeelding invoegen
Meerdere foto's kunt u in ons Foto album vinden.